Artikel top billede

Derfor gik Banedanmarks informationstavler i sort i hele landet: Software-opdatering gik galt

Banedanmarks informationssystemer har torsdag morgen været ramt af nedbrud efter en softwareopdateing. Læs her, hvad nedbruddet har haft af konsekvenser.

Torsdag morgen blev hundredetusindvis af rejsende i Danmark mødt af sorte informationstavler på togstationer i hele landet.

Sortsynet skyldtes, at en natlig opdatering med dataoverførsler i Banedanmarks informationssystem ikke blev afviklet som forventet.

Fejlen fik informationstavlerne, de automatiske udkald til togene og sågar Rejseplanen til at gå ned.

Det fortæller Banedanmarks pressevagt til Computerworld.

Her oplyses det også, at fejlen formentlig ramte informationssystemerne omkring klokken 05:00 i nat.

Er oppe igen

Software-fejlen blev opdaget med det samme, hvorefter Banedanmarks teknikere blev sat til at fejlrette.

Det meste af Banedanmarks informationsudstyr var oppe at køre igen fra lidt i klokken 08;00, selv om automatudkaldene flere steder er erstattet af manuelle udkald.

Banedanmarks pressetjeneste fortæller, at selve togtrafikken ikke har været ramt af nedbruddet i informationssystemerne.

Det betyder, at togene her til morgen har kørt planmæssigt.

Computerworld følger sagen.

Læs også: 
Gigantisk dansk it-projekt ramt af problemer: Bliver forsinket i to år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere