Artikel top billede

Legendarisk smartphone-producent er totalt elimineret: Markedsandelen er nu på 0,0 procent

Blackberry dominerede smartphone-markedet for få år siden. I dag er virksomhedens position på martkedet blot en skygge af tidligere tiders storhed.

For ikke ret mange år siden var canadiske Blackberry den dominerende smartphone på markedet, og så sent som i 2011 blev der solgt 52 millioner Blackberry-telefoner.

Men siden da er det kun gået en vej for den tidligere så hæderkronede producent, og ifølge analyseinstituttet Gartner har Blackberry nu ramt en markedsandel på 0,0 procent.

Ifølge Gartners rapport blev der i det sidste kvartal af 2016 solgt 431 millioner smartphones på globalt plan, og her af var blot 207.900 Blackberry-enheder

Læs også: Tre ting du kan lære af BlackBerrys pinefulde nedtur

Ligesom Apple producerede Blackberry sin egen software og hardware, og med sit fysiske QWERTY-tastatur blev telefonen af mange set som den perfekte mobile e-mail-maskine.

Blev et offer for iPhonen

Men som det skete for finske Nokia, endte Blackberry med at blive et offer for iPhonens succes.

Apples telefon blev lanceret i 2007, og i de følgende år gik den fra at være et hit på forbrugermarkedet til også at indtage erhvervsmarked, hvor Blackberry ellers stod stærkest. 

I dag lever Blackberry-brandet videre som en Android-telefon med fysisk tastatur, der produceres på licens af kinesiske firma TCL.

Mens selskabet bag Blackberry, der tidligere hed Research in Motion (RIM), i dag satser på at udvikle sikkerhedssoftware og tjenester til erhvervsmarkedet.

Læs også: iPhonen fylder 10 år, men Apples egentlige genistreg dengang handlede faktisk slet ikke om teknologi

Windows fortsætter den mobile nedtur

En lignende skæbne ser ud til at være overgået Microsofts smartphone-styresystem Windows Phone, der ifølge Gartners analyse blot sad på 0,3 procent af mobilmarkedet i fjerde kvartal af 2016. 

Dermed står det efterhånden klart, at smartphone-markedet har udviklet sig til et duopol, hvor Googles Android-styresystem og Apples iPhone deler markedet mellem sig.

Android har i dag en global markendsandel på 81,7 procent, mens Apples styresystem, iOS, sidder på 17,9 procent af smartphone-markedet.

Til gengæld har undersøgelser vist, at Apple suger al profitten ud af smartphone-markedet, og i tredje kvartal sad Apple ifølge analysehuset BMO Capital Markets på 103,6 procent af profitten på smartphonemarkedet.

Læs også:
Planen er klar: Sådan vil BlackBerry gøre comeback

Det har været et langt dødsridt: Nu bør Microsoft trække stikket til Windows på mobilen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere