Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Legendarisk smartphone-producent er totalt elimineret: Markedsandelen er nu på 0,0 procent

Blackberry dominerede smartphone-markedet for få år siden. I dag er virksomhedens position på martkedet blot en skygge af tidligere tiders storhed.

For ikke ret mange år siden var canadiske Blackberry den dominerende smartphone på markedet, og så sent som i 2011 blev der solgt 52 millioner Blackberry-telefoner.

Men siden da er det kun gået en vej for den tidligere så hæderkronede producent, og ifølge analyseinstituttet Gartner har Blackberry nu ramt en markedsandel på 0,0 procent.

Ifølge Gartners rapport blev der i det sidste kvartal af 2016 solgt 431 millioner smartphones på globalt plan, og her af var blot 207.900 Blackberry-enheder

Læs også: Tre ting du kan lære af BlackBerrys pinefulde nedtur

Ligesom Apple producerede Blackberry sin egen software og hardware, og med sit fysiske QWERTY-tastatur blev telefonen af mange set som den perfekte mobile e-mail-maskine.

Blev et offer for iPhonen

Men som det skete for finske Nokia, endte Blackberry med at blive et offer for iPhonens succes.

Apples telefon blev lanceret i 2007, og i de følgende år gik den fra at være et hit på forbrugermarkedet til også at indtage erhvervsmarked, hvor Blackberry ellers stod stærkest. 

I dag lever Blackberry-brandet videre som en Android-telefon med fysisk tastatur, der produceres på licens af kinesiske firma TCL.

Mens selskabet bag Blackberry, der tidligere hed Research in Motion (RIM), i dag satser på at udvikle sikkerhedssoftware og tjenester til erhvervsmarkedet.

Læs også: iPhonen fylder 10 år, men Apples egentlige genistreg dengang handlede faktisk slet ikke om teknologi

Windows fortsætter den mobile nedtur

En lignende skæbne ser ud til at være overgået Microsofts smartphone-styresystem Windows Phone, der ifølge Gartners analyse blot sad på 0,3 procent af mobilmarkedet i fjerde kvartal af 2016. 

Dermed står det efterhånden klart, at smartphone-markedet har udviklet sig til et duopol, hvor Googles Android-styresystem og Apples iPhone deler markedet mellem sig.

Android har i dag en global markendsandel på 81,7 procent, mens Apples styresystem, iOS, sidder på 17,9 procent af smartphone-markedet.

Til gengæld har undersøgelser vist, at Apple suger al profitten ud af smartphone-markedet, og i tredje kvartal sad Apple ifølge analysehuset BMO Capital Markets på 103,6 procent af profitten på smartphonemarkedet.

Læs også:
Planen er klar: Sådan vil BlackBerry gøre comeback

Det har været et langt dødsridt: Nu bør Microsoft trække stikket til Windows på mobilen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.