Artikel top billede

Legendarisk smartphone-producent er totalt elimineret: Markedsandelen er nu på 0,0 procent

Blackberry dominerede smartphone-markedet for få år siden. I dag er virksomhedens position på martkedet blot en skygge af tidligere tiders storhed.

For ikke ret mange år siden var canadiske Blackberry den dominerende smartphone på markedet, og så sent som i 2011 blev der solgt 52 millioner Blackberry-telefoner.

Men siden da er det kun gået en vej for den tidligere så hæderkronede producent, og ifølge analyseinstituttet Gartner har Blackberry nu ramt en markedsandel på 0,0 procent.

Ifølge Gartners rapport blev der i det sidste kvartal af 2016 solgt 431 millioner smartphones på globalt plan, og her af var blot 207.900 Blackberry-enheder

Læs også: Tre ting du kan lære af BlackBerrys pinefulde nedtur

Ligesom Apple producerede Blackberry sin egen software og hardware, og med sit fysiske QWERTY-tastatur blev telefonen af mange set som den perfekte mobile e-mail-maskine.

Blev et offer for iPhonen

Men som det skete for finske Nokia, endte Blackberry med at blive et offer for iPhonens succes.

Apples telefon blev lanceret i 2007, og i de følgende år gik den fra at være et hit på forbrugermarkedet til også at indtage erhvervsmarked, hvor Blackberry ellers stod stærkest. 

I dag lever Blackberry-brandet videre som en Android-telefon med fysisk tastatur, der produceres på licens af kinesiske firma TCL.

Mens selskabet bag Blackberry, der tidligere hed Research in Motion (RIM), i dag satser på at udvikle sikkerhedssoftware og tjenester til erhvervsmarkedet.

Læs også: iPhonen fylder 10 år, men Apples egentlige genistreg dengang handlede faktisk slet ikke om teknologi

Windows fortsætter den mobile nedtur

En lignende skæbne ser ud til at være overgået Microsofts smartphone-styresystem Windows Phone, der ifølge Gartners analyse blot sad på 0,3 procent af mobilmarkedet i fjerde kvartal af 2016. 

Dermed står det efterhånden klart, at smartphone-markedet har udviklet sig til et duopol, hvor Googles Android-styresystem og Apples iPhone deler markedet mellem sig.

Android har i dag en global markendsandel på 81,7 procent, mens Apples styresystem, iOS, sidder på 17,9 procent af smartphone-markedet.

Til gengæld har undersøgelser vist, at Apple suger al profitten ud af smartphone-markedet, og i tredje kvartal sad Apple ifølge analysehuset BMO Capital Markets på 103,6 procent af profitten på smartphonemarkedet.

Læs også:
Planen er klar: Sådan vil BlackBerry gøre comeback

Det har været et langt dødsridt: Nu bør Microsoft trække stikket til Windows på mobilen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere