Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

Ny teknologi sikrer opladning af smartphones på blot 20 minutter

En kinesisk smartphoneproducent er klar med en ny teknologi, der oplader smartphones lynhurtigt.

Moderne smartphones holder for det meste kun til en enkelt dag, før de bliver lænket til væggen for at få mere af den livsnødvendige elektronfyldte juice.

Men nu kan du i det mindste glæde dig over udsigten til en hurtigere opladning af telefonen.

Det kinesiske mobilselskab Meizu lancerede til Mobile World Congress en ny opladningsteknologi kaldet Super mCharge, der oplader et af selskabets batterier fra 0 til 100 procent på 20 minutter.

Meizu benytter en 11V/5A-oplader på 55W via et særligt data-kabel, siger Meizu ifølge Android Central.

Til trods for den hurtige opladning, bliver batterierne "kun" cirka 40 grader varme, hvilket skulle forebygge, at Meizu bryder i brand, som det var tilfældet med Samsungs Note 7.

Meizus tests viser, at et 3.000mAh-batteri efter 800 opladninger via den voldsomme metode stadig har over 80 procent af den oprindelige kapacitet, hvilket burde give batteriet en levetid på over to år.

Læs vores anmeldelse af en af 2016's bedste smartphones her: Test: Huaweis nyeste smartphone er en af årets bedste Android-telefoner 

Hurtigere opladning fra alle kanter

Som hovedregel holder en smartphone kun strøm til en enkelt dag uanset prisen, hvilket Computerworlds testredaktør bekræfter, efter at have testet over 50 smartphones igennem de seneste tre år.

Kun få undtagelser som Huawei Mate 9 Pro og udvalgte Sony Xperia Z-telefoner har et batteri, der konsekvent kan holde i to dage.

Og du skal ikke regne med en større batterirevolution foreløbig.

Trods små innovationer indenfor batteriteknologi, er det næsten altid ny strømbesparende hardware eller optimeret software, der resulterer i en bedre batterilevetid i smartphones.

Meizu er dog ikke den eneste virksomhed, der satser på vild opladerteknologi.

Det kinesiske firma Oppo fremviste sidste år en opladningsteknologi, der opladede et smartphone-batteri fra 0 til 100 procent på 15 minutter. Teknologien endte dog aldrig i en af firmaets smartphones.

Også både OnePlus, Qualcomm og Huawei har hver deres opladningsteknologi, der tillader hurtig opladning. En OnePlus 3T går fra 0 til 60 procent på 30 minutter, og telefoner med Qualcomms nyeste Snapdragon 835-processor vil kunne oplades fra 0 til 50 procent på 15 minutter.

Læs også: Gennembrud for trådløs strøm: Din mobiltelefon oplader automatisk hvis den medbringes i dette rum
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere