Ny teknologi sikrer opladning af smartphones på blot 20 minutter

En kinesisk smartphoneproducent er klar med en ny teknologi, der oplader smartphones lynhurtigt.

Moderne smartphones holder for det meste kun til en enkelt dag, før de bliver lænket til væggen for at få mere af den livsnødvendige elektronfyldte juice.

Men nu kan du i det mindste glæde dig over udsigten til en hurtigere opladning af telefonen.

Det kinesiske mobilselskab Meizu lancerede til Mobile World Congress en ny opladningsteknologi kaldet Super mCharge, der oplader et af selskabets batterier fra 0 til 100 procent på 20 minutter.

Meizu benytter en 11V/5A-oplader på 55W via et særligt data-kabel, siger Meizu ifølge Android Central.

Til trods for den hurtige opladning, bliver batterierne "kun" cirka 40 grader varme, hvilket skulle forebygge, at Meizu bryder i brand, som det var tilfældet med Samsungs Note 7.

Meizus tests viser, at et 3.000mAh-batteri efter 800 opladninger via den voldsomme metode stadig har over 80 procent af den oprindelige kapacitet, hvilket burde give batteriet en levetid på over to år.

Læs vores anmeldelse af en af 2016's bedste smartphones her: Test: Huaweis nyeste smartphone er en af årets bedste Android-telefoner 

Hurtigere opladning fra alle kanter
Som hovedregel holder en smartphone kun strøm til en enkelt dag uanset prisen, hvilket Computerworlds testredaktør bekræfter, efter at have testet over 50 smartphones igennem de seneste tre år.

Kun få undtagelser som Huawei Mate 9 Pro og udvalgte Sony Xperia Z-telefoner har et batteri, der konsekvent kan holde i to dage.

Og du skal ikke regne med en større batterirevolution foreløbig.

Trods små innovationer indenfor batteriteknologi, er det næsten altid ny strømbesparende hardware eller optimeret software, der resulterer i en bedre batterilevetid i smartphones.

Meizu er dog ikke den eneste virksomhed, der satser på vild opladerteknologi.

Det kinesiske firma Oppo fremviste sidste år en opladningsteknologi, der opladede et smartphone-batteri fra 0 til 100 procent på 15 minutter. Teknologien endte dog aldrig i en af firmaets smartphones.

Også både OnePlus, Qualcomm og Huawei har hver deres opladningsteknologi, der tillader hurtig opladning. En OnePlus 3T går fra 0 til 60 procent på 30 minutter, og telefoner med Qualcomms nyeste Snapdragon 835-processor vil kunne oplades fra 0 til 50 procent på 15 minutter.

Læs også: Gennembrud for trådløs strøm: Din mobiltelefon oplader automatisk hvis den medbringes i dette rum
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.