Artikel top billede

Ny teknologi sikrer opladning af smartphones på blot 20 minutter

En kinesisk smartphoneproducent er klar med en ny teknologi, der oplader smartphones lynhurtigt.

Moderne smartphones holder for det meste kun til en enkelt dag, før de bliver lænket til væggen for at få mere af den livsnødvendige elektronfyldte juice.

Men nu kan du i det mindste glæde dig over udsigten til en hurtigere opladning af telefonen.

Det kinesiske mobilselskab Meizu lancerede til Mobile World Congress en ny opladningsteknologi kaldet Super mCharge, der oplader et af selskabets batterier fra 0 til 100 procent på 20 minutter.

Meizu benytter en 11V/5A-oplader på 55W via et særligt data-kabel, siger Meizu ifølge Android Central.

Til trods for den hurtige opladning, bliver batterierne "kun" cirka 40 grader varme, hvilket skulle forebygge, at Meizu bryder i brand, som det var tilfældet med Samsungs Note 7.

Meizus tests viser, at et 3.000mAh-batteri efter 800 opladninger via den voldsomme metode stadig har over 80 procent af den oprindelige kapacitet, hvilket burde give batteriet en levetid på over to år.

Læs vores anmeldelse af en af 2016's bedste smartphones her: Test: Huaweis nyeste smartphone er en af årets bedste Android-telefoner 

Hurtigere opladning fra alle kanter

Som hovedregel holder en smartphone kun strøm til en enkelt dag uanset prisen, hvilket Computerworlds testredaktør bekræfter, efter at have testet over 50 smartphones igennem de seneste tre år.

Kun få undtagelser som Huawei Mate 9 Pro og udvalgte Sony Xperia Z-telefoner har et batteri, der konsekvent kan holde i to dage.

Og du skal ikke regne med en større batterirevolution foreløbig.

Trods små innovationer indenfor batteriteknologi, er det næsten altid ny strømbesparende hardware eller optimeret software, der resulterer i en bedre batterilevetid i smartphones.

Meizu er dog ikke den eneste virksomhed, der satser på vild opladerteknologi.

Det kinesiske firma Oppo fremviste sidste år en opladningsteknologi, der opladede et smartphone-batteri fra 0 til 100 procent på 15 minutter. Teknologien endte dog aldrig i en af firmaets smartphones.

Også både OnePlus, Qualcomm og Huawei har hver deres opladningsteknologi, der tillader hurtig opladning. En OnePlus 3T går fra 0 til 60 procent på 30 minutter, og telefoner med Qualcomms nyeste Snapdragon 835-processor vil kunne oplades fra 0 til 50 procent på 15 minutter.

Læs også: Gennembrud for trådløs strøm: Din mobiltelefon oplader automatisk hvis den medbringes i dette rum
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere