Magtskifte ulmer på servermarkedet: Huawei stormer frem og bider nu IBM i haserne

Kinesiske Huawei er med ét slag røget op i servermarkedets superliga med vilde væksttal. Nu er der to kinesiske spillere i top fem blandt tre gamle kendinge fra USA.

Den kinesiske tech-gigant Huawei har efter flere år som infrastrukturselskab bidt sig fast blandt toppen af poppen på smartphonemarkedet, og nu blander selskabet sig også blandt verdens største serverselskaber.

Det viser de seneste markedsandels-tal over servermarkedet fra it-analysehuset Gartner.

Hewlett Packard Enterprise er fortsat den største serverleverandør med en markedsandel på 22,9 procent målt på den totale omsætning i fjerde kvartal af 2016.

HP-selskabet er ligeledes også det mest profitable med en omsætning på knap 24 milliarder kroner for sine godt en halv million solgte servere, hvilket svarer til lige over 47.000 kroner per server.

Til sammenligning har Dell på andenpladsen en omsætning på 18 milliarder kroner for sine 560.000 solgte servere i fjerde kvartal af 2016.

Det giver en gennemsnitlig serverpris på godt 32.000 kroner.

Det er dog nede på fjerdepladsen målt på omsætning, at den helt store overraskelse med Huawei ligger.

Kinesere i toppen
For Huawei har formået at kile sig ind i toppen lige foran Lenovo, ligeledes fra Kina, og lige bag det over 100 år gamle tech-selskab IBM fra USA.

Huawei har målt på omsætning ifølge Gartner en markedsandel på 7,7 procent - eller knap ni milliarder kroner - fra salget af 245.500 solgte servere.

Det giver en gennemsnitspris på knap 36.000 kroner per server.

IBM har målt på omsætningen en markedandel på 7,7 procent, mens den for antallet af solgte servere ligger under 4,8 procent. 

Væksten for Huaweis omsætning på servermarkedet ligger på over 88 procent, hvilket ingen af de andre konkurrenter kommer i nærheden af at kunne hamle op med.

Kun Dell kan også spore fremgang i sin serveromsætning, hvilket dog er på beskedne 1,8 procent.

På en femteplads i omsætningskapløbet finder vi på en femteplads Lenovo efter HPE, Dell, IBM og Huawei.

Lenovo har mellem mellem 1. oktober og 31. december 2016 solgt lige over 220.000 servere.

Læs også:

Åben krig på server-markedet: Lenovo blæser for alvor til kamp mod HP og Dell
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.