Artikel top billede

Magtskifte ulmer på servermarkedet: Huawei stormer frem og bider nu IBM i haserne

Kinesiske Huawei er med ét slag røget op i servermarkedets superliga med vilde væksttal. Nu er der to kinesiske spillere i top fem blandt tre gamle kendinge fra USA.

Den kinesiske tech-gigant Huawei har efter flere år som infrastrukturselskab bidt sig fast blandt toppen af poppen på smartphonemarkedet, og nu blander selskabet sig også blandt verdens største serverselskaber.

Det viser de seneste markedsandels-tal over servermarkedet fra it-analysehuset Gartner.

Hewlett Packard Enterprise er fortsat den største serverleverandør med en markedsandel på 22,9 procent målt på den totale omsætning i fjerde kvartal af 2016.

HP-selskabet er ligeledes også det mest profitable med en omsætning på knap 24 milliarder kroner for sine godt en halv million solgte servere, hvilket svarer til lige over 47.000 kroner per server.

Til sammenligning har Dell på andenpladsen en omsætning på 18 milliarder kroner for sine 560.000 solgte servere i fjerde kvartal af 2016.

Det giver en gennemsnitlig serverpris på godt 32.000 kroner.

Det er dog nede på fjerdepladsen målt på omsætning, at den helt store overraskelse med Huawei ligger.

Kinesere i toppen

For Huawei har formået at kile sig ind i toppen lige foran Lenovo, ligeledes fra Kina, og lige bag det over 100 år gamle tech-selskab IBM fra USA.

Huawei har målt på omsætning ifølge Gartner en markedsandel på 7,7 procent - eller knap ni milliarder kroner - fra salget af 245.500 solgte servere.

Det giver en gennemsnitspris på knap 36.000 kroner per server.

IBM har målt på omsætningen en markedandel på 7,7 procent, mens den for antallet af solgte servere ligger under 4,8 procent. 

Væksten for Huaweis omsætning på servermarkedet ligger på over 88 procent, hvilket ingen af de andre konkurrenter kommer i nærheden af at kunne hamle op med.

Kun Dell kan også spore fremgang i sin serveromsætning, hvilket dog er på beskedne 1,8 procent.

På en femteplads i omsætningskapløbet finder vi på en femteplads Lenovo efter HPE, Dell, IBM og Huawei.

Lenovo har mellem mellem 1. oktober og 31. december 2016 solgt lige over 220.000 servere.

Læs også:

Åben krig på server-markedet: Lenovo blæser for alvor til kamp mod HP og Dell
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere