Her er verdens rigeste it-folk: Bill Gates er igen verdens rigeste person

Finansmediet Forbes er klar med den årlige liste med verdens rigeste mennesker. It-kendisserne topper listen.

Microsoft-stifter Bill Gates topper - igen - den årlige opgørelse over verdens rigeste personer.

Det er Forbes, der står bag listen, og finansmediet vurderer, at Bill Gates i dag er god for omkring 86 milliarder dollars, omkring 595 milliarder danske kroner.

Bill Gates har ligget nummer et på listen i 18 af de 23 år, den er blevet udgivet, og selvom han bliver ved med at donere penge til velgørende formål, har 61-årige Bill Gates fortsat et komfortabelt forspring til nummer to på listen.

Det er finansmanden Warren Buffett, der ifølge Forbes har værdier for omkring 523 milliarder kroner.

Amazon-stifter og direktør, Jeff Bezos, kommer lige efter på tredjepladsen med en anslået formue på 503 milliarder kroner.

Netop Jeff Bezos er nok værd at holde øje med som en kandidat til førstepladsen, da Amazon i disse år fortsætter med at udvikle sig som selskab og vokser på en række områder - med alt fra onlinehandet til droner og cloud-teknologi.

Mark Zuckerberg fra Facebook ligger på femtepladsen, hvor han er vurderet til at være god for 387 milliarder kroner.

It-kendisserne fylder godt på top 10
På top 10-listen finder man fra it- og televerdenen også den mexicanske telemilliardær Carlos Slim Helu og Oracles Larry Ellison.

Sidstnævnte har ifølge Forbes værdier for 361 milliarder kroner.

Samlet kan it- og televerdenen levere fem af de 10 rigtigste personer i verden.

Andre prominente it-personer på listen fra Forbes er Larry Page og Sergey Brin fra Google, der ligger på henholdsvis 12. og 13. pladsen.

Steve Ballmer ligger på plads nummer 21, og Michael Dell ligger på en 38. plads.

Højst placerede dansker på Forbes-listen er Kjeld Kirk Kristiansen fra Lego. Han menes at være god for omkring 146 milliarder danske kroner. 

Se hele Forbes' liste med de rigeste personer i verden her.

Læs også:

Rekord-regnskaber på stribe fra danske it-virksomheder: Her er tre årsager til guld-festen

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.