Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen /)

USA forbyder bærbare computere og tablet-computere på en række rutefly

Opdateret Det bliver forbudt at medbringe elektronik større end en smartphone i kabinen på rutefly, der flyver til USA fra en række lande.

Det står til at blive forbudt at medbringe elektronik større end en telefon i kabinen på de rutefly, der flyver til USA fra en række arabiske og afrikanske lande.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters ventes det amerikanske Department of Homeland Security at løfte sløret for de nye regler senere tirsdag.

Reglerne betyder, at alle større enheder - computere, tablet-computere, DVD-afspillere, kameraer og lignende - skal tjekkes ind og placeres i flyenes bagagerum, efter de er blevet grundigt gennemlyst i lufthavnenes sikkerheds-tjek.

Baggrunden for de nye regler er ifølge Reuters, at Department of Homeland Security for nogle uger siden afslørede en konkret trussel i denne sammenhæng.

Rammer disse lufthavne

Reglerne rammer passagererne i fly med direkte rute til lufthavne i USA og med afgang fra Queen Alia International Airport i Jordan, Cairo International Airport i Egyptrn, Ataturk International Airport i Tyrkiet, King Abdul-Aziz International Airport i Saudi Arabien, King Khalid International Airport i Riyadh, Kuwait International Airport, Mohammed V Airport i Marokko, Hamad International Airport i Qatar, Dubai International Airport og Abu Dhabi International Airport.

Reglerne vil træde i kraft fra og med tirsdag.

Læs også:

Trump udpeger ny chef for USA's cybersikkerhed - men hans egen hjemmeside er proppet med amatøragtige it-usikkerheder

Massiv bekymring over manglende it-sikkerhed og privatliv: Internet of things har en alvorlig udfordring

Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

t-sikkerhedsekspert får flyveforbud efter joke om fly-hack
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere