Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen /)

USA forbyder bærbare computere og tablet-computere på en række rutefly

Opdateret Det bliver forbudt at medbringe elektronik større end en smartphone i kabinen på rutefly, der flyver til USA fra en række lande.

Det står til at blive forbudt at medbringe elektronik større end en telefon i kabinen på de rutefly, der flyver til USA fra en række arabiske og afrikanske lande.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters ventes det amerikanske Department of Homeland Security at løfte sløret for de nye regler senere tirsdag.

Reglerne betyder, at alle større enheder - computere, tablet-computere, DVD-afspillere, kameraer og lignende - skal tjekkes ind og placeres i flyenes bagagerum, efter de er blevet grundigt gennemlyst i lufthavnenes sikkerheds-tjek.

Baggrunden for de nye regler er ifølge Reuters, at Department of Homeland Security for nogle uger siden afslørede en konkret trussel i denne sammenhæng.

Rammer disse lufthavne

Reglerne rammer passagererne i fly med direkte rute til lufthavne i USA og med afgang fra Queen Alia International Airport i Jordan, Cairo International Airport i Egyptrn, Ataturk International Airport i Tyrkiet, King Abdul-Aziz International Airport i Saudi Arabien, King Khalid International Airport i Riyadh, Kuwait International Airport, Mohammed V Airport i Marokko, Hamad International Airport i Qatar, Dubai International Airport og Abu Dhabi International Airport.

Reglerne vil træde i kraft fra og med tirsdag.

Læs også:

Trump udpeger ny chef for USA's cybersikkerhed - men hans egen hjemmeside er proppet med amatøragtige it-usikkerheder

Massiv bekymring over manglende it-sikkerhed og privatliv: Internet of things har en alvorlig udfordring

Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

t-sikkerhedsekspert får flyveforbud efter joke om fly-hack




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere