Artikel top billede

USA forbyder bærbare computere og tablet-computere på en række rutefly

Opdateret Det bliver forbudt at medbringe elektronik større end en smartphone i kabinen på rutefly, der flyver til USA fra en række lande.

Det står til at blive forbudt at medbringe elektronik større end en telefon i kabinen på de rutefly, der flyver til USA fra en række arabiske og afrikanske lande.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters ventes det amerikanske Department of Homeland Security at løfte sløret for de nye regler senere tirsdag.

Reglerne betyder, at alle større enheder - computere, tablet-computere, DVD-afspillere, kameraer og lignende - skal tjekkes ind og placeres i flyenes bagagerum, efter de er blevet grundigt gennemlyst i lufthavnenes sikkerheds-tjek.

Baggrunden for de nye regler er ifølge Reuters, at Department of Homeland Security for nogle uger siden afslørede en konkret trussel i denne sammenhæng.

Rammer disse lufthavne

Reglerne rammer passagererne i fly med direkte rute til lufthavne i USA og med afgang fra Queen Alia International Airport i Jordan, Cairo International Airport i Egyptrn, Ataturk International Airport i Tyrkiet, King Abdul-Aziz International Airport i Saudi Arabien, King Khalid International Airport i Riyadh, Kuwait International Airport, Mohammed V Airport i Marokko, Hamad International Airport i Qatar, Dubai International Airport og Abu Dhabi International Airport.

Reglerne vil træde i kraft fra og med tirsdag.

Læs også:

Trump udpeger ny chef for USA's cybersikkerhed - men hans egen hjemmeside er proppet med amatøragtige it-usikkerheder

Massiv bekymring over manglende it-sikkerhed og privatliv: Internet of things har en alvorlig udfordring

Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

t-sikkerhedsekspert får flyveforbud efter joke om fly-hack
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere