Artikel top billede

Tidligere TDC-direktør skifter til ærkerivalerne: Skal stå i spidsen for Telia og Telenors mobilnet

Opdateret: Tidligere TDC-CTO skifter til ærkerivalerne Telia og Telenor, hvor han skal stå i spidsen for deres fælles mobilnet.

Endnu en TDC-direktør har forladt selskabet.

Carsten Bryder, der indtil for ganske nylig var CTO (teknisk direktør) i TDC, tiltræder nemlig 1. juni som administrerende direktør i Telias og Telenors fælles netværksselskab, TT-netværket.

"Med jobbet som CEO i TT-netværket får Carsten Bryder nu ansvaret for at drive, udvikle og fremtidssikre Danmarks største og mest benyttede mobilnetværk," skriver Telia og Telenor i en fælles pressemeddelelse.

Carsten Bryder stoppede i TDC Group ved udgangen af december 2016, oplyser TDC til Computerworld.

Og nu kan Carsten Bryder altså meddele, hvad karrieren fremover skal byde på:

"Jeg glæder mig til at arbejde med fremtidens mobilnetværk, hvor især tre fokusområder vil blive prioriteret; udbygning af netværkets kapacitet, kvalitetsløft af kundeoplevelsen for den enkelte mobilbruger og introduktionen af nye teknologier," siger han om skiftet til Telia/Telenor.

Topstillinger i TDC siden 2005

Så sent som i sidste måned fratrådte en anden central TDC-topchef sin stilling.

Koncerndirektør og COO i TDC, Peter Trier Schleidt, forlod nemlig TDC med omgående virkning. Læs mere om det her.

Læs også: TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år

Og TDC har altså mistet endnu en af topcheferne fra den tekniske del af koncernen. Telia og Telenor skriver om valget af Carsten Bryder som administrerende direktør:

"Det er både en erfaren telemand og erfaren leder, der kommer til at stå i spidsen for TT-netværket."

"Carsten Bryder har næsten 20 års erfaring fra forskellige telebranchen heraf cirka 16 år som leder," lyder det om Carsten Bryder, der erstatter Johnny Ekstrøm som direktør i TT.

Carsten Bryder, der har haft forskellige direktørstillinger i TDC siden 2005, var fra 1998 til 2004 ansat i Sonofon/Telenor, så det er ikke helt ukendt land, han nu igen skal betræde.

Samtidig er der lagt op til en endnu hårdere krig på netværkssiden mellem TDC og Telia/Telenor. 

Telia og Telenors fælles netværk i Danmark har over 4.000 antennepositioner.

Netværket har over 3,5 millioner mobilbrugere. Telia og Telenor ejer hver 50 procent af TT-netværket.

Læs også:

TDC-topchef stopper med øjeblikkelig virkning - afløseren er allerede fundet

TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år

Telenor har vendt alvorlig krise i Danmark til fremgang: Nu vælter det ind med kunder

Opbrud på tv-markedet og en latent mobil-priskrig: Her er TDC's barske 2017
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.