Tidligere TDC-direktør skifter til ærkerivalerne: Skal stå i spidsen for Telia og Telenors mobilnet

Opdateret: Tidligere TDC-CTO skifter til ærkerivalerne Telia og Telenor, hvor han skal stå i spidsen for deres fælles mobilnet.

Endnu en TDC-direktør har forladt selskabet.

Carsten Bryder, der indtil for ganske nylig var CTO (teknisk direktør) i TDC, tiltræder nemlig 1. juni som administrerende direktør i Telias og Telenors fælles netværksselskab, TT-netværket.

"Med jobbet som CEO i TT-netværket får Carsten Bryder nu ansvaret for at drive, udvikle og fremtidssikre Danmarks største og mest benyttede mobilnetværk," skriver Telia og Telenor i en fælles pressemeddelelse.

Carsten Bryder stoppede i TDC Group ved udgangen af december 2016, oplyser TDC til Computerworld.

Og nu kan Carsten Bryder altså meddele, hvad karrieren fremover skal byde på:

"Jeg glæder mig til at arbejde med fremtidens mobilnetværk, hvor især tre fokusområder vil blive prioriteret; udbygning af netværkets kapacitet, kvalitetsløft af kundeoplevelsen for den enkelte mobilbruger og introduktionen af nye teknologier," siger han om skiftet til Telia/Telenor.

Topstillinger i TDC siden 2005
Så sent som i sidste måned fratrådte en anden central TDC-topchef sin stilling.

Koncerndirektør og COO i TDC, Peter Trier Schleidt, forlod nemlig TDC med omgående virkning. Læs mere om det her.

Læs også: TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år

Og TDC har altså mistet endnu en af topcheferne fra den tekniske del af koncernen. Telia og Telenor skriver om valget af Carsten Bryder som administrerende direktør:

"Det er både en erfaren telemand og erfaren leder, der kommer til at stå i spidsen for TT-netværket."

"Carsten Bryder har næsten 20 års erfaring fra forskellige telebranchen heraf cirka 16 år som leder," lyder det om Carsten Bryder, der erstatter Johnny Ekstrøm som direktør i TT.

Carsten Bryder, der har haft forskellige direktørstillinger i TDC siden 2005, var fra 1998 til 2004 ansat i Sonofon/Telenor, så det er ikke helt ukendt land, han nu igen skal betræde.

Samtidig er der lagt op til en endnu hårdere krig på netværkssiden mellem TDC og Telia/Telenor. 

Telia og Telenors fælles netværk i Danmark har over 4.000 antennepositioner.

Netværket har over 3,5 millioner mobilbrugere. Telia og Telenor ejer hver 50 procent af TT-netværket.

Læs også:

TDC-topchef stopper med øjeblikkelig virkning - afløseren er allerede fundet

TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år

Telenor har vendt alvorlig krise i Danmark til fremgang: Nu vælter det ind med kunder

Opbrud på tv-markedet og en latent mobil-priskrig: Her er TDC's barske 2017Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.