Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

3 buldrer frem på det danske telemarked: Henter masser af mobilkunder og tjener styrtende med penge

Teleselskabet 3 fortsætter fremgangen på det danske marked. 2016 bød på masser af nye kunder - og masser af penge i kassen.

Det kan godt være, at 3 er den mindste dreng i klassen sammenlignet med TDC, Telia og Telenor, men det er 3's muskler, der vokser hurtigst i disse år.

Selskabet har netop offentliggjort endnu et årsregnskab med masser af vækst på de vigtige parametre.

Omsætningen i 3 steg med 12 procent i forhold til året før, så 3 nu har en omsætning på 3,2 milliarder kroner.

Samtidig gik det også glimrende med driftsresultatet (EBIT), der steg med 11 procent til 430 millioner kroner, mens nettoresultatet bankede i vejret med hele 16 procent til 402 millioner kroner før skat.

Det hele bunder i både en solid og velsmurt drift, men også i, at kundefremgangen i 3 fortsætter.

3 hentede således 47.000 kunder i 2016, så kundebasen gik frem med fire procent i forhold til 2015.

3 har nu ialt 1.201.026 kunder i Danmark.

Selskabet oplyser videre i en pressemeddelelse, at det investerede 189 millioner kroner i netværk i 2016, og at skatteomkostningen i 2016 lyder på 72 millioner.

Markedet er råt

"3 kommer i mine øjne flot ud af 2016 resultatmæssigt. Markedet er fortsat råt og præget af hård konkurrence om kunderne," lyder det i en kommentar fra Morten Christiansen, administrerende direktør i 3.

"Dette afspejler sig i vores begrænsede, men dog godkendte indtag af kunder. Til gengæld er vi i årets løb lykkedes med at sælge mere til kunderne på tværs af vores sortiment og tillægsprodukter, hvilket ses i vores EBIT, som steg med 11 procent," siger han.

"Vi har stenhårdt fokus på at drive en effektiv forretning, hvor vi samtidig kan være agile og ændre prioriteringer løbende for at optimere vores position i markedet," lyder det desuden fra direktøren.

Også i 2017 forventer 3 at kunne øge markedsandelen, oplyser selskabet.

"Et af årets store temaer bliver EU's regulering af roamingpriser, som kan blive en udfordring for nogle selskabers regnskaber."

"Vi har dog allerede indregnet denne omkostning i vores regnskaber, siden vi lancerede 3LikeHome i 2014, og derfor forventer vi ikke at blive ramt så hårdt af det."

Årsregnskabet fra 3 dækker også 3's Oister og Zenji.

Læs også:

Teleselskabet 3 skovler kunder ind: Kaprede 47.000 nye mobilkunder i 2016

Preben Damgaard investerer stort millionbeløb i Plenti - mobilselskabet nærmer sig 100.000 kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere