Artikel top billede

3 buldrer frem på det danske telemarked: Henter masser af mobilkunder og tjener styrtende med penge

Teleselskabet 3 fortsætter fremgangen på det danske marked. 2016 bød på masser af nye kunder - og masser af penge i kassen.

Det kan godt være, at 3 er den mindste dreng i klassen sammenlignet med TDC, Telia og Telenor, men det er 3's muskler, der vokser hurtigst i disse år.

Selskabet har netop offentliggjort endnu et årsregnskab med masser af vækst på de vigtige parametre.

Omsætningen i 3 steg med 12 procent i forhold til året før, så 3 nu har en omsætning på 3,2 milliarder kroner.

Samtidig gik det også glimrende med driftsresultatet (EBIT), der steg med 11 procent til 430 millioner kroner, mens nettoresultatet bankede i vejret med hele 16 procent til 402 millioner kroner før skat.

Det hele bunder i både en solid og velsmurt drift, men også i, at kundefremgangen i 3 fortsætter.

3 hentede således 47.000 kunder i 2016, så kundebasen gik frem med fire procent i forhold til 2015.

3 har nu ialt 1.201.026 kunder i Danmark.

Selskabet oplyser videre i en pressemeddelelse, at det investerede 189 millioner kroner i netværk i 2016, og at skatteomkostningen i 2016 lyder på 72 millioner.

Markedet er råt

"3 kommer i mine øjne flot ud af 2016 resultatmæssigt. Markedet er fortsat råt og præget af hård konkurrence om kunderne," lyder det i en kommentar fra Morten Christiansen, administrerende direktør i 3.

"Dette afspejler sig i vores begrænsede, men dog godkendte indtag af kunder. Til gengæld er vi i årets løb lykkedes med at sælge mere til kunderne på tværs af vores sortiment og tillægsprodukter, hvilket ses i vores EBIT, som steg med 11 procent," siger han.

"Vi har stenhårdt fokus på at drive en effektiv forretning, hvor vi samtidig kan være agile og ændre prioriteringer løbende for at optimere vores position i markedet," lyder det desuden fra direktøren.

Også i 2017 forventer 3 at kunne øge markedsandelen, oplyser selskabet.

"Et af årets store temaer bliver EU's regulering af roamingpriser, som kan blive en udfordring for nogle selskabers regnskaber."

"Vi har dog allerede indregnet denne omkostning i vores regnskaber, siden vi lancerede 3LikeHome i 2014, og derfor forventer vi ikke at blive ramt så hårdt af det."

Årsregnskabet fra 3 dækker også 3's Oister og Zenji.

Læs også:

Teleselskabet 3 skovler kunder ind: Kaprede 47.000 nye mobilkunder i 2016

Preben Damgaard investerer stort millionbeløb i Plenti - mobilselskabet nærmer sig 100.000 kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere