Artikel top billede

Apple giver kold skulder til Wikileaks: "Vi samarbejder ikke med folk, der truer vores brugere"

Wikileaks-stifter hævder at have et samarbejde med tech-giganter. Det afviser Apple: Vi koordinerer ikke med folk, der truer vores brugere.

Den kontroversielle organisation Wikileaks bebudede i sidste uge, at tjenesten nu indleder et samarbejde med tech-giganter som Apple, Microsoft og Google.

Samarbejdet betyder ifølge Wikileaks-stifter Julian Assange, at organisationen vil informere virksomhederne, når organisationen kommer i besiddelse af dokumenter, der indeholder oplysninger om sårbarheder i virksomhedernes produkter.

Men Wikileaks' udmeldning får en særdeles kølig modtagelse fra Apple, der afviser, at der skulle eksistere et samarbejde med Julian Assange og Wikileaks.

"Vi har ikke forhandlet med Wikileaks om noget som helst," siger Apple i en udtalelse, der er sendt til erhvervsmediet Business Insider.

I udtalelsen lyder det ligeledes fra Apple:

"Vi kæmper en utrættelig kamp for at beskytte vores brugeres sikkerhed og privacy, og derfor billiger vi heller ikke tyveri eller koordinerer med folk, der ønsker at true og skade vores brugere."

Læs også: WikiLeaks samarbejder med tech-giganter: Deler viden for at lukke CIA's spionhuller

Kan gøre som alle andre

I udtalelsen til Business Insider slår Apple fast, at Julian Assange og Wikileaks på lige fod med alle andre er velkomne til at indberette bugs via Apples standardprocedure. 

"Vi har givet dem (Wikileaks, red) instruktioner til, hvordan de kan indberette oplysninger gennem vores normale procedure og under standard-vilkår, men indtil videre har vi ikke modtaget oplysninger, som ikke allerede er blevet offentliggjort."

En lignende udmelding kommer ifølge Business Insider fra Microsoft, der til mediet oplyser: 

"Wikileaks har kontaktet os via mailadressen secure@microsoft.com, og vi har behandlet henvendelsen som enhver anden henvendelse fra en bruger, der har fundet en fejl," lyder det fra talsmand ifølge Business Insider. 

Læs også: Nyt læk afslører CIA's hemmelige værktøjer til overvågning - afsløringerne kan få store konsekvenser

Stillede krav

Ifølge det amerikanske medie Motherboard har Assange kontaktet Apple, Google og Microsoft via mail, men ifølge mediet har Wikileaks-stifteren ikke informeret virksomhederne om konkrete bugs eller sårbarheder i deres produkter.

I stede gjorde Assange det klart, at Wikileaks kun vil dele detaljer om sårbarheder med virksomhederne såfremt de lever op til en række betingelser.

Eksempelvis blev virksomhederne mødt af et krav om, at de skal leve op til en deadline på 90 dage. Hvis virksomhederne ikke inden deadlines udløb ikke har rettet op på sårbarhederne, vil Wikileaks - uden at skele til eventuelle skadevirkninger - offentliggøre sårbarhederne.

Kommer efter stort læk

Wikileaks udmeldinger kommer efter, at organisationen for nylig lækkede en stribe hackerværktøjer fra CIA, der angiveligt kan bruges til at udnytte svagheder i tech-giganternes produkter.

I de lækkede dokumenter kom det blandt frem, at CIA går målrettet efter at udnytte svagheder i blandt andet Apples iPhone og i fjernsyn fra Samsung.

Ifølge Wikileaks er de lækkede dokumenter blot en del af en større dokumentsamling, som løbende vil blive offentliggjort.

Læs også:

Her er den vigtige lære for danske virksomheder efter gigantisk CIA-læk

Sådan reagerer Apple, Samsung og Microsoft på afsløringen af CIA-overvågning i populære produkter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.