Artikel top billede

Stor østeuropæisk taxi-app vil ind på den danske marked efter Ubers afsked: "Vi er på udkig efter danske vogne"

Den estiske taxi-app Taxify forbereder sig på at overtage Ubers rolle på det danske marked. Virksomhedens stifter oplyser, at appen netop nu leder efter partnere i Danmark.

Den estiske app Taxify, der især i Østeuropa er et fremadstormende alternativ til Uber, arbejder målrettet på at komme ind på det danske marked.

"Efter at Uber har valgt at forlade Danmark, er Taxify nu på udkig efter vognflåder i Danmark," oplyser medstifter af Taxify, Martin Villig, i en mail til Computerworld.

I mailen forklarer Martin Villig, at Taxify tilbyder en langt større fleksibilitet end Uber, fordi tjenesten både samarbejder med traditionelle taxi-virksomheder og private chauffører.

Han fremhæver, at Taxify i Ungarn har gode erfaringer med at træde til, når Uber bliver tvunget ud af markedet.  

"Sidste sommer forlod Uber den ungarske hovedstad Budapest på grund af taxireguleringen i byen. Her gik Taxify ind på markedet og overtog en del af Ubers partnere, og er i dag det den førende app på markedet i Ungarn," oplyser Martin Villig.

Taxify er stiftet i Estland og dag tilstede i 23 byer i Europa, Afrika og Mexico. Stifter Martin Villig hævder i mailen til Computerworld, at appen tilbyder højere kommision og bedre aftalevilkår for chaufførerne end Uber gør.

Udmeldingen fra Taxify kommer umiddelbart efter, at den dansk-norske-app Haxi ligeledes har oplyst til Computerworld, at den ser store muligheder i Danmark, efter Uber har valgt at forlade markedet. 

Læs også: Transport-dele-tjenesten Haxi øjner hul i markedet efter Ubers farvel: "Vi ser en kæmpe-mulighed i både København og resten af Danmark"

Har længe været rygtet til Aarhus

Det er ikke første gang, at det kommer frem, at Taxify er interesseret i det danske marked.

Så sent som i sommer søgte tjenesten efter chauffører i Aarhus. Dengang oplyste Martin Villig til TV2 Østjylland, at Taxify allerede havde fået henvendelser fra 20 og 30 chauffører, der ønskede at køre for tjenesten.

Samtidig slog Taxify-stifteren fast, at tjenesten agtede at overholde dansk lov og altid opfordrer sine chauffører til at betale deres skat. Trods udmeldingerne sidste år er Taxify dog endnu ikke trådt ind på det danske marked.

Taxibranche: Lovlydig konkurrence er velkommen
I et interview med Computerworld har direktør for Dansk Taxi Råd Trine Wollenberg oplyst, at branchen hilser konkurrence velkommen fra virksomheder, der ønsker at overholde loven og konkurrere på lige vilkår med resten af branchen.

Samtidig er det hendes forhåbning, at tjenester, der ikke spiller efter reglerne, er blevet afskrækkede af Ubers skæbne.

"Uber har nu i to og et halvt år forsøgt at udfordre taxilovgivningen, og det har de ikke haft held med. Tværtimod efterlader de nu en lang række chauffører, der har fået bødestraf og i nogle tilfælde konfiskeret deres nummerplader. Jeg tror og håber, at det gør indtryk på lignende tjeneste, der overvejer at gå ind på det danske marked," siger Trine Wollenberg.  

Læs hele interviewet med hende her:
Den danske taxibranche jubler over Uber-lukning - men betyder det nu, at al innovationen stopper?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere