Artikel top billede

Stor østeuropæisk taxi-app vil ind på den danske marked efter Ubers afsked: "Vi er på udkig efter danske vogne"

Den estiske taxi-app Taxify forbereder sig på at overtage Ubers rolle på det danske marked. Virksomhedens stifter oplyser, at appen netop nu leder efter partnere i Danmark.

Den estiske app Taxify, der især i Østeuropa er et fremadstormende alternativ til Uber, arbejder målrettet på at komme ind på det danske marked.

"Efter at Uber har valgt at forlade Danmark, er Taxify nu på udkig efter vognflåder i Danmark," oplyser medstifter af Taxify, Martin Villig, i en mail til Computerworld.

I mailen forklarer Martin Villig, at Taxify tilbyder en langt større fleksibilitet end Uber, fordi tjenesten både samarbejder med traditionelle taxi-virksomheder og private chauffører.

Han fremhæver, at Taxify i Ungarn har gode erfaringer med at træde til, når Uber bliver tvunget ud af markedet.  

"Sidste sommer forlod Uber den ungarske hovedstad Budapest på grund af taxireguleringen i byen. Her gik Taxify ind på markedet og overtog en del af Ubers partnere, og er i dag det den førende app på markedet i Ungarn," oplyser Martin Villig.

Taxify er stiftet i Estland og dag tilstede i 23 byer i Europa, Afrika og Mexico. Stifter Martin Villig hævder i mailen til Computerworld, at appen tilbyder højere kommision og bedre aftalevilkår for chaufførerne end Uber gør.

Udmeldingen fra Taxify kommer umiddelbart efter, at den dansk-norske-app Haxi ligeledes har oplyst til Computerworld, at den ser store muligheder i Danmark, efter Uber har valgt at forlade markedet. 

Læs også: Transport-dele-tjenesten Haxi øjner hul i markedet efter Ubers farvel: "Vi ser en kæmpe-mulighed i både København og resten af Danmark"

Har længe været rygtet til Aarhus

Det er ikke første gang, at det kommer frem, at Taxify er interesseret i det danske marked.

Så sent som i sommer søgte tjenesten efter chauffører i Aarhus. Dengang oplyste Martin Villig til TV2 Østjylland, at Taxify allerede havde fået henvendelser fra 20 og 30 chauffører, der ønskede at køre for tjenesten.

Samtidig slog Taxify-stifteren fast, at tjenesten agtede at overholde dansk lov og altid opfordrer sine chauffører til at betale deres skat. Trods udmeldingerne sidste år er Taxify dog endnu ikke trådt ind på det danske marked.

Taxibranche: Lovlydig konkurrence er velkommen
I et interview med Computerworld har direktør for Dansk Taxi Råd Trine Wollenberg oplyst, at branchen hilser konkurrence velkommen fra virksomheder, der ønsker at overholde loven og konkurrere på lige vilkår med resten af branchen.

Samtidig er det hendes forhåbning, at tjenester, der ikke spiller efter reglerne, er blevet afskrækkede af Ubers skæbne.

"Uber har nu i to og et halvt år forsøgt at udfordre taxilovgivningen, og det har de ikke haft held med. Tværtimod efterlader de nu en lang række chauffører, der har fået bødestraf og i nogle tilfælde konfiskeret deres nummerplader. Jeg tror og håber, at det gør indtryk på lignende tjeneste, der overvejer at gå ind på det danske marked," siger Trine Wollenberg.  

Læs hele interviewet med hende her:
Den danske taxibranche jubler over Uber-lukning - men betyder det nu, at al innovationen stopper?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.