Artikel top billede

Windows 10 banker Apples Mac-computere klart af banen - men Apple går stadig glad til banken

Målt på antal banker Windows 10 klart Apples Mac-computere af banen. Mere end fire gange så mange personer anvender Windows 10.

100 millioner.

Det er antallet af Mac-brugere og dermed Mac-computere verden over ifølge Apple.

Det er usædvanligt, at Apple fortæller om salget af antallet af Mac-computere, men det er ikke desto mindre det, Apple har gjort over for det amerikanske medie TechCrunch.

Selvom 100 millioner er et stort tal, er det ikke meget i forhold til markedet for bærbare og stationære computere, hvor Microsoft stadig sidder solidt på tronen.

Det estimeres, at der findes over en milliard Windows-computere verden over. Der findes i dag mere end fire gange så mange Windows 10-computere end Mac-computere på verdensplan, nemlig godt 400 millioner stykker.

Det er tal, som Computerworlds egne brugertal bekræfter.

Siden lanceringen i 2015 har Windows 10 støt rejst sig som det mest populære styresystem til at besøge Computerworld. I dag er 52 procent af alle besøgende Windows-brugere og ud af de 52 procent er 60 procent Windows 10.

Kun ni procent af vores besøgende er Mac-brugere. Dog er 24 procent af vores besøgende fra en iPhone eller en iPad.

Tjener gode penge på Macbooks

Apple skal dog ikke græde snot over det lavere antal Mac-computere. I samme interview med TechCrunch fortæller Apple også, at selskabets Mac-forretning er næsten 175 milliarder danske kroner værd.

Apple fortæller også, at størstedelen af Macbook-salget - cirka 80 procent - er Macbook-computere. Kigger man ind i ethvert auditorium på de danske uddannelsesinstitutioner, finder man hurtigt målgruppen for de sølvfarvede computere.

Apple lancerede nye Macbook Pro-computere i efteråret, der modtog en del kritik fra anmeldere og brugere.

Det californiske selskab fortæller dog, at salget af Macbook Pro's stadig har været positivt, og at der i det sidste kvartal har været en stigning i salget af Macbook på 20 procent.

Hvorfor fortæller Apple om Mac-tal?

Apple har tidligere været meget hemmelighedsfulde omkring mængden af Mac-computere der sælges. At Apple åbner op for Mac-butikken og informationer sker på samme tid som en mindre opdatering til den aldrende Mac Pro-computer.

I samme omgang fortæller Apples Mac-ansvarlige Phil Schiller til Buzzfeed News, at selskabet er på vej med en fuldstændig nytænkt Mac Pro-computer til de professionelle samt nye iMac-computer og nye Mac-monitors.

Apple har ellers i flere år forsømt både iMac- og Mac Pro-computerne, og er du Mac-brugere, kan du derfor se frem til nye iMacs i løbet af 2017. Nye Mac Pro-computere udkommer ikke i år. 

Læs også: Test: Der er altså ikke meget "pro" over Apples nye [b]Macbook Pro 13 med Touch Bar[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere