Artikel top billede

Windows 10 banker Apples Mac-computere klart af banen - men Apple går stadig glad til banken

Målt på antal banker Windows 10 klart Apples Mac-computere af banen. Mere end fire gange så mange personer anvender Windows 10.

100 millioner.

Det er antallet af Mac-brugere og dermed Mac-computere verden over ifølge Apple.

Det er usædvanligt, at Apple fortæller om salget af antallet af Mac-computere, men det er ikke desto mindre det, Apple har gjort over for det amerikanske medie TechCrunch.

Selvom 100 millioner er et stort tal, er det ikke meget i forhold til markedet for bærbare og stationære computere, hvor Microsoft stadig sidder solidt på tronen.

Det estimeres, at der findes over en milliard Windows-computere verden over. Der findes i dag mere end fire gange så mange Windows 10-computere end Mac-computere på verdensplan, nemlig godt 400 millioner stykker.

Det er tal, som Computerworlds egne brugertal bekræfter.

Siden lanceringen i 2015 har Windows 10 støt rejst sig som det mest populære styresystem til at besøge Computerworld. I dag er 52 procent af alle besøgende Windows-brugere og ud af de 52 procent er 60 procent Windows 10.

Kun ni procent af vores besøgende er Mac-brugere. Dog er 24 procent af vores besøgende fra en iPhone eller en iPad.

Tjener gode penge på Macbooks

Apple skal dog ikke græde snot over det lavere antal Mac-computere. I samme interview med TechCrunch fortæller Apple også, at selskabets Mac-forretning er næsten 175 milliarder danske kroner værd.

Apple fortæller også, at størstedelen af Macbook-salget - cirka 80 procent - er Macbook-computere. Kigger man ind i ethvert auditorium på de danske uddannelsesinstitutioner, finder man hurtigt målgruppen for de sølvfarvede computere.

Apple lancerede nye Macbook Pro-computere i efteråret, der modtog en del kritik fra anmeldere og brugere.

Det californiske selskab fortæller dog, at salget af Macbook Pro's stadig har været positivt, og at der i det sidste kvartal har været en stigning i salget af Macbook på 20 procent.

Hvorfor fortæller Apple om Mac-tal?

Apple har tidligere været meget hemmelighedsfulde omkring mængden af Mac-computere der sælges. At Apple åbner op for Mac-butikken og informationer sker på samme tid som en mindre opdatering til den aldrende Mac Pro-computer.

I samme omgang fortæller Apples Mac-ansvarlige Phil Schiller til Buzzfeed News, at selskabet er på vej med en fuldstændig nytænkt Mac Pro-computer til de professionelle samt nye iMac-computer og nye Mac-monitors.

Apple har ellers i flere år forsømt både iMac- og Mac Pro-computerne, og er du Mac-brugere, kan du derfor se frem til nye iMacs i løbet af 2017. Nye Mac Pro-computere udkommer ikke i år. 

Læs også: Test: Der er altså ikke meget "pro" over Apples nye [b]Macbook Pro 13 med Touch Bar[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere