Windows 10 banker Apples Mac-computere klart af banen - men Apple går stadig glad til banken

Målt på antal banker Windows 10 klart Apples Mac-computere af banen. Mere end fire gange så mange personer anvender Windows 10.

100 millioner.

Det er antallet af Mac-brugere og dermed Mac-computere verden over ifølge Apple.

Det er usædvanligt, at Apple fortæller om salget af antallet af Mac-computere, men det er ikke desto mindre det, Apple har gjort over for det amerikanske medie TechCrunch.

Selvom 100 millioner er et stort tal, er det ikke meget i forhold til markedet for bærbare og stationære computere, hvor Microsoft stadig sidder solidt på tronen.

Det estimeres, at der findes over en milliard Windows-computere verden over. Der findes i dag mere end fire gange så mange Windows 10-computere end Mac-computere på verdensplan, nemlig godt 400 millioner stykker.

Det er tal, som Computerworlds egne brugertal bekræfter.

Siden lanceringen i 2015 har Windows 10 støt rejst sig som det mest populære styresystem til at besøge Computerworld. I dag er 52 procent af alle besøgende Windows-brugere og ud af de 52 procent er 60 procent Windows 10.

Kun ni procent af vores besøgende er Mac-brugere. Dog er 24 procent af vores besøgende fra en iPhone eller en iPad. Tjener gode penge på Macbooks
Apple skal dog ikke græde snot over det lavere antal Mac-computere. I samme interview med TechCrunch fortæller Apple også, at selskabets Mac-forretning er næsten 175 milliarder danske kroner værd.

Apple fortæller også, at størstedelen af Macbook-salget - cirka 80 procent - er Macbook-computere. Kigger man ind i ethvert auditorium på de danske uddannelsesinstitutioner, finder man hurtigt målgruppen for de sølvfarvede computere.

Apple lancerede nye Macbook Pro-computere i efteråret, der modtog en del kritik fra anmeldere og brugere.

Det californiske selskab fortæller dog, at salget af Macbook Pro's stadig har været positivt, og at der i det sidste kvartal har været en stigning i salget af Macbook på 20 procent.

Hvorfor fortæller Apple om Mac-tal?
Apple har tidligere været meget hemmelighedsfulde omkring mængden af Mac-computere der sælges. At Apple åbner op for Mac-butikken og informationer sker på samme tid som en mindre opdatering til den aldrende Mac Pro-computer.

I samme omgang fortæller Apples Mac-ansvarlige Phil Schiller til Buzzfeed News, at selskabet er på vej med en fuldstændig nytænkt Mac Pro-computer til de professionelle samt nye iMac-computer og nye Mac-monitors.

Apple har ellers i flere år forsømt både iMac- og Mac Pro-computerne, og er du Mac-brugere, kan du derfor se frem til nye iMacs i løbet af 2017. Nye Mac Pro-computere udkommer ikke i år. 

Læs også: Test: Der er altså ikke meget "pro" over Apples nye [b]Macbook Pro 13 med Touch Bar[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.