Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Google på vej med frontal-angreb på kabel-tv - og snart kan Apple følge med

Sig farvel til dit antenne-stik. I fremtiden kan det blive ligeså overflødigt som dit telefonstik.

Antenne-stikket kan være på vej til at blive lige så overflødigt som telefonstikket. 

For Googles mobile tv-satsning, YouTube TV, er netop gået i luften i USA, og det kan meget vel være fremtiden for kabel-tv, som vi her ser konturerne af. 

For 35 dollar (243 kroner med den aktuelle dollarkurs, red.) kan amerikanske kunder streame mere end 50 traditionelle kabel-tv-kanaler over internettet.

Tilgængelig i udvalgte byer

Der er næppe udsigt til, at Youtube TV kommer til Danmark lige foreløbigt, og indtil videre er tjenesten kun tilgængelig i de amerikanske storbyer New York, Los Angeles, San Francisco, Chicago og Philadelphia.

Flere Computerword-læsere har måske en forhåbning om at kunne geo-hacke sig adgang til tjenesten, men det bliver næppe en helt let affære.

Ifølge tech-mediet The Verge skal du ikke blot oplyse din adresse og have en amerikansk ip-apresse og kreditkort, som det normalt er tilfældet på denne type tjenester.  

YouTube TV kræver også, at du hele tiden har GPS'en slået til på din enhed.

Udover at give dig adgang til at streame kanalerne, giver Youtube dig også adgang til optage-funktioner, der gør det muligt for dig at pause eller optage de programmer, du ser.

Læs også: Her er den nye YouTube-tjeneste: Går efter tv-seerne med streamede tv-kanaler

Se mere om Youtube tv her: 

Nye generationer med nye vaner

Gennem de seneste år er de traditionelle kabel-tv-selskaber blevet udfordret af en ny generation af forbrugere med andre tv-vaner end deres forældre. 

De har svært ved at se pointen i at investere i et dyrt tv og en kabel-tv-forbindelse, når de de via deres telefoner og computere har adgang til indhold på streamingtjenester, som de kan se, når det passer dem. 

Men med Youtube TV bliver det traditionelle kabel-tv nu leveret i en pakke, der bedre matcher deres forbrugsmønstre. 

Apple kan være på vej med tv-pakke

Google er dog langt fra det eneste selskab, der i dag bestræber sig på at revolutionere tv-oplevelsen. 

Det amerikanske tech-medie Recode erfarede for få dage siden, at Apple i øjeblikket er i forhandlinger med en række amerikanske tv-kanaler om at udvikle en tv-pakke, der blandt andet ville kunne streames via Apple-tv. 

Blandt dem Apple forhandler med er kanalerne Showtime, Startz og tv-serie-giganten HBO. 

Læs også: Apple på vej med ny stor satsning: Vil gå Netflix i bedene og lave egne film og tv

Vedholdende rygter gennem de seneste år har hævdet, at Apple har arbejdet på revolutionere den traditionelle tv-oplevelse, men indtil videre har vi meget få konkrete tiltag fra Apple på området. 

Herhjemme har vi også set de første eksempler på streaming-baserede tv-pakker.

Eksempelvis tilbyder den danske internetudbyder Telia tv-pakker, der kan streames via apps til smartphones, tablets og Apple-TV. Den billigste tv-pakke med 15 kanaler koster 99 kroner. 

Læs også: 
Tre fede serier alle tech-interesserede bør se i påsken

Kampen om fremtidens tv-kunder spidser til med Stofa-ejers køb af Boxer: Her er fremtiden for Stofa og Yousee
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.