Artikel top billede

Morgenbrief: Alt hvad du behøver at vide om it mandag morgen

Erik Damgaard henter 60 millioner til nyt system. Danske banker i samarbejde mod it-kriminelle. Tre ud af fem logger på trådløse netværk. Hacker startede 156 sirener.

Velkommen til denne mandag morgen, hvor du her har det hurtige overblik over morgenens it-nyheder.

Danske banker i samarbejde mod it-kriminelle

Danske Bank, Nordea og en række øvrige skandinaviske banker indleder samarbejde, der skal dæmme op for hacker-angreb og lignende.

Det nye samarbejde samles under navnet Nordic Financial CERT. Her skal bankerne have mulighed for at dele informationer og oplysninger om angreb og lignende.

Tre ud af fem logger på trådløse netværk

Tre ud af fem danskerne logger på trådløse WiFi-netværk uden at kende ejeren af netværket - for eksempel i lufthavne, på cafeer og lignende, oplyser TDC.

Den lemfældige omgang med WiFi indebærer en høj risiko for, at man kommer til at logge på farlige netværk, der kopierer data, password og lignende fra ens smartphone og computer.

"Man skal virkelig være varsom med at logge på de åbne netværk," lyder det fra TDC.

Hacker startede 156 sirener

Alle taler om sikkerhed, men alligevel er det ikke altid det får opmærksomhed nok i organisationen før skaden er sket .

Det kan bystyret i Dallas skrive under på. For ikke alene blev byens nødberedskab hacket, men hackeren formåede også at aktivere byens 156 adverselssirener sent fredag aften. Sirenerne hylede ifølge USA Today i halvanden time, før systemet blev lukket ned. Mere end 4.400 mennesker ringede til alarmcentralen, og byens borgmester, Mike Rawlings, taler nu om behovet for at opgradere og sikre byens infrastruktur.

Det lyder som en god ide. Og med det vil Computerworld ønske dig en god, sikker og sirenefri mandag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere