Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgenbrief: Alt hvad du behøver at vide om it mandag morgen

Erik Damgaard henter 60 millioner til nyt system. Danske banker i samarbejde mod it-kriminelle. Tre ud af fem logger på trådløse netværk. Hacker startede 156 sirener.

Velkommen til denne mandag morgen, hvor du her har det hurtige overblik over morgenens it-nyheder.

Danske banker i samarbejde mod it-kriminelle

Danske Bank, Nordea og en række øvrige skandinaviske banker indleder samarbejde, der skal dæmme op for hacker-angreb og lignende.

Det nye samarbejde samles under navnet Nordic Financial CERT. Her skal bankerne have mulighed for at dele informationer og oplysninger om angreb og lignende.

Tre ud af fem logger på trådløse netværk

Tre ud af fem danskerne logger på trådløse WiFi-netværk uden at kende ejeren af netværket - for eksempel i lufthavne, på cafeer og lignende, oplyser TDC.

Den lemfældige omgang med WiFi indebærer en høj risiko for, at man kommer til at logge på farlige netværk, der kopierer data, password og lignende fra ens smartphone og computer.

"Man skal virkelig være varsom med at logge på de åbne netværk," lyder det fra TDC.

Hacker startede 156 sirener

Alle taler om sikkerhed, men alligevel er det ikke altid det får opmærksomhed nok i organisationen før skaden er sket .

Det kan bystyret i Dallas skrive under på. For ikke alene blev byens nødberedskab hacket, men hackeren formåede også at aktivere byens 156 adverselssirener sent fredag aften. Sirenerne hylede ifølge USA Today i halvanden time, før systemet blev lukket ned. Mere end 4.400 mennesker ringede til alarmcentralen, og byens borgmester, Mike Rawlings, taler nu om behovet for at opgradere og sikre byens infrastruktur.

Det lyder som en god ide. Og med det vil Computerworld ønske dig en god, sikker og sirenefri mandag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere