Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgenbrief: Alt hvad du behøver at vide om it mandag morgen

Erik Damgaard henter 60 millioner til nyt system. Danske banker i samarbejde mod it-kriminelle. Tre ud af fem logger på trådløse netværk. Hacker startede 156 sirener.

Velkommen til denne mandag morgen, hvor du her har det hurtige overblik over morgenens it-nyheder.

Danske banker i samarbejde mod it-kriminelle

Danske Bank, Nordea og en række øvrige skandinaviske banker indleder samarbejde, der skal dæmme op for hacker-angreb og lignende.

Det nye samarbejde samles under navnet Nordic Financial CERT. Her skal bankerne have mulighed for at dele informationer og oplysninger om angreb og lignende.

Tre ud af fem logger på trådløse netværk

Tre ud af fem danskerne logger på trådløse WiFi-netværk uden at kende ejeren af netværket - for eksempel i lufthavne, på cafeer og lignende, oplyser TDC.

Den lemfældige omgang med WiFi indebærer en høj risiko for, at man kommer til at logge på farlige netværk, der kopierer data, password og lignende fra ens smartphone og computer.

"Man skal virkelig være varsom med at logge på de åbne netværk," lyder det fra TDC.

Hacker startede 156 sirener

Alle taler om sikkerhed, men alligevel er det ikke altid det får opmærksomhed nok i organisationen før skaden er sket .

Det kan bystyret i Dallas skrive under på. For ikke alene blev byens nødberedskab hacket, men hackeren formåede også at aktivere byens 156 adverselssirener sent fredag aften. Sirenerne hylede ifølge USA Today i halvanden time, før systemet blev lukket ned. Mere end 4.400 mennesker ringede til alarmcentralen, og byens borgmester, Mike Rawlings, taler nu om behovet for at opgradere og sikre byens infrastruktur.

Det lyder som en god ide. Og med det vil Computerworld ønske dig en god, sikker og sirenefri mandag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere