Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-brief: Hurtigt overblik over it-nyhederne tirsdag morgen

Dansk it-millionærs lån til iværksættere kritiseres i hårde vendinger. Anklagemyndigheden planlægger flere retssager mod Uber.

Velkommen til denne tirsdag morgen, hvor du her får et hurtigt overblik over morgenens it-nyheder.

Dansk it-millionærs lån til iværksættere kritiseres i hårde vendinger

Den danske it-millionær Magnus Kjøller - der har tjent en formue på selskabet Pointworld og i dag bor i Dubai - kritiseres hårdt for en ny type lån, som han tilbyder iværksættere.

Magnus Kjøller tilbyder lånet med en tilbagebetalingstid på 12 måneder plus en option på 10 procent af låntagerens virksomhed, som Magnus Kjøller kan indløse for en krone inden for fem år.

Magnus Kjøller siger til Børsen, at han har fået 150 ansøgninger og allerede udstedt omkring 50 lån. Investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, kalder over for Børsen lånene for ‘fuldstændig vanvittigt' og ‘tyveri ved højlys dag.'

Anklagemyndigheden planlægger flere retssager mod Uber

Uber er på vej ud ad Danmark, efter selskabet fornylig tabte en stor retssag. Det holder dog ikke Anklagemyndigheden fra flere sager.

Ifølge Finans er Anklagemyndigheden i gang med at forberede fem nye prøvesager mod de danske Uber-chauffører.

Det er hensigten, at prøvesagerne skal bane vejen for en stor bøde til selskabet for medvirken til piratkørsel.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere