Artikel top billede

Morgen-brief: Hurtigt overblik over it-nyhederne tirsdag morgen

Dansk it-millionærs lån til iværksættere kritiseres i hårde vendinger. Anklagemyndigheden planlægger flere retssager mod Uber.

Velkommen til denne tirsdag morgen, hvor du her får et hurtigt overblik over morgenens it-nyheder.

Dansk it-millionærs lån til iværksættere kritiseres i hårde vendinger

Den danske it-millionær Magnus Kjøller - der har tjent en formue på selskabet Pointworld og i dag bor i Dubai - kritiseres hårdt for en ny type lån, som han tilbyder iværksættere.

Magnus Kjøller tilbyder lånet med en tilbagebetalingstid på 12 måneder plus en option på 10 procent af låntagerens virksomhed, som Magnus Kjøller kan indløse for en krone inden for fem år.

Magnus Kjøller siger til Børsen, at han har fået 150 ansøgninger og allerede udstedt omkring 50 lån. Investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, kalder over for Børsen lånene for ‘fuldstændig vanvittigt' og ‘tyveri ved højlys dag.'

Anklagemyndigheden planlægger flere retssager mod Uber

Uber er på vej ud ad Danmark, efter selskabet fornylig tabte en stor retssag. Det holder dog ikke Anklagemyndigheden fra flere sager.

Ifølge Finans er Anklagemyndigheden i gang med at forberede fem nye prøvesager mod de danske Uber-chauffører.

Det er hensigten, at prøvesagerne skal bane vejen for en stor bøde til selskabet for medvirken til piratkørsel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.