Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-brief: Hurtigt overblik over it-nyhederne tirsdag morgen

Dansk it-millionærs lån til iværksættere kritiseres i hårde vendinger. Anklagemyndigheden planlægger flere retssager mod Uber.

Velkommen til denne tirsdag morgen, hvor du her får et hurtigt overblik over morgenens it-nyheder.

Dansk it-millionærs lån til iværksættere kritiseres i hårde vendinger

Den danske it-millionær Magnus Kjøller - der har tjent en formue på selskabet Pointworld og i dag bor i Dubai - kritiseres hårdt for en ny type lån, som han tilbyder iværksættere.

Magnus Kjøller tilbyder lånet med en tilbagebetalingstid på 12 måneder plus en option på 10 procent af låntagerens virksomhed, som Magnus Kjøller kan indløse for en krone inden for fem år.

Magnus Kjøller siger til Børsen, at han har fået 150 ansøgninger og allerede udstedt omkring 50 lån. Investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, kalder over for Børsen lånene for ‘fuldstændig vanvittigt' og ‘tyveri ved højlys dag.'

Anklagemyndigheden planlægger flere retssager mod Uber

Uber er på vej ud ad Danmark, efter selskabet fornylig tabte en stor retssag. Det holder dog ikke Anklagemyndigheden fra flere sager.

Ifølge Finans er Anklagemyndigheden i gang med at forberede fem nye prøvesager mod de danske Uber-chauffører.

Det er hensigten, at prøvesagerne skal bane vejen for en stor bøde til selskabet for medvirken til piratkørsel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere