Artikel top billede

Endelig viser trådløs strøm tænder: Nu kommer trådløs opladning buldrende til alle dine it-enheder

Smartphones, smartwatches, tablets og bærbare computere får alle trådløs opladning. Antallet af nye løsninger og produkter stiger hastigt.

Trådløs strøm er ikke længere det tech-fatamorgana, det var for ganske få år siden.

I dag er trådløs opladning og trådløs strøm en integreret del af mange af de nye produkter, it-industrien spytter ud på markedet.

Det ses også tydeligt i markedsopgørelserne, hvor der for alvor begynder at være kød på vækstprognoserne.

IHS Markit skriver i en ny analyse, at markedet for trådløs strøm voksede med 40 procent i 2016, og at der alene i år vil blive sendt 325 millioner enheder (receivere) på markedet for trådløs strøm.

Det er produkter som mobiltelefoner, bærbare computere og wearables  som smartwatches, der driver væksten.

Blandt andet fremhæver IHS Markit, at Samsung i 2016 i dén grad var med til at sætte fart på udviklingen, da selskabet integrerede trådløs opladning i Galaxy S7, ligesom LG også valgte at satse på det med sin G6-telefon.

"Det ventes, at Apple vil følge efter senere i år med den næste iPhone, hvilket vil booste receiver-forsendelserne endnu mere," lyder det i analysen.

Vi er klar til det store ryk

IHS Markit skriver samtidig, at forbrugernes bevidsthed om trådløs strøm er forbedret markant, og at vi nu går fra, at det er teknologi, de få taler om, til en standardteknologi til massemarkedet.

Læs også: Test afslører masser af fup med batteritider på de bærbare computere

På markedet for bærbare computere fremhæver analysefirmaet en løsning som Dell Latitude 7285, der er en to-i-en-tablet, hvor det adskilte tastatur får strøm via en magnetisk teknologi.

Det ventes at være starten på en bølge af lignende produkter fra andre producenter på markedet for tablets og bærbare computere.

Derudover er det interessant, at IHS Markit forventer, at der snart vil opstå et marked for trådløse opladere, der kan oplade mange forskellige enheder, fordi forbrugerne pludselig har både et smartwatch, en smartphone og en hybrid-tablet/computer, der kan oplades trådløst.

Det betyder også, at vi vil begynde at se denne type oplader-løsninger i det offentlige rum, eksempelvis på cafeéer og restauranter.

"Efterhånden som flere løsninger på forbruger-området, i industrien og i sundhedssektoren tager trådløs strøm i brug, forventer IHS Markit, at markedet vil vokse hastigt."

Læs også:

Så langt er den trådløse strøm kommet til dit hjem og din bil

Gennembrud for trådløs strøm: Din mobiltelefon oplader automatisk hvis den medbringes i dette rum

Test afslører masser af fup med batteritider på de bærbare computere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere