Artikel top billede

Endelig viser trådløs strøm tænder: Nu kommer trådløs opladning buldrende til alle dine it-enheder

Smartphones, smartwatches, tablets og bærbare computere får alle trådløs opladning. Antallet af nye løsninger og produkter stiger hastigt.

Trådløs strøm er ikke længere det tech-fatamorgana, det var for ganske få år siden.

I dag er trådløs opladning og trådløs strøm en integreret del af mange af de nye produkter, it-industrien spytter ud på markedet.

Det ses også tydeligt i markedsopgørelserne, hvor der for alvor begynder at være kød på vækstprognoserne.

IHS Markit skriver i en ny analyse, at markedet for trådløs strøm voksede med 40 procent i 2016, og at der alene i år vil blive sendt 325 millioner enheder (receivere) på markedet for trådløs strøm.

Det er produkter som mobiltelefoner, bærbare computere og wearables  som smartwatches, der driver væksten.

Blandt andet fremhæver IHS Markit, at Samsung i 2016 i dén grad var med til at sætte fart på udviklingen, da selskabet integrerede trådløs opladning i Galaxy S7, ligesom LG også valgte at satse på det med sin G6-telefon.

"Det ventes, at Apple vil følge efter senere i år med den næste iPhone, hvilket vil booste receiver-forsendelserne endnu mere," lyder det i analysen.

Vi er klar til det store ryk

IHS Markit skriver samtidig, at forbrugernes bevidsthed om trådløs strøm er forbedret markant, og at vi nu går fra, at det er teknologi, de få taler om, til en standardteknologi til massemarkedet.

Læs også: Test afslører masser af fup med batteritider på de bærbare computere

På markedet for bærbare computere fremhæver analysefirmaet en løsning som Dell Latitude 7285, der er en to-i-en-tablet, hvor det adskilte tastatur får strøm via en magnetisk teknologi.

Det ventes at være starten på en bølge af lignende produkter fra andre producenter på markedet for tablets og bærbare computere.

Derudover er det interessant, at IHS Markit forventer, at der snart vil opstå et marked for trådløse opladere, der kan oplade mange forskellige enheder, fordi forbrugerne pludselig har både et smartwatch, en smartphone og en hybrid-tablet/computer, der kan oplades trådløst.

Det betyder også, at vi vil begynde at se denne type oplader-løsninger i det offentlige rum, eksempelvis på cafeéer og restauranter.

"Efterhånden som flere løsninger på forbruger-området, i industrien og i sundhedssektoren tager trådløs strøm i brug, forventer IHS Markit, at markedet vil vokse hastigt."

Læs også:

Så langt er den trådløse strøm kommet til dit hjem og din bil

Gennembrud for trådløs strøm: Din mobiltelefon oplader automatisk hvis den medbringes i dette rum

Test afslører masser af fup med batteritider på de bærbare computere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere