Artikel top billede

Facebook satser stort på nye virtuelle løsninger: Skal bruges til at udfordre Google og Apple i stor stil

Facebook satser stort på ny augmented reality som skal blive selskabets vej ind som dominerende faktor på smartphone-scenen. Her kan du se nogle af de ting, som Facebook har præsenteret på selskabets store udviklerkonference, F8.

Hvis der er et overordnet budskab, der dominerer Facebooks store udviklerkonference, F8, så er det, at der for alvor bliver sat skub i den masterplan, som Mark Zuckerberg præsenterede sidste år.

Du kan se masterplanen her:

Masterplanen indeholder ambitiøse målsætninger inden for augmented reality, kunstig intelligens og virtuelle løsninger og strækker sig hele 10 år ud i fremtiden.

På F8-konferencen, der løber af stablen i disse dage, har Facebook allerede løftet sløret for en række nye augmented reality-baserede løsninger.

Facebook har i de senere år investeret flere milliarder kroner i udviklingen af augmented reality-løsninger, og Mark Zuckerberg pegede under åbningen af konferencen på, at Facebook vil gøre kameraet til "den primære augmented reality platform'

Facebook har længe tumlet med smartphone-planer, men missede i første omgang muligheden for at markere sig som leverandør af et regulært styresystem til smartphones.

Det kan du læse mere om her: Rygterne syder: Kommer der en Facebook-mobil i morgen?

De nye løsninger er således Facebook bud på en ny vej ind på smartphone-markedet, hvor selskabet håber at kunne blive en dominerende magtfaktor, der kan udfordre både Apple, Google og i mindre målestok Microsoft, der er de tunge aktører på dette område.

Det kommer blot ikke til at handle om styresystemer, men om kameraet, som Mark Zuckerberg og Facebook altså regner med bliver den primære indgangsvejs til smartphone-verdenen i de kommende år.

Som Facebook altså med de nye lanceringer håber at kunne komme til at dominere.

Centralt i planerne finder vi den såkaldte Camera Effects-platform, som Mark Zuckerbeg præsenterede fra scenen under sin keynote.

Udviklere kan anvende platformen til at indlemme Facebook direkte i deres egne augmented reality-apps via enhedens kamera og Facebook-appen.

Facebook har store forventninger til løsningen, som henvender sig til en meget stor skare udviklere i alverdens selskaber, som kan anvende platformen til at indbygge de virtuelle funktioner i deres løsninger.

Fra scenen præsentede Zuckerberg forskellige scenarier - blandt andet oplysninger om en vinflaske, damp fra en kaffekop og lignende småting.

Ligeledes er Nike klar med en funktion, hvor brugeren i app'en kan få placeret et Nike-svedbånd på hovedet.

Det sker med tæt integration med Nike+ Run Club.

I augmented reality-verdenen er Facebook også på vej med den såkaldte Spaces-løsning. Her vil det blive muligt at møde sine venner i en augmented reality-verden via Oculus Rift, hvor man selv og ens venner vil fremstå som avatarer, der kan dele dokumenter og lignende med hinanden.

Har man ikke lige en Oculus Rift, kan man anvende videofunktionen i Messenger og kigge ind i den virtuelle verden via sin telefon.

Mark Zuckerberg og Facebook understregede, at der er lang vej endnu på vejen mod virtuelle verdener og fuldt funktionelle augmented reality-løsninger. 

Men de nye lanceringer giver om ikke andet et tydeligt tegn på den kurs, som Facebook vil tage i de kommende år.

Du kan se hele Mark Zuckerbergs keynote her: 

Læs også:

Facebook spår fremtiden: Sådan skal du slippe for unødvendige notifikationer

Facebook har sat kursen: Vil være et rigtigt softwarefirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere