Artikel top billede

SE nedskriver værdien af Stofa med 1,3 milliarder kroner

Det Esbjergbaserede energiselskab SE barberer knap to-tredjedele af værdien af Stofa. Topchef fastholder, at opkøbet af Stofa i 2012 var det rigtige at gøre.

Et opkøb af Stofa for knap to milliarder kroner tilbage i 2012 viser sig at være en dyr forretning for Syd Energi (SE).

Energiselskabet nedskriver i regnskabet for 2017 værdien af goodwill for Stofa med 1,3 milliarder kroner. Det skriver Børsen

Nedskrivningen begrundes med vigende indtjening og mørke udsigter for fremtidens tv-marked. 

"Telesektoren er udfordret, og derfor laver vi denne straksafskrivning i stedet for at afskrive det over mange år. Jeg mener stadig, at købet af Stofa var det rigtige at gøre, og vi er klar til at satse endnu mere på området," siger topchef Niels Duedahl til Børsen.

SE landede i 2016 en sort bundlinje med et plus før skat på 965 millioner kroner. Det positive resultat kan tilskrives, at SE har tjent 2,2 milliarder på salg af Dong-aktier, skriver Børsen.

Læs også:

Investerer syv milliarder kroner i fiberbredbånd i Danmark: Nu rammer SE fiberkunde nummer 100.000

Stofa-direktør om flytning af hovedsæde: Nødvendigt i kampen om softwareudviklere og digitale medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere