Artikel top billede

SE nedskriver værdien af Stofa med 1,3 milliarder kroner

Det Esbjergbaserede energiselskab SE barberer knap to-tredjedele af værdien af Stofa. Topchef fastholder, at opkøbet af Stofa i 2012 var det rigtige at gøre.

Et opkøb af Stofa for knap to milliarder kroner tilbage i 2012 viser sig at være en dyr forretning for Syd Energi (SE).

Energiselskabet nedskriver i regnskabet for 2017 værdien af goodwill for Stofa med 1,3 milliarder kroner. Det skriver Børsen

Nedskrivningen begrundes med vigende indtjening og mørke udsigter for fremtidens tv-marked. 

"Telesektoren er udfordret, og derfor laver vi denne straksafskrivning i stedet for at afskrive det over mange år. Jeg mener stadig, at købet af Stofa var det rigtige at gøre, og vi er klar til at satse endnu mere på området," siger topchef Niels Duedahl til Børsen.

SE landede i 2016 en sort bundlinje med et plus før skat på 965 millioner kroner. Det positive resultat kan tilskrives, at SE har tjent 2,2 milliarder på salg af Dong-aktier, skriver Børsen.

Læs også:

Investerer syv milliarder kroner i fiberbredbånd i Danmark: Nu rammer SE fiberkunde nummer 100.000

Stofa-direktør om flytning af hovedsæde: Nødvendigt i kampen om softwareudviklere og digitale medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere