Artikel top billede

SE nedskriver værdien af Stofa med 1,3 milliarder kroner

Det Esbjergbaserede energiselskab SE barberer knap to-tredjedele af værdien af Stofa. Topchef fastholder, at opkøbet af Stofa i 2012 var det rigtige at gøre.

Et opkøb af Stofa for knap to milliarder kroner tilbage i 2012 viser sig at være en dyr forretning for Syd Energi (SE).

Energiselskabet nedskriver i regnskabet for 2017 værdien af goodwill for Stofa med 1,3 milliarder kroner. Det skriver Børsen

Nedskrivningen begrundes med vigende indtjening og mørke udsigter for fremtidens tv-marked. 

"Telesektoren er udfordret, og derfor laver vi denne straksafskrivning i stedet for at afskrive det over mange år. Jeg mener stadig, at købet af Stofa var det rigtige at gøre, og vi er klar til at satse endnu mere på området," siger topchef Niels Duedahl til Børsen.

SE landede i 2016 en sort bundlinje med et plus før skat på 965 millioner kroner. Det positive resultat kan tilskrives, at SE har tjent 2,2 milliarder på salg af Dong-aktier, skriver Børsen.

Læs også:

Investerer syv milliarder kroner i fiberbredbånd i Danmark: Nu rammer SE fiberkunde nummer 100.000

Stofa-direktør om flytning af hovedsæde: Nødvendigt i kampen om softwareudviklere og digitale medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere