Steffen Villadsen

Journalist

E-Mail

stv@cw.dk

Twitter

@SteffenVilladse

Telefon

77300347

Linkedin

Se Steffen's LinkedIn profil

Jeg er erhvervsjournalist og skriver primært om, hvordan de danske it-virksomheder klarer sig.

Jeg er oprindeligt uddannet journalist fra Syddansk Universitet, men har efterfølgende læst en kandidatuddannelse på blandt andet CBS og universitetet i Torino.

Tidligere har jeg skrevet for Børsen, hvorfra jeg har min praktiske uddannelse som erhvervsjournalist.

99 artikler på Computerworld

Steffen Villadsen

Sådan foregår det: Fra den første spæde kontakt til aftalen om et nyt datacenter er i hus

Inden jublerusen bryder ud over, at endnu en global virksomhed placerer sit datacenter på dansk grund, ligger der mange timers arbejde. De indledende manøvrer foregår ikke i Aabenraa men derimod i Silicon Valley, hvor en dansk delegation dagligt banker på døre.

21. juli 2017 kl. 15.54 | læs »

På job i ferien: "Når der skal omkring 50.000 mennesker afsted, så der er selvfølgelig “run” på hele vejen fra indgangsdøren og ud til gaten.“

I sommerferien er der maksimalt tryk på Københavns Lufthavn. Det giver It-chef Jonas Dan Jørgensen mulighed for at teste alle it-systemerne, inden han selv drager på sydpå.

21. juli 2017 kl. 07.59 | læs »

På job i ferien: "De sidste tre-fire år har vi kørt med grundplanen fire dage om året. Resten af tiden har der været ændringer."

Hos Banedanmark er Stephen Eckhausen fortsat på arbejde. Sammen med sine kolleger udarbejder han køreplaner for hovedstadsområdets S-tog. Han har styr på S-togenes køreplaner frem til uge 34, men han har endnu ikke planlagt sin egen ferie.

20. juli 2017 kl. 09.55 | læs »
1

Amerikansk it-profil om fremtiden: I dag er halvdelen af planeten forbundet, så vi er kun nået halvvejs

Aldrig har så mange mennesker været forbundet med hinanden. Vi er dog kun halvvejs, siger VMwares topchef Pat Gelsinger, der forudser en gylden æra for de tech-virksomheder, der overlever.

19. juli 2017 kl. 11.48 | læs »
3

Netflix' internationale erobringstogt giver kunder i butikken, men det sker for milliarder af lånte dollars

Med egenproducerede serier som House of Cards slår den amerikanske streamingtjeneste Netflix kløerne i flere og flere kunder på verdensplan. Men det sker fortsat for lånte penge.

18. juli 2017 kl. 14.05 | læs »

Global it-boss: Du kan ikke lede en tech-virksomhed gennem et regneark - fornemmelse for teknologien er afgørende

Interview: Ledelsesgangen i en techvirksomhed må ikke være et gemmested for chefen. Hvis du vil have succes som leder i dag, skal du have hænderne nede i skidtet. Den amerikanske tech-topchef Pat Gelsinger guider dig her til succes som leder.

18. juli 2017 kl. 09.02 | læs »

Så læner jeg mig over til Michael Dell og spørger: “Michael, er der noget, jeg ikke ved?”

Der var nogle dage, hvor det rygtedes i pressen, at jeg skulle være ny topchef for EMC. Næste dag sagde rygterne, at vi i VMware gik sammen med HP, og dagen efter at vi gik sammen med Dell.

14. juli 2017 kl. 12.34 | læs »
1

Atea taber pusten: Nedlægger 40 stillinger og indfører ansættelsesstop

En af de helt store danske it-spillere leverer vigende resultater i andet kvartal sammenholdt med samme tidspunkt sidste år. Samtidigt skærer Atea forretningen til. Selskabet har indført ansættelsesstop og sagt farvel til 40 mand.

14. juli 2017 kl. 08.43 | læs »

Det ene datacenter baner vej for det næste: "Det er selvfølgelig blevet nemmere"

Efter mange timers arbejde med at banke på døre hos de store internationale virksomheder, kommer datacentrene nu løbende til Danmark. Det skyldes en kombination af gode rammevilkår, en grøn profil og hårdt arbejde.

13. juli 2017 kl. 08.57 | læs »
3

Se listen: Så godt beskytter virksomhederne dine data mod nysgerrige regeringer

Kan du betragte dine oplysninger så sikre, som var de gemt i en bankboks, eller holder de store selskaber brandudsalg, når nysgerrige regeringer anmoder om at få adgang? Ny undersøgelse deler både elite-smileys og huskekager ud.

12. juli 2017 kl. 09.50 | læs »