Artikel top billede

Rusland nægter at stå bag hackerangreb mod Danmark: Afviser de danske anklager

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen anklager Rusland for at stå bag hackerangreb, der har ført til adgang til Forsvarets mailssystem. Det afviser Rusland dog nu.

En russisk talsperson afviser de danske anklager om, at Rusland skal have hacket Forsvarets mailsystem.

Det er nyhedsbureauet Reuters, der citerer talspersonen Dmitry Peskov for at afvise anklagerne, som forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen fremlagde i weekenden.

"Den russiske stat står ikke bag hackerangreb," siger Dmitry Peskov blandt andet ifølge Reuters.

"I dette tilfælde er det naturligvis vigtigt at forstå, hvad Rusland er? Rusland er et land, og Rusland engagerer sig ikke i hackerangreb," lyder det videre på andre onlinemedier.

Ifølge anklagerne fra Claus hjort Frederiksen har den russiske hackergruppe Fancy Bear fra marts 2015 til oktober 2016 sendt omkring 1.000 phishing-mails til udvalgte ansatte under Forsvarsministeriet.

Udgør en sikkerhedsrisiko

De - ifølge Danmark - statsstøttede hackere har efterfølgende haft adgang til Forsvarets interne mailsystem.

Center For Cybersikkerhed skriver i en rapport om angrebet

"Kompromitteringen af mil.dk-e-mail-konti udgør en sikkerhedsrisiko, selvom der er tale om en ikke-klassificeret e-mail-løsning."

"Fra et cybersikkerheds-perspektiv kan informationerne anvendes til blandt andet at skræddersy phishing-mails, og kompromitterede konti kan misbruges som afsenderadresser for flere phishing-mails."

"Informationer taget fra ansatte under Forsvarsministeriets myndighedsområdes e-mail-indbakker kan også være værdifulde ud fra et klassisk efterretningsperspektiv."

Læs mere om sagen her:

Sikkerhedsekspert kritiserer Forsvarets it-sikkerhed: "Der er bedre sikkerhed på mange Gmail-konti"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere