Artikel top billede

Rusland nægter at stå bag hackerangreb mod Danmark: Afviser de danske anklager

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen anklager Rusland for at stå bag hackerangreb, der har ført til adgang til Forsvarets mailssystem. Det afviser Rusland dog nu.

En russisk talsperson afviser de danske anklager om, at Rusland skal have hacket Forsvarets mailsystem.

Det er nyhedsbureauet Reuters, der citerer talspersonen Dmitry Peskov for at afvise anklagerne, som forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen fremlagde i weekenden.

"Den russiske stat står ikke bag hackerangreb," siger Dmitry Peskov blandt andet ifølge Reuters.

"I dette tilfælde er det naturligvis vigtigt at forstå, hvad Rusland er? Rusland er et land, og Rusland engagerer sig ikke i hackerangreb," lyder det videre på andre onlinemedier.

Ifølge anklagerne fra Claus hjort Frederiksen har den russiske hackergruppe Fancy Bear fra marts 2015 til oktober 2016 sendt omkring 1.000 phishing-mails til udvalgte ansatte under Forsvarsministeriet.

Udgør en sikkerhedsrisiko

De - ifølge Danmark - statsstøttede hackere har efterfølgende haft adgang til Forsvarets interne mailsystem.

Center For Cybersikkerhed skriver i en rapport om angrebet

"Kompromitteringen af mil.dk-e-mail-konti udgør en sikkerhedsrisiko, selvom der er tale om en ikke-klassificeret e-mail-løsning."

"Fra et cybersikkerheds-perspektiv kan informationerne anvendes til blandt andet at skræddersy phishing-mails, og kompromitterede konti kan misbruges som afsenderadresser for flere phishing-mails."

"Informationer taget fra ansatte under Forsvarsministeriets myndighedsområdes e-mail-indbakker kan også være værdifulde ud fra et klassisk efterretningsperspektiv."

Læs mere om sagen her:

Sikkerhedsekspert kritiserer Forsvarets it-sikkerhed: "Der er bedre sikkerhed på mange Gmail-konti"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere