Artikel top billede

Foto: Henrik Hoegh. (Foto: Copyright: Moment fotografi / Photographer: Henrik Hoeg)

Stofas redningsplan efter milliard-nedskrivning: Vil kæmpe mod Netflix med regionalt indhold

Interview: En kombination af flere kunder og indhold, der er særligt relevant for danskerne, skal give Stofa succes. Det bliver ikke nemt, erkender direktøren bag planen.

Med et mediemarked i hastig forandring, hvor danskerne i hobetal opsiger deres store tv-pakker for i stedet at blive underholdt på internationale streamingtjenester, står Stofa overfor voldsomme udfordringer. 

Det erkender direktør for SE, der ejer Stofa, Niels Duedahl.

"Jeg ved godt, at vi har tabt tv-kunder. Det har alle tv-udbydere i markedet helt naturligt, fordi danskernes medievaner ændrer sig. Det er ikke en dansk trend. Det er en global trend," siger han.

Hårde udsigter

SE købte i 2012 Stofa for 1,9 milliarder kroner, hvilket du kan læse mere om her: SE: Stofa-køb er et frontalangreb på TDC

Energiselskabet fra Esbjerg har nu valgt at nedskrive SEs goodwill i Stofa med 1,3 milliarder kroner.  

Baggrunden for denne meget store nedskrivning kan du læse mere om her: SE nedskriver værdien af Stofa med 1,3 milliarder kroner

Det tilskriver SE, at man oplever vigende indtægter på tv-markedet, og fremtidens prognose lover heller ikke lysere tider. 

"Vi ser et fald i antallet af de store tv-pakker, og vi ser også, at de unge mennesker fravælger tv og kun har vores internetløsning," siger Niels Duedahl.

Han er dog ikke opgivende: 

"Vores holdning er, at danskerne aldrig har brugt flere penge på indhold, når man tager streamingmarkedet med, og danskerne har aldrig brugt mere tid foran en glasskærm. Det er bare et andet forbrugsmønster, end vi så i gamle dage med flow-tv."

Stofas redningsplan

Selv om man hos SE kan se, at selskabets milliardinvestering er udfordret af et marked i opbrud, så har man et plan klar for Stofa.

Det drejer sig for det første om at øge sin volumen, hvilket man blandt andet har set med det planlagte køb af Boxer, der dog først skal godkendes af de relevante myndigheder.

Læs også: Kampen om fremtidens tv-kunder spidser til med Stofa-ejers køb af Boxer: Her er fremtiden for Stofa og Yousee

En godkendelse vil give Stofa omkring 280.000 ekstra kunder ombord, og det kan i følge direktøren sikre Stofa en stærkere position på markedet. 

"Nøglen er skala og antal kunder for at få kosteffektivitet og de rigtige rettigheder," siger Niels Duedahl..

Han understreger, at en øget volume ikke gør det alene. 

"Vi tror på, at vi ved at blive mere relevante kan tilføre noget som Netflix ikke kan. Noget regionalt og relevant indhold for vores kunder med stærke serie - og filmarkiver på flere forskellige platforme," siger han.

Det er dog ikke nogen hemmelighed, at det fremadrettet bliver en svær tid for Stofa, der kæmper med giganter som Netflix og HBO, når danskerne skal underholdes.

"Vi kan ikke lægge os til at dø. Vi er nødt til at videreudvikle virksomheden. Det har vi tænkt os at på prøve på. Vi siger ikke, at det bliver nemt," siger Niels Duedahl.

Læs også:

SE-direktør fastholder at Stofa-opkøb var en god investering: "Jeg ville gøre det samme i dag"

SE nedskriver værdien af Stofa med 1,3 milliarder kroner

Investerer syv milliarder kroner i fiberbredbånd i Danmark: Nu rammer SE fiberkunde nummer 100.000

Ny lokal kæmpe-pulje på 300 millioner kroner skal sikre fibernetværk til hele Sydjylland

              
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere