Artikel top billede

Tusindvis af it-chefer og it-organisationer melder klart ud: Her bruger vi it-budgettet

It-organisationerne bruger flere penge på andre ting end traditionel it-drift, men der er stor forskel på, hvilken it-organisation, der er tale om.

It-organisationerne bruger en stadig større del af deres it-budgetter på 'digitale initiativer' frem for på selve it-driften.

Sådan lyder hovedkonklusionen i Gartners årlige undersøgelse, CIO Agenda, hvor 2.598 CIO'er fra 93 lande har deltaget i 2017-udgaven.

De digitale initiativer er alt det, der handler om digitalisering og digital transformation og altså ikke den mere traditionelle it-drift, hvor eksempelvis servere og applikationer skal vedligeholdes, eller man har udgifter til printer-kontrakter og outsourcing-leverandører.

Gartner skriver, at de organisationer fra både det offentlige og private, der klarer sig bedst, sætter en større del af budgettet af til digitale initiativer (33 procent), mens eksempelvis offentlige it-organisationer ligger på kun 21 procent.

"Når vi ser frem mod 2018 forventer top-organisationer at bruge 43 procent af deres it-budgetter på digitalisering sammenlignet med 28 procent hos offentlige CIO'er."

Det offentlige halter bagefter

Rick Howard, der er research vice president hos Gartner, udtaler i forbindelse med undersøgelsen, at de offentlige CIO'er bliver nødt til at gøre noget ved denne situation.

"Offentlige CIO'er har i 2017 en presserende forpligtigelse til at se på det bredere end deres egne organisationer og benchmarke sig selv op imod dem, der performer bedst, i både den offentlige sektor og i andre industrier."

Stor forskel i it-budgetterne

Mens de offentlige CIO i Gartner-undersøgelsen forventer, at deres it-budgetter i år vil være 1,4 procent større end sidste år, så er den generelle vækst i it-budgetterne på 2,2 procent.

Kigger man isoleret på den gruppe af it-organisationer, som Gartner betegner som 'top-performing', stiger budgetterne dog med hele 4,6 procent.

Kigger man udelukkende på de offentlige it-organisationer, så er det især populært at bruge penge på avancerede analyse-løsninger (det gør 79 procent), internet of things (68 procent) og it-sikkerhed (57 procent).

Blandt de mest alvorlige barrierer på it-området nævnes mangel på kompetencer og medarbejdere, for små budgetter og kulturelle og strukturelle barrierer i organisationerne.

Læs også:

It-organisationen skal gentænkes og toptunes: Disse fem ting afgør, om du får succes

Dansk it-kæmpe omskoler 400 it-udviklere og 50 teams i stort projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere