Artikel top billede

Tusindvis af it-chefer og it-organisationer melder klart ud: Her bruger vi it-budgettet

It-organisationerne bruger flere penge på andre ting end traditionel it-drift, men der er stor forskel på, hvilken it-organisation, der er tale om.

It-organisationerne bruger en stadig større del af deres it-budgetter på 'digitale initiativer' frem for på selve it-driften.

Sådan lyder hovedkonklusionen i Gartners årlige undersøgelse, CIO Agenda, hvor 2.598 CIO'er fra 93 lande har deltaget i 2017-udgaven.

De digitale initiativer er alt det, der handler om digitalisering og digital transformation og altså ikke den mere traditionelle it-drift, hvor eksempelvis servere og applikationer skal vedligeholdes, eller man har udgifter til printer-kontrakter og outsourcing-leverandører.

Gartner skriver, at de organisationer fra både det offentlige og private, der klarer sig bedst, sætter en større del af budgettet af til digitale initiativer (33 procent), mens eksempelvis offentlige it-organisationer ligger på kun 21 procent.

"Når vi ser frem mod 2018 forventer top-organisationer at bruge 43 procent af deres it-budgetter på digitalisering sammenlignet med 28 procent hos offentlige CIO'er."

Det offentlige halter bagefter

Rick Howard, der er research vice president hos Gartner, udtaler i forbindelse med undersøgelsen, at de offentlige CIO'er bliver nødt til at gøre noget ved denne situation.

"Offentlige CIO'er har i 2017 en presserende forpligtigelse til at se på det bredere end deres egne organisationer og benchmarke sig selv op imod dem, der performer bedst, i både den offentlige sektor og i andre industrier."

Stor forskel i it-budgetterne

Mens de offentlige CIO i Gartner-undersøgelsen forventer, at deres it-budgetter i år vil være 1,4 procent større end sidste år, så er den generelle vækst i it-budgetterne på 2,2 procent.

Kigger man isoleret på den gruppe af it-organisationer, som Gartner betegner som 'top-performing', stiger budgetterne dog med hele 4,6 procent.

Kigger man udelukkende på de offentlige it-organisationer, så er det især populært at bruge penge på avancerede analyse-løsninger (det gør 79 procent), internet of things (68 procent) og it-sikkerhed (57 procent).

Blandt de mest alvorlige barrierer på it-området nævnes mangel på kompetencer og medarbejdere, for små budgetter og kulturelle og strukturelle barrierer i organisationerne.

Læs også:

It-organisationen skal gentænkes og toptunes: Disse fem ting afgør, om du får succes

Dansk it-kæmpe omskoler 400 it-udviklere og 50 teams i stort projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere