Artikel top billede

Tusindvis af it-chefer og it-organisationer melder klart ud: Her bruger vi it-budgettet

It-organisationerne bruger flere penge på andre ting end traditionel it-drift, men der er stor forskel på, hvilken it-organisation, der er tale om.

It-organisationerne bruger en stadig større del af deres it-budgetter på 'digitale initiativer' frem for på selve it-driften.

Sådan lyder hovedkonklusionen i Gartners årlige undersøgelse, CIO Agenda, hvor 2.598 CIO'er fra 93 lande har deltaget i 2017-udgaven.

De digitale initiativer er alt det, der handler om digitalisering og digital transformation og altså ikke den mere traditionelle it-drift, hvor eksempelvis servere og applikationer skal vedligeholdes, eller man har udgifter til printer-kontrakter og outsourcing-leverandører.

Gartner skriver, at de organisationer fra både det offentlige og private, der klarer sig bedst, sætter en større del af budgettet af til digitale initiativer (33 procent), mens eksempelvis offentlige it-organisationer ligger på kun 21 procent.

"Når vi ser frem mod 2018 forventer top-organisationer at bruge 43 procent af deres it-budgetter på digitalisering sammenlignet med 28 procent hos offentlige CIO'er."

Det offentlige halter bagefter

Rick Howard, der er research vice president hos Gartner, udtaler i forbindelse med undersøgelsen, at de offentlige CIO'er bliver nødt til at gøre noget ved denne situation.

"Offentlige CIO'er har i 2017 en presserende forpligtigelse til at se på det bredere end deres egne organisationer og benchmarke sig selv op imod dem, der performer bedst, i både den offentlige sektor og i andre industrier."

Stor forskel i it-budgetterne

Mens de offentlige CIO i Gartner-undersøgelsen forventer, at deres it-budgetter i år vil være 1,4 procent større end sidste år, så er den generelle vækst i it-budgetterne på 2,2 procent.

Kigger man isoleret på den gruppe af it-organisationer, som Gartner betegner som 'top-performing', stiger budgetterne dog med hele 4,6 procent.

Kigger man udelukkende på de offentlige it-organisationer, så er det især populært at bruge penge på avancerede analyse-løsninger (det gør 79 procent), internet of things (68 procent) og it-sikkerhed (57 procent).

Blandt de mest alvorlige barrierer på it-området nævnes mangel på kompetencer og medarbejdere, for små budgetter og kulturelle og strukturelle barrierer i organisationerne.

Læs også:

It-organisationen skal gentænkes og toptunes: Disse fem ting afgør, om du får succes

Dansk it-kæmpe omskoler 400 it-udviklere og 50 teams i stort projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere