Store problemer hos danske netbanker netop nu: Brugerne kan hverken betale eller overføre penge

Opdateret: Danske netbanker på stribe har i øjeblikket store problemer med betalinger og med at overføre penge. Flere banker mener, at problemet ligger hos Nets - men det mener Nets ikke.

Mange danskere bliver onsdag mødt af en fejl-meddelelse, når de forsøger at tilgå deres netbank. 

Hos Danske Bank lyder driftsstatus i øjeblikket:

"Der kan i øjeblikket være problemer med at godkende betalinger i mobil- og tabletbank - vi arbejder på en løsning."

Nordea-kunderne har også problemer med netbanken:

"Du kan i øjeblikket opleve problemer ved straksoverførsler og visning af BS oversigter. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at løse problemet hurtigst muligt," skriver Nordea.

Læs mere om sagen: Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen

"Nets har problemer"
Spar Nord Bank melder ligeledes om problemer, og her er det Nets, der får skylden:

"Nets har problemer, som betyder, at visse former for betalinger ikke kan gennemføres i øjeblikket. Straksoverførsler oprettet i Netbank som er trukket på konti, men ikke indsat på modtagers konti, vil blive gennemført så snart Nets har løst problemet."

Nykredit peger også på Nets som årsagen til de aktuelle netbank-problemer:

"Status: Nets oplever i øjeblikket tekniske problemer og der kan derfor være midlertidige problemer med at foretage overførsler," lyder driftstatus hos Nykredit.

Nets: Det er netværksproblemer uden for Nets
Hos Nets, der står bag blandt andet Dankortet og NemID, er der da også registreret problemer med ustabil drift - men problemet ligger ikke hos Nets, lyder det samtidig:

"Netværksproblemer uden for Nets påvirker i øjeblikket clearingen hvilket berøre muligheden for at lave konto-overførsler, bl.a. i netbank," skriver Nets.

"Nogle dele af kortsystemet er også påvirket. Dette kan give afvisninger under kortbetaling."

Pressechef i Nets, Søren Winge, oplyser til Computerworld, at det tilsyneladende er selve netværksinfrastrukturen, altså et telenetværk, der er problemer med. 

"Det berører jo en række netværksbaserede tjenester, herunder også vores," siger Søren Winge. 

"Det gælder blandt andet vores clearing - det vil sige, at overførsler mellem konti lige i øjeblikket kan være berørt, i hvert fald i realtid." 

"Tjek saldo kan du heller ikke bruge på normal vis i øjeblikket," oplyser Søren Winge videre.

Læs mere om sagen: Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.