Artikel top billede

Facebook-strategi afsløret af lækage: Målretter reklamer til skrøbelige unge med dårligt selvværd

Et lækket dokument fra facebooks australske hovedkvarter giver et hidtil uset indblik i virksomhedens overvågning af og fortjeneste på sine brugere. Oplysninger om unge brugeres skrøbelige sindstilstand leveres direkte til annoncører, der kan skræddersy reklamer til teenagere med lavt selvværd.

Hvis du føler dig dum, usikker eller gerne vil tabe dig, så vil Facebook meget gerne vide det.

Ifølge et internt dokument fra Facebook, der er lækket til den australske avis The Australian, er ord som "dum", "usikker", "værdiløs" og "taber" nemlig en vigtig del af det sociale medies strategi for at tjene penge på sine brugere.

Ifølge dokumentet scanner Facebook unge brugeres konti for blandt andet ovenstående ord for at skabe et billede af den unges sindstilstand.

Sammen med for eksempel mad-fotos eller billeder fra træningscentret skaber facebook en profil af den unges selvværd, som bliver stillet til rådighed for annoncører.

Annoncøren ved så, om den unge for eksempel er utilfreds med sin krop eller andre dele af sit liv - og kan bruge den viden til at sælge produkter.

Dårlige sager på stribe

Den australske lækage kommer i kølvandet på en række dårlige sager for Facebook, der blandt andet er blevet kritiseret for ikke at tage ansvar i kampen mod deling af falske nyheder, ligesom chokerende live-optagelser har floreret på platformen og vakt fuore blandt brugere.

For nylig kunne Computerworld fortælle, at Facebook er blevet snydt for flere hundrede millioner kroner i et phishing-angreb, hvor en østeuropæisk mand angiveligt har haft succes med at udgive sig for en taiwanesisk underleverandør gennem flere år.

Læs også: Google og Facebook snydt for en halv milliard i phishing-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere