Artikel top billede

Facebook-strategi afsløret af lækage: Målretter reklamer til skrøbelige unge med dårligt selvværd

Et lækket dokument fra facebooks australske hovedkvarter giver et hidtil uset indblik i virksomhedens overvågning af og fortjeneste på sine brugere. Oplysninger om unge brugeres skrøbelige sindstilstand leveres direkte til annoncører, der kan skræddersy reklamer til teenagere med lavt selvværd.

Hvis du føler dig dum, usikker eller gerne vil tabe dig, så vil Facebook meget gerne vide det.

Ifølge et internt dokument fra Facebook, der er lækket til den australske avis The Australian, er ord som "dum", "usikker", "værdiløs" og "taber" nemlig en vigtig del af det sociale medies strategi for at tjene penge på sine brugere.

Ifølge dokumentet scanner Facebook unge brugeres konti for blandt andet ovenstående ord for at skabe et billede af den unges sindstilstand.

Sammen med for eksempel mad-fotos eller billeder fra træningscentret skaber facebook en profil af den unges selvværd, som bliver stillet til rådighed for annoncører.

Annoncøren ved så, om den unge for eksempel er utilfreds med sin krop eller andre dele af sit liv - og kan bruge den viden til at sælge produkter.

Dårlige sager på stribe

Den australske lækage kommer i kølvandet på en række dårlige sager for Facebook, der blandt andet er blevet kritiseret for ikke at tage ansvar i kampen mod deling af falske nyheder, ligesom chokerende live-optagelser har floreret på platformen og vakt fuore blandt brugere.

For nylig kunne Computerworld fortælle, at Facebook er blevet snydt for flere hundrede millioner kroner i et phishing-angreb, hvor en østeuropæisk mand angiveligt har haft succes med at udgive sig for en taiwanesisk underleverandør gennem flere år.

Læs også: Google og Facebook snydt for en halv milliard i phishing-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere