Adam Fribo

Sikkerhedsjournalist

E-Mail

Adam.fribo@cw.dk

Telefon

77300272

Jeg er journalist på Computerworld og skriver om it-sikkerhed i både ind- og udland.

Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus og har tidligere skrevet for Version2, Ingeniøren og Illustreret Videnskab.
178 artikler på Computerworld

Adam Fribo

Hackere sætter en million phishing-fælder om måneden: Disse virksomheder skal du passe på

It-kriminelle sætter konstant phishing-sites op, der ligner hjemmesider fra kendte firmaer. Særligt de store tech-firmaer bruges til phishing.

25. september 2017 kl. 12.13 | læs »
5

Google er blevet internettets politimand, der sætter dagsordenen for sikkerhedsniveauet - men der er en alvorlig bagside

ComputerViews: Google har i flere år presset hårdt på for, at alle hjemmesider skal bruge HTTPS - og det ser ud til at virke. Krypterings-agendaen er positiv, men det er samtidig bekymrende, at en enkelt privat virksomhed dikterer sikkerhedsstandarder på internettet.

25. september 2017 kl. 08.30 | læs »
17

London forbyder Uber: Tilladelse udløber 30. september og bliver ikke fornyet

Uber har fået afslag på en ny tilladelse til at operere i London. Den nuværende tilladelse udløber 30. september.

22. september 2017 kl. 13.41 | læs »
1

Hackere brugte CCleaner til at bryde ind hos store it-firmaer: Her er listen over de ramte virksomheder

Det kendte gratis-program CCleaner har været hacket og inficeret med malware i ugevis. Hackerne brugte programmet til at infiltrere computere hos blandt andet VMware, Microsoft og Cisco.

22. september 2017 kl. 12.30 | læs »
15

Bare glem alle advarsler og alarmklokker: ”Din smartphone får ikke virus”

Sikkerhedsfirmaer advarer jævnligt om, at almindelige menneskers smartphone står pivåbne for virus og malware. Men ifølge en kendt sikkerhedsekspert findes det stort set ikke i Danmark.

21. september 2017 kl. 15.32 | læs »
5

Er du fanget i Google og Symantecs certifikat-slagsmål? Her er det gratis alternativ

Google stoler ikke længere på sikkerhedscertifikater fra Symantec og fjerner godkendelsen af dem. Men et gratis alternativ kan hjælpe de mange it-ansvarlige, der nu skal ud og finde nye certifikater til deres hjemmesider.

20. september 2017 kl. 09.48 | læs »

Nu får du kontrol over, hvad dine apps har adgang til: Microsoft øger fokus på privacy i Windows 10

Microsoft har over flere omgange justeret privacy-indstillingerne i Windows 10 efter kritik fra både myndigheder og organisationer. Nu får Windows 10-brugere kontrol over, hvilke dele af computeren en app kan få adgang til.

19. september 2017 kl. 11.01 | læs »
3

I USA kan datatab udløse milliard-erstatninger - i Danmark får man (næsten) ingenting: Hvorfor er der så stor forskel?

Hackerangreb på virksomheder og internettjenester betyder, at milliarder af brugeres data flyder rundt på internettet. I USA sagsøges virksomhederne for milliarder, men i Danmark er det helt anderledes.

18. september 2017 kl. 14.19 | læs »
2

Tyveri af 143 millioner menneskers data kunne være forhindret: It-afdelingen skulle bare have kørt en softwareopdatering

Hackerangrebet på kreditbureauet Equifax kunne være stoppet, hvis virksomheden havde installeret en to måneder gammel patch. Nu trækker to topchefer sig med omgående virkning.

18. september 2017 kl. 10.29 | læs »
3

Overblik: Ubrugelig sikkerhedssoftware koster dansk styrelse 600.000 kroner - hvem har egentlig skylden?

Slots- og Kulturstyrelsen oplever har været nødt til at droppe et nyindkøbt sikkerhedssystem, fordi det ikke virker på de smartphones, styrelsen har købt til formålet. Få overblikket over, hvordan en dansk myndighed endte uden it-sikkerhed - og med en regning på 600.000 kroner.

15. september 2017 kl. 14.16 | læs »