Adam Fribo

Sikkerhedsjournalist

E-Mail

Adam.fribo@cw.dk

Telefon

77300272

Jeg er journalist på Computerworld og skriver om it-sikkerhed i både ind- og udland.

Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus og har tidligere skrevet for Version2, Ingeniøren og Illustreret Videnskab.
334 artikler på Computerworld

Adam Fribo

Danske it-sikkerhedschefer investerer i de forkerte teknologier og overser vigtige pointer: Derfor går det galt

Interview: Danske virksomheder halter bagefter på nye teknologier inden for it-sikkerhed. It-sikkerhedscheferne - CISO'erne - er for forsigtige og mangler gennemslagskraft, lyder det fra en dansk ekspert.

23. februar 2018 kl. 11.03 | læs »

Antallet af hackerangreb mod danske virksomheder styrtdykker: Næsten 20 procent færre angreb på et år

Mængden af hackerangreb er faldet drastisk fra 2016 til 2017. Men det betyder ikke nødvendigvis, at faren for at blive hacket er mindre, lyder det fra Trend Micro.

22. februar 2018 kl. 15.30 | læs »

Mangler du også dygtige it-sikkerhedsfolk? Sådan kan du få løst problemet (og det handler ikke om løn)

Danske virksomheder skriger på it-sikkerhedsfolk, men de er svære at få fat på. Virksomhederne må til at tænke kreativt og i helt nye baner for at få løst problemet, lyder det fra rekrutteringsekspert Camilla Treschow Schrøder, der har bud på en løsning.

22. februar 2018 kl. 10.40 | læs »

Kunstig intelligens bliver guld værd for hackere: “Det bliver billigere og nemmere at være it-kriminel”

Kunstig intelligens står til at blive guld værd for it-kriminelle. Teknologien kan forbedre business casen for hackerangreb betydeligt, lyder advarslen.

22. februar 2018 kl. 09.55 | læs »

Virksomheder spilder penge på den forkerte it-sikkerhed: “Alt for mange vælger de traditionelle løsninger i stedet for at se på, hvad der giver mest sikkerhed for pengene”

Virksomheder og organisationer poster stadig større beløb i at styrke it-sikkerheden. Men mange bruger pengene forkert.

21. februar 2018 kl. 12.00 | læs »

Sagsanlæg vælter ind over Intel efter Meltdown og Spectre: Sagsøges af både kunder og aktionærer

Meltdown og Spectre har ramt stort set alle moderne computerbrugere og været et gedigent mareridt for Intel. Nu trækker brugere og aktionærer virksomheden i retten.

20. februar 2018 kl. 14.55 | læs »

Kæmpe oprydningsprojekt: DSV har slettet 600 store it-applikationer på to år - og fortsætter med at rydde op

I 2016 besluttede transport-giganten DSV med danske Mogens Larsen at rydde op i virksomhedens mere end 2.000 applikationer. Mere end 600 er væk, og den danske it-chef fortsætter med at luge ud. "Hvis vi har et for stort efterslæb af legacy-systemer, kan vi ikke drifte it-organisationen effektivt nok."

20. februar 2018 kl. 09.54 | læs »

Har du flere systemer, der løser samme opgave? Sådan kommer du i gang med den store it-oprydning

Transportvirksomheden DSV har slettet mere end 600 applikationer siden 2016 i et kæmpe oprydningsprojekt. Skal du selv i gang med at rydde op, er der én ting, der ifølge DSV's it-direktør, Mogens Larsen, er vigtigere end alt andet.

20. februar 2018 kl. 09.50 | læs »
6

Efter spionageanklager fra FBI, CIA og NSA mod dansk infrastrukturleverandør: Forsvarets Efterretningstjeneste stoler stadig 100 procent på Huawei

Amerikanske efterretningstjenester advarer mod at bruge produkter fra Huawei, der også leverer TDCs netværk. Center for Cybersikkerhed ser dog ingen problemer i den kinesiske it-gigant.

19. februar 2018 kl. 13.01 | læs »
4

Dansk Huawei-chef efter nye spion-beskyldninger i USA: “Vi nyder fuld tillid fra vores danske kunder og samarbejdspartnere"

FBI, NSA og CIA advarer alle amerikanske borgere mod at bruge telefoner fra den kinesiske producent Huawei, der også leverer netværk til TDC. TDC er tavs, men Huawei frygter ikke for den danske forretning.

16. februar 2018 kl. 12.53 | læs »