Adam Fribo

Journalist

E-Mail

Adam.fribo@cw.dk

Telefon

77300272

Jeg er journalist på Computerworld og skriver om it-sikkerhed i både ind- og udland.

Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus og har tidligere skrevet for Version2, Ingeniøren og Illustreret Videnskab.
82 artikler på Computerworld

Adam Fribo

3

150 servere og 3.400 hjemmesider krypteret: Hosting-firma betaler syv millioner kroner til ransomware-hackere

Sikkerhedseksperter verden over fraråder enstemmigt virksomheder at betale løsesum til ransomware-hackere, da det bekræfter de kriminelle i, at det er en god forretning. Alligevel har en sydkoreansk virksomhed valgt at betale en million dollar for at få dekrypteret 300 servere.

22. juni 2017 kl. 10.34 | læs »
20

KMD efter politianmeldelse for hacking: Sådan indberetter du et sikkerhedshul til os uden at blive meldt til politiet

KMD har fået heftig kritik for at politianmelde en borger, der har fundet et sikkerhedshul i et af virksomhedens systemer. Koncerndirektør Mette Kaagaard forklarer, hvordan man melder en sikkerhedsbrist, uden at få lovens lange arm på nakken.

21. juni 2017 kl. 12.23 | læs »
1

Enige efterretningstjenester: Nordkorea står bag WannaCry-angrebet

Både russiske og asiatiske hackergrupper har været mistænkt for at stå bag WannaCry-angrebet. Nu peger både NSA og GCHQ på Nordkorea.

19. juni 2017 kl. 13.31 | læs »
19

KMD skyder budbringeren med klodset politianmeldelse: Lad os nu få en fælles whistleblower-ordning

ComputerViews: Med politianmeldelsen af Esben Warming skriver KMD sig ind i, hvad der er ved at blive en uheldig tradition for at retsforfølge borgere, der gør opmærksom på sikkerhedshuller i offentlige it-systemer. It-branchen har brug for en fælles whistleblower-ordning.

19. juni 2017 kl. 12.43 | læs »
5

Sikkerhedseksperter kritiserer KMDs politianmeldelse: "Det er grotesk, at man skal være bange for at indrapportere usikre systemer"

KMD har anmeldt en mand for hacking, efter han gjorde opmærksom på et alvorligt sikkerhedshul i et af virksomhedens kommunale systemer. Men KMD modarbejder sig selv og afskrækker folk fra at beskæftige sig med sikkerhed, mener flere eksperter.

16. juni 2017 kl. 13.26 | læs »
3

Microsoft risikerer at stå i vejen for det sikre it-samfund med nye XP-opdateringer

Computerviews: Ved at holde forældet software kunstigt i live skygger Microsoft for en vigtig pointe: Det er komplet uforsvarligt at basere sin virksomhed på Windows XP.

15. juni 2017 kl. 11.01 | læs »
4

Microsoft vender på en tallerken: Nu modtager Windows XP igen sikkerhedsopdateringer

Det verdensomspændende ransomware-angreb WannaCry fik i maj måned Microsoft til at udsende opdateringer til forældede styresystemer som Windows XP. Nu opdateres det 16 år gamle system igen af frygt for nye hackerangreb.

14. juni 2017 kl. 10.50 | læs »
5

Claus Hjort Frederiksen vil have Danmark med i NATO-center for cybersikkerhed

Danmark er som et af få lande ikke repræsenteret i NATOs center for cybersikkerhed. Det vil forsvarsministeren lave om på ved det næste forsvarsforlig.

14. juni 2017 kl. 09.34 | læs »
4

Datatilsynet 11 måneder før persondataforordningen: "Vi kan ikke håndhæve loven med de nuværende ressourcer"

Den nye persondataforordning træder i kraft om mindre end et år, og danske virksomheder knokler for at blive klar og undgå de millionbøder, der venter for sjusk med persondata. Men Datatilsynet har i dag ikke ressourcerne til at håndhæve loven.

13. juni 2017 kl. 15.52 | læs »

Sådan holder Huawei styr på sikkerheden: Alle ansatte skal bestå årlig sikkerhedseksamen - "Det er noget, man kan blive fyret på"

Interview: Når man som privat virksomhed forvalter kritisk infrastruktur, er sikkerhed ikke et isoleret område i en isoleret afdeling. Det er hele forretningsgrundlaget, fortæller sikkerhedschef i Huawei, Kim Larsen.

13. juni 2017 kl. 09.58 | læs »