Artikel top billede

Microsoft arbejder på nye smartphones - men de vil ikke komme til at ligne de smartphones, som vi har i dag

Microsofts CEO, Satya Nadella,løfter sløret for detaljer om Microsofts planer på for en fremtidig "smartphone."

Den næste telefon fra Microsoft vil slet ikke ligne en smartphone, som vi kender den i dag.

Det fortæller Microsofts CEO, Satya Nadella, i et interview med Molly Wood i podcasten 'Make Me Smart.' 

Blandt flere andre spørgsmål om Microsoft og Satyas personlighed, blev den cloud-orienterede CEO spurgt, hvad Microsoft nuværende position på mobilmarkedet er, og hvor virksomheden er på vej hen.

Det fik Satya Nadella til at love, at Microsoft vil udvikle nye smartphones i fremtiden, men han var samtidig hurtig til at påpege, at en kommende smartphone ikke vil ligne de nuværende smartphones.

Microsoft vil i stedet forsøge at nytænke hele kategorien.

"Vi kigger efter, hvad der er den næste store forandring inden for form og funktion, ligesom vi har gjort med Surface-serien. Vi var de første med en 2-i-1-computer, der har ført til, at der i dag sælges flere 2-i-1-computere end nogensinde. Vil vi komme med flere telefoner? Jeg er sikker på, at vi vil udvikle flere telefoner, men de vil ikke komme til se ud som telefoner ser ud i dag," forklarer Satya Nadella.

Det giver endnu en gang håb til de Windows Phone-fans derude, som hungrer efter en Surface Phone.

AR eller Continuum

Det er ikke første gang, at Satya Nadella eller andre topfolk fra Microsoft udtaler sig om en potentiel ny telefon fra Microsoft.

Ligeledes arbejder Microsoft ihærdigt på flere områder, som i sidste ende kunne føre til et nyt mobilprodukt.

Microsoft arbejder stadig med udviklingen af sin Continuum-platform, at kunne afvikle Windows 10-apps fra en Windows 10 Mobile-telefon, hvilket understøttes af et samarbejde med Qualcomm, der står bag den populære Snapdragon-mobil-processor.

Samarbejdet har resulteret i, at man kan vitualisere Win32-programmer på en Snapdragon 835-processor, der er ARM-baseret, hvilket kan føre til en lommecomputer, som både kan være en mobiltelefon og en fuldt fungerende computer.

Ligeledes arbejder Microsoft med sit Mixed Reality og hologrammer, og spår at AR (augmented reality), bliver en vigtig del af den nærmeste fremtid.

Du kan se, hvordan Microsofts HoloLens fungerer her, da Computerworld prøvede headsettet.

Læs også: Prøvekørt: Så fantastisk er HoloLens Developer-udgave - vi har prøvet den

Vi har givet vores kvalificerede bud på fremtidens smartphone her: [b][b]Hvad kommer efter[/b] smartphonen?

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere