Artikel top billede

Microsoft arbejder på nye smartphones - men de vil ikke komme til at ligne de smartphones, som vi har i dag

Microsofts CEO, Satya Nadella,løfter sløret for detaljer om Microsofts planer på for en fremtidig "smartphone."

Den næste telefon fra Microsoft vil slet ikke ligne en smartphone, som vi kender den i dag.

Det fortæller Microsofts CEO, Satya Nadella, i et interview med Molly Wood i podcasten 'Make Me Smart.' 

Blandt flere andre spørgsmål om Microsoft og Satyas personlighed, blev den cloud-orienterede CEO spurgt, hvad Microsoft nuværende position på mobilmarkedet er, og hvor virksomheden er på vej hen.

Det fik Satya Nadella til at love, at Microsoft vil udvikle nye smartphones i fremtiden, men han var samtidig hurtig til at påpege, at en kommende smartphone ikke vil ligne de nuværende smartphones.

Microsoft vil i stedet forsøge at nytænke hele kategorien.

"Vi kigger efter, hvad der er den næste store forandring inden for form og funktion, ligesom vi har gjort med Surface-serien. Vi var de første med en 2-i-1-computer, der har ført til, at der i dag sælges flere 2-i-1-computere end nogensinde. Vil vi komme med flere telefoner? Jeg er sikker på, at vi vil udvikle flere telefoner, men de vil ikke komme til se ud som telefoner ser ud i dag," forklarer Satya Nadella.

Det giver endnu en gang håb til de Windows Phone-fans derude, som hungrer efter en Surface Phone.

AR eller Continuum

Det er ikke første gang, at Satya Nadella eller andre topfolk fra Microsoft udtaler sig om en potentiel ny telefon fra Microsoft.

Ligeledes arbejder Microsoft ihærdigt på flere områder, som i sidste ende kunne føre til et nyt mobilprodukt.

Microsoft arbejder stadig med udviklingen af sin Continuum-platform, at kunne afvikle Windows 10-apps fra en Windows 10 Mobile-telefon, hvilket understøttes af et samarbejde med Qualcomm, der står bag den populære Snapdragon-mobil-processor.

Samarbejdet har resulteret i, at man kan vitualisere Win32-programmer på en Snapdragon 835-processor, der er ARM-baseret, hvilket kan føre til en lommecomputer, som både kan være en mobiltelefon og en fuldt fungerende computer.

Ligeledes arbejder Microsoft med sit Mixed Reality og hologrammer, og spår at AR (augmented reality), bliver en vigtig del af den nærmeste fremtid.

Du kan se, hvordan Microsofts HoloLens fungerer her, da Computerworld prøvede headsettet.

Læs også: Prøvekørt: Så fantastisk er HoloLens Developer-udgave - vi har prøvet den

Vi har givet vores kvalificerede bud på fremtidens smartphone her: [b][b]Hvad kommer efter[/b] smartphonen?

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere