Microsoft arbejder på nye smartphones - men de vil ikke komme til at ligne de smartphones, som vi har i dag

Microsofts CEO, Satya Nadella,løfter sløret for detaljer om Microsofts planer på for en fremtidig "smartphone."

Den næste telefon fra Microsoft vil slet ikke ligne en smartphone, som vi kender den i dag.

Det fortæller Microsofts CEO, Satya Nadella, i et interview med Molly Wood i podcasten 'Make Me Smart.' 

Blandt flere andre spørgsmål om Microsoft og Satyas personlighed, blev den cloud-orienterede CEO spurgt, hvad Microsoft nuværende position på mobilmarkedet er, og hvor virksomheden er på vej hen.

Det fik Satya Nadella til at love, at Microsoft vil udvikle nye smartphones i fremtiden, men han var samtidig hurtig til at påpege, at en kommende smartphone ikke vil ligne de nuværende smartphones.

Microsoft vil i stedet forsøge at nytænke hele kategorien.

"Vi kigger efter, hvad der er den næste store forandring inden for form og funktion, ligesom vi har gjort med Surface-serien. Vi var de første med en 2-i-1-computer, der har ført til, at der i dag sælges flere 2-i-1-computere end nogensinde. Vil vi komme med flere telefoner? Jeg er sikker på, at vi vil udvikle flere telefoner, men de vil ikke komme til se ud som telefoner ser ud i dag," forklarer Satya Nadella.

Det giver endnu en gang håb til de Windows Phone-fans derude, som hungrer efter en Surface Phone.

AR eller Continuum
Det er ikke første gang, at Satya Nadella eller andre topfolk fra Microsoft udtaler sig om en potentiel ny telefon fra Microsoft.

Ligeledes arbejder Microsoft ihærdigt på flere områder, som i sidste ende kunne føre til et nyt mobilprodukt.

Microsoft arbejder stadig med udviklingen af sin Continuum-platform, at kunne afvikle Windows 10-apps fra en Windows 10 Mobile-telefon, hvilket understøttes af et samarbejde med Qualcomm, der står bag den populære Snapdragon-mobil-processor. Samarbejdet har resulteret i, at man kan vitualisere Win32-programmer på en Snapdragon 835-processor, der er ARM-baseret, hvilket kan føre til en lommecomputer, som både kan være en mobiltelefon og en fuldt fungerende computer.

Ligeledes arbejder Microsoft med sit Mixed Reality og hologrammer, og spår at AR (augmented reality), bliver en vigtig del af den nærmeste fremtid.

Du kan se, hvordan Microsofts HoloLens fungerer her, da Computerworld prøvede headsettet.

Læs også: Prøvekørt: Så fantastisk er HoloLens Developer-udgave - vi har prøvet den Vi har givet vores kvalificerede bud på fremtidens smartphone her: [b][b]Hvad kommer efter[/b] smartphonen?

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.