Artikel top billede

NSA bekræfter: Russere hackede den franske præsident

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro har tidligere peget på, at russiske hackere stod bag det omfattende hackerangreb på Emmanuel Macrons præsidentkampagne i Frankrig. Nu bekræfter NSA mistanken.

Det var russiske hackere med tilknytning til Putin-regeringen, der stod bag hackerangrebet på den franske præsidentkandidat og nuværende præsident Emmanuel Macrons valgkampagne.

Det har NSA-chef Michael Rogers bekræftet ved en høring i det amerikanske senat.

"Inden hændelsen blev offentliggjort talte vi med vores franske kollegaer og fortalte dem, at vi har set russerne penetrere deres infrastruktur," sagde Rogers.

Som Wired Magazine påpeger, har Rogers dog ikke uddybet, hvad infrastruktur præcist dækker over, men angrebet på Macron-kampagnen betød, at titusinder af interne e-mails blev lækket.

Den russiske bjørn på spil igen

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro har tidligere vurderet, at den russiske hackergruppe Fancy Bear står bag angrebet på Macron, ligesom gruppen angiveligt også gennemførte et lignende angreb Clinton-kampagnen under det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Fancy Bear har for nylig været oppe at vende i medierne herhjemme, da de russiske hackere er sat i forbindelse med et årelangt angreb på det danske forsvar, og ifølge Michael Rogers og NSA er det nødvendigt at skærpe kampen mod statssponsorerede hackerangeb.

"Vi er nødt til at gøre det fuldstændig klart for nationalstater, at denne opførsel er uacceptabel - og at den har en pris," sagde Rogers i senatet.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har endnu ikke kommenteret hackerangrebet.

Læs også: Sikkerhedsfirma: Berygtet russisk hackergruppe stod bag cyber-angreb på den franske valgkamp
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.