Artikel top billede

NSA bekræfter: Russere hackede den franske præsident

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro har tidligere peget på, at russiske hackere stod bag det omfattende hackerangreb på Emmanuel Macrons præsidentkampagne i Frankrig. Nu bekræfter NSA mistanken.

Det var russiske hackere med tilknytning til Putin-regeringen, der stod bag hackerangrebet på den franske præsidentkandidat og nuværende præsident Emmanuel Macrons valgkampagne.

Det har NSA-chef Michael Rogers bekræftet ved en høring i det amerikanske senat.

"Inden hændelsen blev offentliggjort talte vi med vores franske kollegaer og fortalte dem, at vi har set russerne penetrere deres infrastruktur," sagde Rogers.

Som Wired Magazine påpeger, har Rogers dog ikke uddybet, hvad infrastruktur præcist dækker over, men angrebet på Macron-kampagnen betød, at titusinder af interne e-mails blev lækket.

Den russiske bjørn på spil igen

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro har tidligere vurderet, at den russiske hackergruppe Fancy Bear står bag angrebet på Macron, ligesom gruppen angiveligt også gennemførte et lignende angreb Clinton-kampagnen under det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Fancy Bear har for nylig været oppe at vende i medierne herhjemme, da de russiske hackere er sat i forbindelse med et årelangt angreb på det danske forsvar, og ifølge Michael Rogers og NSA er det nødvendigt at skærpe kampen mod statssponsorerede hackerangeb.

"Vi er nødt til at gøre det fuldstændig klart for nationalstater, at denne opførsel er uacceptabel - og at den har en pris," sagde Rogers i senatet.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har endnu ikke kommenteret hackerangrebet.

Læs også: Sikkerhedsfirma: Berygtet russisk hackergruppe stod bag cyber-angreb på den franske valgkamp
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere