Artikel top billede

NSA bekræfter: Russere hackede den franske præsident

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro har tidligere peget på, at russiske hackere stod bag det omfattende hackerangreb på Emmanuel Macrons præsidentkampagne i Frankrig. Nu bekræfter NSA mistanken.

Det var russiske hackere med tilknytning til Putin-regeringen, der stod bag hackerangrebet på den franske præsidentkandidat og nuværende præsident Emmanuel Macrons valgkampagne.

Det har NSA-chef Michael Rogers bekræftet ved en høring i det amerikanske senat.

"Inden hændelsen blev offentliggjort talte vi med vores franske kollegaer og fortalte dem, at vi har set russerne penetrere deres infrastruktur," sagde Rogers.

Som Wired Magazine påpeger, har Rogers dog ikke uddybet, hvad infrastruktur præcist dækker over, men angrebet på Macron-kampagnen betød, at titusinder af interne e-mails blev lækket.

Den russiske bjørn på spil igen

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro har tidligere vurderet, at den russiske hackergruppe Fancy Bear står bag angrebet på Macron, ligesom gruppen angiveligt også gennemførte et lignende angreb Clinton-kampagnen under det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Fancy Bear har for nylig været oppe at vende i medierne herhjemme, da de russiske hackere er sat i forbindelse med et årelangt angreb på det danske forsvar, og ifølge Michael Rogers og NSA er det nødvendigt at skærpe kampen mod statssponsorerede hackerangeb.

"Vi er nødt til at gøre det fuldstændig klart for nationalstater, at denne opførsel er uacceptabel - og at den har en pris," sagde Rogers i senatet.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har endnu ikke kommenteret hackerangrebet.

Læs også: Sikkerhedsfirma: Berygtet russisk hackergruppe stod bag cyber-angreb på den franske valgkamp
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere