Artikel top billede

Uber-konkurrent og Google slår sig sammen om selvkørende biler

Kørselstjenesten Lyft har for alvor meldt sig ind i kampen om at få selvkørende biler på vejene. Selskabet har indgået en aftale med Google-projektet Waymo om at udvikle og kommercialisere teknolgien

To af Ubers stærkeste konkurrenter på markedet for selvkørende biler har slået sig sammen.

Kørselstjenesten Lyft har ifølge New York Times indgået en aftale med teknologivirksomheden Waymo, der udvikler selvkørende biler under googles paraplyselskab, Alphabet.

Waymo har for nylig anklaget Uber for at bruge stjålne handelshemmeligheder til at udvikle selvkørende biler, og samarbejdet med Lyft intensiverer kampen om det, der antages at blive et særdeles lukraftivt marked.

"Waymo har den bedste teknologi på selvkørende biler, og samarbejdet vil sætte fart på vores delte vision om at forbedre liv med verdens bedste transport," hedder det i en pressemeddelelse fra Waymo.

Sparsomt med detaljer

De to virksomheder er indtil videre yderst sparsomme med detaljer om samarbejdets karakter.

Men det er ganske givet, at Lyft skal binde Waymos teknologi sammen med offentligheden, og Waymo er da heller ikke det første selskab, Lyft indgår samarbejed med på området for selvkørende biler.

General Motors, der er stor-investor i Lyft, indgik sidste år en aftale om på sigt at bruge Lyfts kunde-netværk til at teste selvkørende Chervolet-biler.

Læs også: Buldrer ind på markedet for selvkørende biler: Intel køber top-producent for enorme 107 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere