Artikel top billede

Er Citrix ved at blive købt af Microsoft? Efter flere års rygter glider ledelsen glat af på det brandvarme spørgsmål

Reportage, Orlando: Rygterne fyger om ørene på Citrix-toppen. De seneste år har flere gættet på, at selskabet er på vej til at blive opkøbt af mægtige Microsoft. Ledelsen nægter dog at kommentere på situationen.

Citrix Synergy, Orlando, Florida: Er en af verdens absolutte it-giganter ved at opkøbe Citrix?

Det har utallige spåmænd, analytikere og journalister spurgt om de seneste år.

Meget kunne pege i den retning, men det afgørende bevis mangler i sagen. 

Citrix-bosserne i form af topchef Kirill Tatarinov og markedsdirektør Tim Minahan nægtede at kommentere på rygterne, da de stillede op til en lukket session med pressen efter gårdsdagens åbningsceremoni ved årets Synergy-konference i Orlando. 

"Hør, vi læser allesammen aviser, og vi hører allesammen rygter. Det er ikke første gang, at der har været rygter om det her i branchen. Vi kommenterer ikke på det. Vi fokuserer på at drive forretningen," lød det fra topchefen, der med et smil afværgede spørgsmålet fra en sydafrikansk journalist.

"Men tak fordi du spørger."

Vedvarende rygter

Rygterne om, at amerikanske Citrix er til salg virker nærmest umulige at komme til livs.

Det senere år har det flere gange været oppe at vende, og flere tiltag bidrager til spekulationerne. 

Det kan du læse mere om her: Aktiekursen stiger efter opkøbsrygte: Er Microsoft ved at købe Citrix?

En af de første gnister til at antænde spekulationernes bål kom med valget af Kirill Tatarinov som topchef. 

Da han blev udpeget som afløser for Mark Templeton for knap halvandet år siden, noterede mange sig, at han netop kom fra Microsoft.  

Disse rygter om en indsatsstyrke fra Microsoft er da heller ikke blevet mindre af, at også produktchef hos Citrix PJ Hough har taget samme tur fra Microsoft. 

Tilfældigt samarbejde?

Det er dog ikke kun persongalleriet, der bidrager til spekulationer om et muligt amerikansk ægteskab. 

På sidste års Synergy-konference annoncerede ledelsen hos Citrix et nyt og tæt partnerskab med netop Microsoft med udgangspunkt i blandt andet Microsofts Azure-løsning. 

På førstedagen af årets konference er der heller ikke blevet sparet på de pæne ord mellem de to selskaber.

Ad flere omgange har topchef Kirill Tatarinov fortalt om de fantastiske resultater, man har opnået i løbet af partnerskabets første år. 

Under dagens andet store oplæg inviterede netop PJ Hough også Microsoft-spidsen Brad Anderson på scenen for i fællesskab at berette om fordele ved samarbejdet og om, hvor fantastisk Citrix' produkter kommer til at køre i det nyannnoncerede Microsoft 10 S.

"Det føles som fremskridt for mere end et år. Jeg glæder mig til at vores samarbejde fortsætter endnu et år," lød det fra PJ Hough. 

Det er svært at komme nærmere et svar, om der er et opkøb på vej, men at forholdet mellem de to store selskaber er mere end almindeligt godt, er der ingen tvivl om.

Læs også: Citrix splittes op i to og fyrer hver 10. ansatte: Danske ansattes fremtid er uvis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere