Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Direktør: Derfor er danske Unity pludselig flere milliarder kroner værd

Den dansk-stiftede it-succes Unity er 17 milliarder kroner værd, og det er der en hel særlig grund til, forklarer virksomhedens direktør.

Det er løftet om de nye forretningsmuligheder, der tilbydes med augmented reality (AR) og virtual reality (VR), som gjorde det muligt for dansk-stiftede Unity at hente en ny investering på 2,7 milliarder danske kroner.

En investering, der betyder, at Unity i dag er hele 17 milliarder kroner værd. 

Det fortæller virksomhedens amerikanske direktør John Riccitiello i et interview med det amerikanske medie Venturebeat.

Læs også: Danske Unity scorer gigantisk kapital-investering: Får 2,7 milliarder kroner til mere vækst

Her forklarer han, at det er hans forventning, at vi i løbet af de næste 10 til 15 år vil se AR og VR åbne op for en helt ny digital verden, hvilket kan blive en særdeles lukrativ forretning for Unity. 

"Det kan blive lige så stort som internettet. Din elektriker vil have AR-briller, når han skal tilslutte nye ledninger i dit hus, og du vil selv have AR-briller på, når du skal samle dine møbler fra IKEA."

"Jeg er selv for nylig blevet opereret i min skulder, og her stod lægerne og kiggede op på fladskærme, mens de opererede, men i fremtiden kan de i stedet bruge AR," siger John Riccitiello til Venturebeat og tilføjer:

"Og de vil alle sammen komme til at gøre det ved hjælp af Unity."

Havde ikke brug for pengene

Ifølge John Riccitiello går Unity forretning i øjeblikket strygende, og virksomheden har derfor ikke haft et behov for den seneste kapitaltilførelse.

"Men jeg tror på princippet om, at du skal rejse kapital, når du har muligheden for at gøre det, og ikke når du har brug for det," siger han.

Som Computerworld tidligere har fortalt blev Unity i starten af årtusindet stiftet af David Helgason, Nicholas Francis og Joachim Ante i en kælder på Nørrebro i København.

I første omgang ønskede stifterne at udvikle deres eget spil, men drømmen om at blive spil-udviklere slog fejl.

I stedet endte de med, at bygge et værktøj, der gør spil-udviklingen lettere. 

Har 1300 ansatte

Efterfølgende har Unity udviklet sig til en virksomhed med over 1.300 ansatte.

Unity har adskillige gange hentet store kapitaltilførelser.

Blandt andet fra den store amerikanske kapitalfond Sequoia Capital, men ifølge John Riccitiello er virksomhedens grundlæggere stadigvæk en del af ejerkredsen

"David Helgason og Joachim Ante sidder begge i bestyrelsen, og de har stadigvæk et substantielt antal aktier. De er de største individuelle aktionærer," siger han.

Computerworld har for nylig portrætteret David Helgason i en ny stor serie om Danmarks største it-succeser.

Du kan læse hele interviewet her:

Danske Unity er blevet en global softwaresucces: Her er hele historien om en af de største danske it-succeser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere