Artikel top billede

Direktør: Derfor er danske Unity pludselig flere milliarder kroner værd

Den dansk-stiftede it-succes Unity er 17 milliarder kroner værd, og det er der en hel særlig grund til, forklarer virksomhedens direktør.

Det er løftet om de nye forretningsmuligheder, der tilbydes med augmented reality (AR) og virtual reality (VR), som gjorde det muligt for dansk-stiftede Unity at hente en ny investering på 2,7 milliarder danske kroner.

En investering, der betyder, at Unity i dag er hele 17 milliarder kroner værd. 

Det fortæller virksomhedens amerikanske direktør John Riccitiello i et interview med det amerikanske medie Venturebeat.

Læs også: Danske Unity scorer gigantisk kapital-investering: Får 2,7 milliarder kroner til mere vækst

Her forklarer han, at det er hans forventning, at vi i løbet af de næste 10 til 15 år vil se AR og VR åbne op for en helt ny digital verden, hvilket kan blive en særdeles lukrativ forretning for Unity. 

"Det kan blive lige så stort som internettet. Din elektriker vil have AR-briller, når han skal tilslutte nye ledninger i dit hus, og du vil selv have AR-briller på, når du skal samle dine møbler fra IKEA."

"Jeg er selv for nylig blevet opereret i min skulder, og her stod lægerne og kiggede op på fladskærme, mens de opererede, men i fremtiden kan de i stedet bruge AR," siger John Riccitiello til Venturebeat og tilføjer:

"Og de vil alle sammen komme til at gøre det ved hjælp af Unity."

Havde ikke brug for pengene

Ifølge John Riccitiello går Unity forretning i øjeblikket strygende, og virksomheden har derfor ikke haft et behov for den seneste kapitaltilførelse.

"Men jeg tror på princippet om, at du skal rejse kapital, når du har muligheden for at gøre det, og ikke når du har brug for det," siger han.

Som Computerworld tidligere har fortalt blev Unity i starten af årtusindet stiftet af David Helgason, Nicholas Francis og Joachim Ante i en kælder på Nørrebro i København.

I første omgang ønskede stifterne at udvikle deres eget spil, men drømmen om at blive spil-udviklere slog fejl.

I stedet endte de med, at bygge et værktøj, der gør spil-udviklingen lettere. 

Har 1300 ansatte

Efterfølgende har Unity udviklet sig til en virksomhed med over 1.300 ansatte.

Unity har adskillige gange hentet store kapitaltilførelser.

Blandt andet fra den store amerikanske kapitalfond Sequoia Capital, men ifølge John Riccitiello er virksomhedens grundlæggere stadigvæk en del af ejerkredsen

"David Helgason og Joachim Ante sidder begge i bestyrelsen, og de har stadigvæk et substantielt antal aktier. De er de største individuelle aktionærer," siger han.

Computerworld har for nylig portrætteret David Helgason i en ny stor serie om Danmarks største it-succeser.

Du kan læse hele interviewet her:

Danske Unity er blevet en global softwaresucces: Her er hele historien om en af de største danske it-succeser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere