Artikel top billede

Ny spil-konsol en kæmpesucces for Nintendo: Aktiekurs buldrer op til højeste niveau i otte år - konsol rives væk

Nintendos værdi er buldret i vejret til højeste niveau siden 2008. Grund: En lille ny spilkonsol, der bliver revet væk.

Nintendo skruer op for produktionen af selskabets nye spilkonsol, Switch, der for alvor har ramt plet hos forbrugerne efter konsollen blev lanceret i marts.

Faktisk vil så mange have et eksemplar af Switch-konsollen, at Nintendo har haft svært ved at imødekomme behovet.

Læs også: Fem ting vi ved om Nintendos nye spillekonsol

Ifølge Financial Times er det mere reglen end undtagelsen, at forhandlerne på det store amerikanske marked melder alt udsolgt blot få timer efter, at de har modtaget en sending med konsollen.

Ved at skrue gevaldigt op for produktionen nu, håber Nintendo at kunne imødekommen den tradtionelt høje efterspørgsel op til den amerikanske thanksgivning samt til jul.

Switch-konsollen slår bro mellem de klassiske fjernsyns-opkoblede konsoller og den mobile verden, der for alvor trækker andele på spil-markedet.

Den vinkel har givet vind i sejlene. ifølge Nintendo er den lille Switch-konsol allerede den hurtigst sælgende spil-konsol i selskabets historie.

Det forrygende salg har givet det ellers hysteriske aktemarked julelys i øjnene i en tid, hvor mange af de store gamle hardware-producenter ellers er under pres for at finde nye veje, der kan hamle op med den vildtvoksende skov af små, innovative virksomheder.

Det skyldes ikke mindst, at Switch-konsollen har bestyrket aktiemarkedet i troen på, at Nintendo faktisk har noget at komme med, når det gælder smartphone-spil, der ventes at blive et gigantisk marked i de kommende år.

Dette marked har Nintendo ellers været tilbageholdende med at gå ind på. Men nu ser det altså ud til at ske.

Således er Nintendos aktuekurs i kølvandet på Switch steget til det højeste niveau siden 2008.

Faktisk har troen på Switch gjort, at Nintendo nu har en markedsværdi på omkring 300 milliarder kroner.

Det eksplosive salg minder lidt om salget af Nintendos dengang banebrydende Wii-konsol, der blev lanceret i 2006 (og som var Nintendos seneste rigtigt store hit).

Der blev i alt solgt 100 millioner Wii-konsoller. Foreløbigt sigter Nintendo mod 18 millioner solgte Switch-enheder i løbet af det første år.

Ifølge Financial Times er den mest alvorlige barriere for at nå dette mål manglen på komponetner - ikke mindst enhedens skærme.

Flere af Nintendos underleverandører nyder også godt af successen. Blandt andet er aktiekursen hos Nintendos største underleverandør, Hosiden, steget til højeste niveau i syv år på grund af Switch-konsollen.

Switch koster herhjemme omkring 3.000 kroner.
IT-JOB

Eltronic Group A/S

IT Supporter

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere