Artikel top billede

Ny spil-konsol en kæmpesucces for Nintendo: Aktiekurs buldrer op til højeste niveau i otte år - konsol rives væk

Nintendos værdi er buldret i vejret til højeste niveau siden 2008. Grund: En lille ny spilkonsol, der bliver revet væk.

Nintendo skruer op for produktionen af selskabets nye spilkonsol, Switch, der for alvor har ramt plet hos forbrugerne efter konsollen blev lanceret i marts.

Faktisk vil så mange have et eksemplar af Switch-konsollen, at Nintendo har haft svært ved at imødekomme behovet.

Læs også: Fem ting vi ved om Nintendos nye spillekonsol

Ifølge Financial Times er det mere reglen end undtagelsen, at forhandlerne på det store amerikanske marked melder alt udsolgt blot få timer efter, at de har modtaget en sending med konsollen.

Ved at skrue gevaldigt op for produktionen nu, håber Nintendo at kunne imødekommen den tradtionelt høje efterspørgsel op til den amerikanske thanksgivning samt til jul.

Switch-konsollen slår bro mellem de klassiske fjernsyns-opkoblede konsoller og den mobile verden, der for alvor trækker andele på spil-markedet.

Den vinkel har givet vind i sejlene. ifølge Nintendo er den lille Switch-konsol allerede den hurtigst sælgende spil-konsol i selskabets historie.

Det forrygende salg har givet det ellers hysteriske aktemarked julelys i øjnene i en tid, hvor mange af de store gamle hardware-producenter ellers er under pres for at finde nye veje, der kan hamle op med den vildtvoksende skov af små, innovative virksomheder.

Det skyldes ikke mindst, at Switch-konsollen har bestyrket aktiemarkedet i troen på, at Nintendo faktisk har noget at komme med, når det gælder smartphone-spil, der ventes at blive et gigantisk marked i de kommende år.

Dette marked har Nintendo ellers været tilbageholdende med at gå ind på. Men nu ser det altså ud til at ske.

Således er Nintendos aktuekurs i kølvandet på Switch steget til det højeste niveau siden 2008.

Faktisk har troen på Switch gjort, at Nintendo nu har en markedsværdi på omkring 300 milliarder kroner.

Det eksplosive salg minder lidt om salget af Nintendos dengang banebrydende Wii-konsol, der blev lanceret i 2006 (og som var Nintendos seneste rigtigt store hit).

Der blev i alt solgt 100 millioner Wii-konsoller. Foreløbigt sigter Nintendo mod 18 millioner solgte Switch-enheder i løbet af det første år.

Ifølge Financial Times er den mest alvorlige barriere for at nå dette mål manglen på komponetner - ikke mindst enhedens skærme.

Flere af Nintendos underleverandører nyder også godt af successen. Blandt andet er aktiekursen hos Nintendos største underleverandør, Hosiden, steget til højeste niveau i syv år på grund af Switch-konsollen.

Switch koster herhjemme omkring 3.000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere