Artikel top billede

Microsoft lukker og slukker for Skype på række Windows-enheder

Fra juli er det slut med Skype på en lang række enheder, heriblandt Windows-telefoner og smart-tv.

Fra den 1. juli vil du ikke kunne bruge Skype-klienten på Windows Phone, Windows RT-maskiner og smart-tv'er samt i Messeging-appen på Windows 10-telefoner

Microsoft meldte allerede ud i juli sidste år, at planen var at droppe supporten af Skype på Windows Phone 8 og 8.1 sammen med andre ældre systemer såsom Windows RT.

Nu er Microsoft begyndt at sende advarselsmails ud til brugere, der stadig anvender en af de gamle platforme.

Ud over Skype til de ældre Windows-telefoner stopper Microsoft også understøttelsen af Skype i sin indbyggede 'messaging'-app (SMS-appen) på Windows 10 Mobile-platformen.

Har du en Windows 10 Mobile-enhed vil du stadig kunne bruge Skype, men kun via den dedikerede Skype-app.

Microsoft stopper også understøttelsen af Skype på smart-tv'er, men vil stadig kunne tilgå chat-tjenesten via Microsofts webklient.

Læs: Sådan kan du foretage Skype-opkald uden at have en Skype-konto

Hvorfor? 
Microsoft stopper understøttelsen af Skype på de ældre platforme for at rydde op i sit bagkatalog af legacy-apps.

Microsoft begyndte for fire år siden at omdanne Skype fra at være et peer-to-peer-baseret chatsystem til at have en mere moderne cloud-orienteret infrastruktur, hvilket blev fuldendt tidligere i år.

Derfor er Microsoft begyndt at stoppe for understøttelsen af de gamle apps og programmer, der stadig bygger på den gamle arkitektur.

Og så må Skype til de ellers loyale Windows Phone-brugere altså dø.

For nylig løftede Microsoft også sløret for det nye Skype, en mere hip og forbrugerorienteret chat-app, der er bygget op fra bunden med Snapchat-lignende funktioner og Instagram-agtige elementer.

Den nye Skype-app vil snart være at finde på Android og iOS, men først senere vil den komme til Windows-computere og Mac-maskiner.

Læs også: Microsoft genopbygger Skype fra bunden med nyt design: Sådan kommer Skype til at se ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere