Artikel top billede

Microsoft lukker og slukker for Skype på række Windows-enheder

Fra juli er det slut med Skype på en lang række enheder, heriblandt Windows-telefoner og smart-tv.

Fra den 1. juli vil du ikke kunne bruge Skype-klienten på Windows Phone, Windows RT-maskiner og smart-tv'er samt i Messeging-appen på Windows 10-telefoner

Microsoft meldte allerede ud i juli sidste år, at planen var at droppe supporten af Skype på Windows Phone 8 og 8.1 sammen med andre ældre systemer såsom Windows RT.

Nu er Microsoft begyndt at sende advarselsmails ud til brugere, der stadig anvender en af de gamle platforme.

Ud over Skype til de ældre Windows-telefoner stopper Microsoft også understøttelsen af Skype i sin indbyggede 'messaging'-app (SMS-appen) på Windows 10 Mobile-platformen.

Har du en Windows 10 Mobile-enhed vil du stadig kunne bruge Skype, men kun via den dedikerede Skype-app.

Microsoft stopper også understøttelsen af Skype på smart-tv'er, men vil stadig kunne tilgå chat-tjenesten via Microsofts webklient.

Læs: Sådan kan du foretage Skype-opkald uden at have en Skype-konto

Hvorfor? 
Microsoft stopper understøttelsen af Skype på de ældre platforme for at rydde op i sit bagkatalog af legacy-apps.

Microsoft begyndte for fire år siden at omdanne Skype fra at være et peer-to-peer-baseret chatsystem til at have en mere moderne cloud-orienteret infrastruktur, hvilket blev fuldendt tidligere i år.

Derfor er Microsoft begyndt at stoppe for understøttelsen af de gamle apps og programmer, der stadig bygger på den gamle arkitektur.

Og så må Skype til de ellers loyale Windows Phone-brugere altså dø.

For nylig løftede Microsoft også sløret for det nye Skype, en mere hip og forbrugerorienteret chat-app, der er bygget op fra bunden med Snapchat-lignende funktioner og Instagram-agtige elementer.

Den nye Skype-app vil snart være at finde på Android og iOS, men først senere vil den komme til Windows-computere og Mac-maskiner.

Læs også: Microsoft genopbygger Skype fra bunden med nyt design: Sådan kommer Skype til at se ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere