Microsoft lukker og slukker for Skype på række Windows-enheder

Fra juli er det slut med Skype på en lang række enheder, heriblandt Windows-telefoner og smart-tv.

Fra den 1. juli vil du ikke kunne bruge Skype-klienten på Windows Phone, Windows RT-maskiner og smart-tv'er samt i Messeging-appen på Windows 10-telefoner

Microsoft meldte allerede ud i juli sidste år, at planen var at droppe supporten af Skype på Windows Phone 8 og 8.1 sammen med andre ældre systemer såsom Windows RT.

Nu er Microsoft begyndt at sende advarselsmails ud til brugere, der stadig anvender en af de gamle platforme. Ud over Skype til de ældre Windows-telefoner stopper Microsoft også understøttelsen af Skype i sin indbyggede 'messaging'-app (SMS-appen) på Windows 10 Mobile-platformen.

Har du en Windows 10 Mobile-enhed vil du stadig kunne bruge Skype, men kun via den dedikerede Skype-app.

Microsoft stopper også understøttelsen af Skype på smart-tv'er, men vil stadig kunne tilgå chat-tjenesten via Microsofts webklient.

Læs: Sådan kan du foretage Skype-opkald uden at have en Skype-konto

Hvorfor? 
Microsoft stopper understøttelsen af Skype på de ældre platforme for at rydde op i sit bagkatalog af legacy-apps.

Microsoft begyndte for fire år siden at omdanne Skype fra at være et peer-to-peer-baseret chatsystem til at have en mere moderne cloud-orienteret infrastruktur, hvilket blev fuldendt tidligere i år.

Derfor er Microsoft begyndt at stoppe for understøttelsen af de gamle apps og programmer, der stadig bygger på den gamle arkitektur.

Og så må Skype til de ellers loyale Windows Phone-brugere altså dø.

For nylig løftede Microsoft også sløret for det nye Skype, en mere hip og forbrugerorienteret chat-app, der er bygget op fra bunden med Snapchat-lignende funktioner og Instagram-agtige elementer. Den nye Skype-app vil snart være at finde på Android og iOS, men først senere vil den komme til Windows-computere og Mac-maskiner.

Læs også: Microsoft genopbygger Skype fra bunden med nyt design: Sådan kommer Skype til at se ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.