Artikel top billede

Microsoft lukker og slukker for Skype på række Windows-enheder

Fra juli er det slut med Skype på en lang række enheder, heriblandt Windows-telefoner og smart-tv.

Fra den 1. juli vil du ikke kunne bruge Skype-klienten på Windows Phone, Windows RT-maskiner og smart-tv'er samt i Messeging-appen på Windows 10-telefoner

Microsoft meldte allerede ud i juli sidste år, at planen var at droppe supporten af Skype på Windows Phone 8 og 8.1 sammen med andre ældre systemer såsom Windows RT.

Nu er Microsoft begyndt at sende advarselsmails ud til brugere, der stadig anvender en af de gamle platforme.

Ud over Skype til de ældre Windows-telefoner stopper Microsoft også understøttelsen af Skype i sin indbyggede 'messaging'-app (SMS-appen) på Windows 10 Mobile-platformen.

Har du en Windows 10 Mobile-enhed vil du stadig kunne bruge Skype, men kun via den dedikerede Skype-app.

Microsoft stopper også understøttelsen af Skype på smart-tv'er, men vil stadig kunne tilgå chat-tjenesten via Microsofts webklient.

Læs: Sådan kan du foretage Skype-opkald uden at have en Skype-konto

Hvorfor? 
Microsoft stopper understøttelsen af Skype på de ældre platforme for at rydde op i sit bagkatalog af legacy-apps.

Microsoft begyndte for fire år siden at omdanne Skype fra at være et peer-to-peer-baseret chatsystem til at have en mere moderne cloud-orienteret infrastruktur, hvilket blev fuldendt tidligere i år.

Derfor er Microsoft begyndt at stoppe for understøttelsen af de gamle apps og programmer, der stadig bygger på den gamle arkitektur.

Og så må Skype til de ellers loyale Windows Phone-brugere altså dø.

For nylig løftede Microsoft også sløret for det nye Skype, en mere hip og forbrugerorienteret chat-app, der er bygget op fra bunden med Snapchat-lignende funktioner og Instagram-agtige elementer.

Den nye Skype-app vil snart være at finde på Android og iOS, men først senere vil den komme til Windows-computere og Mac-maskiner.

Læs også: Microsoft genopbygger Skype fra bunden med nyt design: Sådan kommer Skype til at se ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere