Artikel top billede

Foto: ATP

Nu går spillet i gang om trecifret millionordre til ATP: KMD er sat uden for døren

Slutspillet er i gang om, hvem der skal levere det nye it-system til ATP til en værdi af 320 millioner kroner. En ting er sikkert: KMD får ikke ordren.

320 millioner kroner. Så meget kæmpes der om, når ordren på et nyt it-system til ATP til administration af social pension i den nærmeste fremtid tildeles. 

Hos ATP bekræfter Henrik Andersen, der er projektchef for pension, at man er kommet et skridt videre i udbudsprocessen.
"Nu er vi påbegyndt evalueringen af de tilbud, der er kommet ind. Vi er ikke færdige endnu. Det er en længere proces. Det tager lidt tid," siger han.  

Han kan dog ikke give nogle indikationer på, hvor lang tid, det kommer til at tage, før det ligger fast, hvem der skal have opgaven.

Klappet i som en østers 
Det er ikke kun det tidsmæssige perspektiv, som ATP ikke ønsker at belyse. Heller ikke, hvor meget interesse og hvilke aktører, der har budt på opgaven, ønsker Danmarks største pengetank at oplyse. 

Hvor mange tilbud har I fået? 

"Det kan vi ikke sige noget om." siger Henrik Andersen og fortsætter:

"Vi melder ikke noget ud omkring mængden af interesse, og hvad vi har fået ind, og hvem det er og så videre."

Det går opgaven ud på

Den opgave, ATP skal have løst, består af et it-system til at håndtere og udbetale social pension for Udbetaling Danmark. 

Derfor er der heller ikke nogen tvivl om, hvilken rolle systemet har for ATP, der med ordren på 320 millioner kroner lægger op til, at det er afgørende at vælge den rigtige leverandør. 

"Løsningen er forretningskritisk for ATP, idet løsningen er af betydning for borgeres forsørgelsesgrundlag og i øvrigt har stor offentlig bevågenhed," står der i udbudsmaterialet.

KMD i karantæne 
En ting er dog sikkert i forhold til kampen om det trecifrede millionbeløb. KMD vinder ikke ordren. 

Det kan siges med sikkerhed, efter den danske it-gigant fik sparket af ATP. I det nye udbud af systemet til social pension har ATP aktiveret udbudslovens paragraf 137, der udelukker KMD, så det er helt sikkert, at KMD ikke vinder ordren. 

Læs mere om det her: Gigantisk ATP-system sendes i genudbud efter dramatisk fyring af KMD: "Det er klart, at vi har tænkt en del over, hvordan vi kan undgå at havne i samme situation"

Da KMD i sin tid vandt ordren bød, erfarede vi på Computerworld, at den danske it-mastodont underbød den oprindelige ramme med omkring 120 millioner kroner. 

Ordren vandt KMD foran Netcompany, CSC, IBM og EG, så man kan godt tænke sig, at netop disse selskaber nu øjner muligheden for at score ATP-ordren på op mod 320 millioner kroner. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere