Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Københavns Kommune bombarderes med DDoS-angreb: Men et enkelt trick har fået løst problemet

Københavns Kommune rammes af stadig flere DDoS-angreb - flere end 100 i 2016 alene. Men en fuldstændig standardiseret tjeneste har fået problemet under kontrol.

Hackere har set sig sure på Københavns Kommune.

I 2016 eksploderede mængden af DDoS-angreb, og hovedstads-kommunen blev ramt mere end 100 gange.

Derfor var man nødt til at stramme sikkerheden for at undgå forstyrrelser på kommunens mange hjemmesider, der blandt andet er indgang til det offentlige for mere end en halv million mennesker.

Det viste sig heldigvis at være ret ligetil.

Ifølge Jens Ingemann, der er kontorchef i IT-sikkerhed og videnscentre hos Københavns Kommune, har man stort set fået bugt med problemet blot ved at slå såkaldt "DDoS-mitigering" til hos sin internetudbyder.

"DDoS-mitigering giver ingen garanti, men det har haft en betydelig positiv effekt," siger han til Computerworld.

Angrebene fortsætter - ingen ved hvorfor

DDoS-mitigering fungerer kort fortalt ved, at den indkommende internet-trafik analyseres af et system hos leverandøren.

Systemet leder efter mønstre, der kan tyde på et DDoS-angreb, og hvis et angreb finder sted, bekæmpes det automatisk med forskellige metoder.

Det kan for eksempel være at standse al trafik fra specifikke lande eller områder, og ifølge Jens Ingemann har angrebene ikke generet kommunen, siden man begyndte at bruge DDoS-mitigering i starten af året.

På trods af, at der stadig angribes.

"Angrebenes effekt har været minimal, og det viser, at beredskabet virker," siger han og tilføjer, at det tilsyneladende er tilfældigt, hvilke dele af kommunens netværk, hackerne angriber.

"Vi har ikke registreret, at de er gået efter noget bestemt."

Læs også: 100 angreb på et år: Hacker fører DDoS-krig mod Københavns Kommune
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere