Artikel top billede

Københavns Kommune bombarderes med DDoS-angreb: Men et enkelt trick har fået løst problemet

Københavns Kommune rammes af stadig flere DDoS-angreb - flere end 100 i 2016 alene. Men en fuldstændig standardiseret tjeneste har fået problemet under kontrol.

Hackere har set sig sure på Københavns Kommune.

I 2016 eksploderede mængden af DDoS-angreb, og hovedstads-kommunen blev ramt mere end 100 gange.

Derfor var man nødt til at stramme sikkerheden for at undgå forstyrrelser på kommunens mange hjemmesider, der blandt andet er indgang til det offentlige for mere end en halv million mennesker.

Det viste sig heldigvis at være ret ligetil.

Ifølge Jens Ingemann, der er kontorchef i IT-sikkerhed og videnscentre hos Københavns Kommune, har man stort set fået bugt med problemet blot ved at slå såkaldt "DDoS-mitigering" til hos sin internetudbyder.

"DDoS-mitigering giver ingen garanti, men det har haft en betydelig positiv effekt," siger han til Computerworld.

Angrebene fortsætter - ingen ved hvorfor

DDoS-mitigering fungerer kort fortalt ved, at den indkommende internet-trafik analyseres af et system hos leverandøren.

Systemet leder efter mønstre, der kan tyde på et DDoS-angreb, og hvis et angreb finder sted, bekæmpes det automatisk med forskellige metoder.

Det kan for eksempel være at standse al trafik fra specifikke lande eller områder, og ifølge Jens Ingemann har angrebene ikke generet kommunen, siden man begyndte at bruge DDoS-mitigering i starten af året.

På trods af, at der stadig angribes.

"Angrebenes effekt har været minimal, og det viser, at beredskabet virker," siger han og tilføjer, at det tilsyneladende er tilfældigt, hvilke dele af kommunens netværk, hackerne angriber.

"Vi har ikke registreret, at de er gået efter noget bestemt."

Læs også: 100 angreb på et år: Hacker fører DDoS-krig mod Københavns Kommune
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere