Københavns Kommune bombarderes med DDoS-angreb: Men et enkelt trick har fået løst problemet

Københavns Kommune rammes af stadig flere DDoS-angreb - flere end 100 i 2016 alene. Men en fuldstændig standardiseret tjeneste har fået problemet under kontrol.

Hackere har set sig sure på Københavns Kommune.

I 2016 eksploderede mængden af DDoS-angreb, og hovedstads-kommunen blev ramt mere end 100 gange.

Derfor var man nødt til at stramme sikkerheden for at undgå forstyrrelser på kommunens mange hjemmesider, der blandt andet er indgang til det offentlige for mere end en halv million mennesker.

Det viste sig heldigvis at være ret ligetil.

Ifølge Jens Ingemann, der er kontorchef i IT-sikkerhed og videnscentre hos Københavns Kommune, har man stort set fået bugt med problemet blot ved at slå såkaldt "DDoS-mitigering" til hos sin internetudbyder.

"DDoS-mitigering giver ingen garanti, men det har haft en betydelig positiv effekt," siger han til Computerworld.

Angrebene fortsætter - ingen ved hvorfor
DDoS-mitigering fungerer kort fortalt ved, at den indkommende internet-trafik analyseres af et system hos leverandøren.

Systemet leder efter mønstre, der kan tyde på et DDoS-angreb, og hvis et angreb finder sted, bekæmpes det automatisk med forskellige metoder.

Det kan for eksempel være at standse al trafik fra specifikke lande eller områder, og ifølge Jens Ingemann har angrebene ikke generet kommunen, siden man begyndte at bruge DDoS-mitigering i starten af året.

På trods af, at der stadig angribes.

"Angrebenes effekt har været minimal, og det viser, at beredskabet virker," siger han og tilføjer, at det tilsyneladende er tilfældigt, hvilke dele af kommunens netværk, hackerne angriber.

"Vi har ikke registreret, at de er gået efter noget bestemt."

Læs også: 100 angreb på et år: Hacker fører DDoS-krig mod Københavns Kommune


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"
Rygterne svirrer om Amazons mulige entre på det danske marked. Den danske elektronik-webshop Proshop forventer at blive ramt på omsætningen, mens mange mindre webshops meget vel kan ende med at lade livet.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen
Tech fra Toppen: It- og forretningsudvikling er to sider af samme sag. It- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand, Thomas Erichsen, er gæst i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.