Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Splinterny styrelse med 1.100 medarbejdere skal løse Skats it-kvaler

Opsplitningen af Skat betyder, at der i København bliver oprettet en ny stor it-styrelse.

Efter de mange it-skandaler bliver Skat opsplittet i syv nye styrelser, hvor af én af styrelserne bliver en rendyrket it-styrelse, som kommer til at ligge i København.

Den nye styrelse får navnet Udviklings- og Forenklingsstyrelsen og kommer til at bestå af mellem 900 og 1100 mand.

"En stor del af de it-systemer, som ligger til grund for opkrævningen af skatter og afgifter, er forældede. Samtidig har man haft svært ved at styre store it-udviklingsprojekter. Derfor samles drift, vedligehold og udvikling af it-systemer samt behandling af data i en ny styrelse, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen," står der på regeringens hjemmeside Fra 1 til 7.

Desuden fremgår det af rapporten En Skatteforvaltning i hele Danmark, som ligger på Skatteministeriets hjemmeside, at Skat samlet set får brug for at rekruttere 3.300 nye medarbejdere frem mod 2021.

Det er uvist, hvor mange dem, der er it-medarbejdere. Men i rapporten står der:

"Samtidig er der behov for, at flere og flere andre kompetencer til at løse opgaver, der i stigende grad kræver specialise- ring. Det gælder særligt inden for områder som it, statistik og analyse, jura og økonomi. Det skal bidrage til at imødegå den teknologiske udvikling, der stiller skatteforvaltningen over for nye og stadig mere komplicerede opgaver."

Organisationsændring kan ikke stå alene

Skat har gennem de seneste år været plaget af fejlbehæftede it-systemer, hvor især skandalen med det kasserede it-projekt EFI har trukket store overskrifter og har fået Skat til at sagsøge KMD med erstatningskrav på mange hundrede millioner kroner.

Læs også: IT-Branchen: Beslutningen om at etablere ny it-styrelse under Skat er skadelig og forkert

Ifølge Søren Lauesen, der er professor ved professor på IT-Universitetet og som forsker i årsagerne til de fejlslagne it-projekter, kan de nye organisationsændringerne hos Skat dog ikke stå alene.

"Opsplitningen af Skat er en ren organisationsændring, og det ligger udenfor mit speciale at vurdere, hvilken effekt det har på Skat. Men jeg kan dog sige, at en organisationsændring ikke alene kan løse problemerne. Det kræver, at der også bliver gjort noget ved it-systemerne," siger han i en kort kommentar til Computerworld.

En rapport udarbejdet af Søren Lauesen har tidligere vist, at EFI-system blev taget i brug, selvom over en tredjedel af de indledende test af systemet slog fejl. 

I den forbindelse sagde Søren Lausen til radiostationen, Radio24syv: 

"Jeg har ikke noget godt at sige om EFI. Jeg synes, det er fint, det blev lukket. Det skulle det bare være blevet seks år tidligere."

Sidste år kom det frem, at regningen for at lukke det kuldsejlede it-system vil lande på hele 1,2 milliarder kroner.

Læs også: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Her er de andre styrelser

Udover den nye it-styrelse bliver Skat opsplittet i følgende styrelser.

- Gældsstyrelsen med placering i Middelfart, 1.500 medarbejdere
.
- Motorstyrelsen med placering i Aalborg, 250-300 medarbejdere.

- Administrations- og Servicestyrelsen med placering i Herning, 300-350 medarbejdere.

- Toldstyrelsen med placering i Aarhus, 600-650 medarbejdere.

- Vurderingsstyrelsen med placering i Roskilde, 600-650 medarbejdere.

- Skattestyrelsen med placering i København, 3.300-3.500 medarbejder

Læs også: Rapport: Skats skandale-ramte EFI system var spækket med fejl, men blev taget i brug alligevel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere