Artikel top billede

Foto: iFixit

Limet sammen: Microsoft to nye Surface-maskiner er så godt som umulige at reparere selv

Microsofts nyeste Surface Laptop-bærbar er limet sammen og gør den umulig at reparere. Og den nye Surface Pro er ikke meget bedre i iFixits gennemgang af maskinerne.

Surface Laptop og Surface Pro er et par smukke og gennemførste maskiner uden skruehuller eller samlinger.

Men det enkelte og strømlinede udseende betyder også, at de er så godt som umuligt at reparere selv, hvis noget skulle gå i stykker.

Det konkluderer mediet iFixit, der gør en dyd ud af at skille produkter ad for at se, hvor lette de er at reparere eller opgradere.

Blandt andet er Surface Laptop mere eller mindre limet sammen, og den eneste måde, du tilsyneladende kan få adgang til indmaden, er ved at forsøge at skære stofbeklædningen af ved tastaturet.

Hos iFixit betød det, at stoffet blev skåret i stykker, og knapper smeltede, da de måtte bruge en varmepistol for at løsne limen.

Desuden er Surface Laptops indmad lodet fast til bundkortet, og derfor ikke muligt at udskifte hverken RAM eller lagerplads.

Surface Laptop får 0 ud af 10 point.

Læs også: Limet og loddet sammen: Så svært er det at reparere den nye Macbook

Surface Pro er kun marginalt bedre

Det går lidt bedre med Surface Pro-tablet, men også kun lige.

Den er også limet sammen, men dog lettere at åbne op for end Surface Laptop. Den nye Surface Pro med m3- og i5-processorer kommer begge uden en aktiv blæser til at køle systemet. Den holder sig i stedet kold ved et passivt kølesystem.

Desværre har Microsoft valgt at isætte en fastloddet SSD i stedet for som i Pro 4, hvor man kunne udskifte SSD'en.

Derfor kan du ikke udskifte nogle dele af indmaden, og da den ligesom Surface Laptop er limet sammen, får den kun 1 ud af 10 point.

Læs også: Limet og lukket: Næsten umuligt at reparere eller opgradere de nye Macbook Pro 13-computere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere