Artikel top billede

Foto: iFixit

Limet sammen: Microsoft to nye Surface-maskiner er så godt som umulige at reparere selv

Microsofts nyeste Surface Laptop-bærbar er limet sammen og gør den umulig at reparere. Og den nye Surface Pro er ikke meget bedre i iFixits gennemgang af maskinerne.

Surface Laptop og Surface Pro er et par smukke og gennemførste maskiner uden skruehuller eller samlinger.

Men det enkelte og strømlinede udseende betyder også, at de er så godt som umuligt at reparere selv, hvis noget skulle gå i stykker.

Det konkluderer mediet iFixit, der gør en dyd ud af at skille produkter ad for at se, hvor lette de er at reparere eller opgradere.

Blandt andet er Surface Laptop mere eller mindre limet sammen, og den eneste måde, du tilsyneladende kan få adgang til indmaden, er ved at forsøge at skære stofbeklædningen af ved tastaturet.

Hos iFixit betød det, at stoffet blev skåret i stykker, og knapper smeltede, da de måtte bruge en varmepistol for at løsne limen.

Desuden er Surface Laptops indmad lodet fast til bundkortet, og derfor ikke muligt at udskifte hverken RAM eller lagerplads.

Surface Laptop får 0 ud af 10 point.

Læs også: Limet og loddet sammen: Så svært er det at reparere den nye Macbook

Surface Pro er kun marginalt bedre

Det går lidt bedre med Surface Pro-tablet, men også kun lige.

Den er også limet sammen, men dog lettere at åbne op for end Surface Laptop. Den nye Surface Pro med m3- og i5-processorer kommer begge uden en aktiv blæser til at køle systemet. Den holder sig i stedet kold ved et passivt kølesystem.

Desværre har Microsoft valgt at isætte en fastloddet SSD i stedet for som i Pro 4, hvor man kunne udskifte SSD'en.

Derfor kan du ikke udskifte nogle dele af indmaden, og da den ligesom Surface Laptop er limet sammen, får den kun 1 ud af 10 point.

Læs også: Limet og lukket: Næsten umuligt at reparere eller opgradere de nye Macbook Pro 13-computere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere