Artikel top billede

Foto: iFixit

Limet sammen: Microsoft to nye Surface-maskiner er så godt som umulige at reparere selv

Microsofts nyeste Surface Laptop-bærbar er limet sammen og gør den umulig at reparere. Og den nye Surface Pro er ikke meget bedre i iFixits gennemgang af maskinerne.

Surface Laptop og Surface Pro er et par smukke og gennemførste maskiner uden skruehuller eller samlinger.

Men det enkelte og strømlinede udseende betyder også, at de er så godt som umuligt at reparere selv, hvis noget skulle gå i stykker.

Det konkluderer mediet iFixit, der gør en dyd ud af at skille produkter ad for at se, hvor lette de er at reparere eller opgradere.

Blandt andet er Surface Laptop mere eller mindre limet sammen, og den eneste måde, du tilsyneladende kan få adgang til indmaden, er ved at forsøge at skære stofbeklædningen af ved tastaturet.

Hos iFixit betød det, at stoffet blev skåret i stykker, og knapper smeltede, da de måtte bruge en varmepistol for at løsne limen.

Desuden er Surface Laptops indmad lodet fast til bundkortet, og derfor ikke muligt at udskifte hverken RAM eller lagerplads.

Surface Laptop får 0 ud af 10 point.

Læs også: Limet og loddet sammen: Så svært er det at reparere den nye Macbook

Surface Pro er kun marginalt bedre

Det går lidt bedre med Surface Pro-tablet, men også kun lige.

Den er også limet sammen, men dog lettere at åbne op for end Surface Laptop. Den nye Surface Pro med m3- og i5-processorer kommer begge uden en aktiv blæser til at køle systemet. Den holder sig i stedet kold ved et passivt kølesystem.

Desværre har Microsoft valgt at isætte en fastloddet SSD i stedet for som i Pro 4, hvor man kunne udskifte SSD'en.

Derfor kan du ikke udskifte nogle dele af indmaden, og da den ligesom Surface Laptop er limet sammen, får den kun 1 ud af 10 point.

Læs også: Limet og lukket: Næsten umuligt at reparere eller opgradere de nye Macbook Pro 13-computere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere