Artikel top billede

Morgen-briefing: Mogens Elsberg ny bestyrelsesformand for Upodi / Bill Gates placering som verdens rigeste i fare / Nu lukkes GSM-mobilnettet i Europa

Mogens Elsberg bliver bestyrelsesformand for Upodi. Bill Gates placering som verdens rigeste i fare. Nu lukkes GSM-mobilnettet i Europa. Bill Gates placering som verdens rigeste i fare.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

Mogens Elsberg ny bestyrelsesformand for Upodi

Den tidligere topchef for e-conomic og Bluegarden, Mogens Elsberg, får plads i bestyrelsen id en aarhusianske it-virksomhed Upodi, der står bag en løsning til abonnements-styring.

"Hr. Elsberg vil være ansvarlig for at drive bestyrelsen, overvåge salgsoperationen og støtte den daglige ledelse af Upodi i at øge selskabets nuværende markedsposition i en abonnementsøkonomi - samt at hjælpe kunder med at realisere potentialet i et partnerskab med Upodi," lyder det fra selskabet.

Stort filmselskab skal udvikle shows til Snapchat

Den amerikanske mediekæmpe Time Warner, der blandt andet ejer HBO, har indgået en aftale med Snap - der er selskabet bag Snapchat - om at levere små shows til Snapchat. 

Hvert show skal vare mellem tre og fem minutter.

Det er ifølge Reuters planen, at Time Warner vil udsende tre shows om dagen på Snapchat ved årets udgang. Aftalen har en værdi på 100 millioner dollar, og det er led i Time Warners plan om nå ud til de unge såkaldte millenials.

Snap har tidligere arbejdet med andre tv-selskaber som NBC, BBC og Discovery.

Nu lukkes GSM-mobilnettet i Europa

Det tidligere TDC-ejede mobilselskab Sunrise trækker til nytår stikket til det gamle GSM-mobilnet - også kaldet 2G - der i dag er den langsomste del af mobilnettet, skriver Business.

Flere teleselskaber vil følge inden for de kommende år. 

Når GSM-nettet lukkes, vil det ikke kunne lade sig gøre at anvende de gamle mobiltelefoner fra før smartphone-tiden. 

Til gengæld vil teleselskaberne kunne bruge den ledige kapacitet til de hurtigere 3G- og 4G-net.

Bill Gates placering som verdens rigeste i fare

Bill Gates placering som verdens rigeste person er truet, da Amazons Jeff Bezos nærmer sig Bill Gates svimlende rigdoms-niveau med stort fart.

Bezos er for tiden kun fem milliarder ‘fattigere' end Bill Gates, efter Amazons aktie er steget med 33 procent i det seneste år.

Bill Gates er for tiden god for næsten 600 milliarder kroner. Han har i årevis dedikeret det meste af sin tid til sin velgørende fond, The Bill & Melissa Gates Foundation, der er blandt verdens største af slagsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere