Artikel top billede

Skat tvunget til at lukke motorregisteret ned efter it-problemer

Flimmer i systemet i begyndelsen af ugen tvang Skat til at lukke motorregistret ned det meste af tirsdag for at udbedre fejlen.

Til stor frustration for medarbejderne i landets synshaller var der i begyndelsen af ugen store problemer med at tilgå Skats motorregister. 

Det betød, at det for en stor gruppe synsfolk stort set var umuligt at få adgang til systemet og dermed udstede nummerplader til danskerne. 

Det bekræfter Arman Manukean fra Rødovre Bilsyn.

"Vi har haft problemer et par dage, fordi motorregistret var fuldstændigt nede. Det betød, at de, der skulle have foretaget omregistrering eller hente nummerplader, ikke kunne komme til det, fordi systemet var nede," siger han.  

Fej i systemet

Fejlen, der opstod efter en systemopdatering, var så problematisk, at det tirsdag fik Skat til at lukke systemet ned for at løse problemerne. 

"En systemopdatering hos vores it-leverandør i weekenden gav desværre problemer med adgangen til Motorregistret. Vi valgte derfor tirsdag morgen midlertidigt at lukke for virksomheders og borgeres adgang til systemet, mens vi arbejdede på en løsning sammen med vores  leverandør," forklarer Bente Kristensen, der er underdirektør i Skat til Computerworld i en e-mail. 

Tilbage på sporet

Selvom der ikke blev langet særligt mange nummerplader over disken i de danske sysnhaller tirsdag, så burde alle systemer være tilbage i topform. Det bekræfter man fra Skats side.

"Tirsdag aften var fejlen udbedret og der har siden været normal drift," skriver Bente Kristensen videre i e-mailen til Computerworld. 

Det ændrer dog ikke på, at systemfejlen og de to dages nedbrud har været til gene for synsfolkene. 

"Det er irritererende, men jeg kan ikke gøre noget ved det. Det giver i hvert fald problemer for os, når systemet er nede," siger Arman Manukean, der dog bekræfter, at systemet nu er oppe at køre igen og folk igen kan få deres nummerplader.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.