Artikel top billede

Skat tvunget til at lukke motorregisteret ned efter it-problemer

Flimmer i systemet i begyndelsen af ugen tvang Skat til at lukke motorregistret ned det meste af tirsdag for at udbedre fejlen.

Til stor frustration for medarbejderne i landets synshaller var der i begyndelsen af ugen store problemer med at tilgå Skats motorregister. 

Det betød, at det for en stor gruppe synsfolk stort set var umuligt at få adgang til systemet og dermed udstede nummerplader til danskerne. 

Det bekræfter Arman Manukean fra Rødovre Bilsyn.

"Vi har haft problemer et par dage, fordi motorregistret var fuldstændigt nede. Det betød, at de, der skulle have foretaget omregistrering eller hente nummerplader, ikke kunne komme til det, fordi systemet var nede," siger han.  

Fej i systemet

Fejlen, der opstod efter en systemopdatering, var så problematisk, at det tirsdag fik Skat til at lukke systemet ned for at løse problemerne. 

"En systemopdatering hos vores it-leverandør i weekenden gav desværre problemer med adgangen til Motorregistret. Vi valgte derfor tirsdag morgen midlertidigt at lukke for virksomheders og borgeres adgang til systemet, mens vi arbejdede på en løsning sammen med vores  leverandør," forklarer Bente Kristensen, der er underdirektør i Skat til Computerworld i en e-mail. 

Tilbage på sporet

Selvom der ikke blev langet særligt mange nummerplader over disken i de danske sysnhaller tirsdag, så burde alle systemer være tilbage i topform. Det bekræfter man fra Skats side.

"Tirsdag aften var fejlen udbedret og der har siden været normal drift," skriver Bente Kristensen videre i e-mailen til Computerworld. 

Det ændrer dog ikke på, at systemfejlen og de to dages nedbrud har været til gene for synsfolkene. 

"Det er irritererende, men jeg kan ikke gøre noget ved det. Det giver i hvert fald problemer for os, når systemet er nede," siger Arman Manukean, der dog bekræfter, at systemet nu er oppe at køre igen og folk igen kan få deres nummerplader.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Enterprise Architect

Danmarks Meteorologiske Institut

IT-operatør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere