Artikel top billede

Skat tvunget til at lukke motorregisteret ned efter it-problemer

Flimmer i systemet i begyndelsen af ugen tvang Skat til at lukke motorregistret ned det meste af tirsdag for at udbedre fejlen.

Til stor frustration for medarbejderne i landets synshaller var der i begyndelsen af ugen store problemer med at tilgå Skats motorregister. 

Det betød, at det for en stor gruppe synsfolk stort set var umuligt at få adgang til systemet og dermed udstede nummerplader til danskerne. 

Det bekræfter Arman Manukean fra Rødovre Bilsyn.

"Vi har haft problemer et par dage, fordi motorregistret var fuldstændigt nede. Det betød, at de, der skulle have foretaget omregistrering eller hente nummerplader, ikke kunne komme til det, fordi systemet var nede," siger han.  

Fej i systemet

Fejlen, der opstod efter en systemopdatering, var så problematisk, at det tirsdag fik Skat til at lukke systemet ned for at løse problemerne. 

"En systemopdatering hos vores it-leverandør i weekenden gav desværre problemer med adgangen til Motorregistret. Vi valgte derfor tirsdag morgen midlertidigt at lukke for virksomheders og borgeres adgang til systemet, mens vi arbejdede på en løsning sammen med vores  leverandør," forklarer Bente Kristensen, der er underdirektør i Skat til Computerworld i en e-mail. 

Tilbage på sporet

Selvom der ikke blev langet særligt mange nummerplader over disken i de danske sysnhaller tirsdag, så burde alle systemer være tilbage i topform. Det bekræfter man fra Skats side.

"Tirsdag aften var fejlen udbedret og der har siden været normal drift," skriver Bente Kristensen videre i e-mailen til Computerworld. 

Det ændrer dog ikke på, at systemfejlen og de to dages nedbrud har været til gene for synsfolkene. 

"Det er irritererende, men jeg kan ikke gøre noget ved det. Det giver i hvert fald problemer for os, når systemet er nede," siger Arman Manukean, der dog bekræfter, at systemet nu er oppe at køre igen og folk igen kan få deres nummerplader.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere