Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Syv milliarder kroner i bøde: Vestager på vej med rekord-straf til Google

Margrethe Vestager forventes at uddele den største bøde i EU's historie til Google, når stor konkurrencesag afgøres i dag eller onsdag.

Afgørelsen i EU's stort anlagte konkurrencesag mod Google er lige på trapperne, og konkurrencekommissær Margrethe Vestager forventes at udstede en bøde på mere end en milliard Euro (7,44 milliarder kroner).

Det skriver The New York Times.

Den årelange sag har blandt andet gået på, at Google misbruger sin dominerende position på markedet for internetsøgninger til at promovere sine egne produkter til shopping og prissammenligning, men det er langt fra den eneste anklage, Google har fået fra EU.

It-giganten er blandt andet også anklaget for at tvinge telefonproducenter til at installere Google-produkter i Android-telefoner og på den måde give Google en fordel hos de mange brugere af det suverænt mest udbredte styresystem til mobilenheder.

Benægt, benægt, benægt

Anonyme kilder fortæller til New York Times, at Margrethe Vestager vil præsentere den rekord-store bøde senest onsdag.

Men det forventes samtidig, at Google med det samme vil erklære sig uenig i afgørelsen, da it-giganten indtil videre har afvist alle anklager.

"Vi mener, at vores innovation inden for online-shopping har været god for både shoppere, forhandlere og konkurrencen," siger Google-talsmand Al Verney til The New York Times.

Den store bøde vil dog sandsynligvis ikke gøre alt for ondt på Google.

Virksomheden havde en omsætning på omkring 600 milliarder kroner sidste år.

Læs også: Vestager kan sende Google på sommerferie med rekordstor bøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere