Artikel top billede

Syv milliarder kroner i bøde: Vestager på vej med rekord-straf til Google

Margrethe Vestager forventes at uddele den største bøde i EU's historie til Google, når stor konkurrencesag afgøres i dag eller onsdag.

Afgørelsen i EU's stort anlagte konkurrencesag mod Google er lige på trapperne, og konkurrencekommissær Margrethe Vestager forventes at udstede en bøde på mere end en milliard Euro (7,44 milliarder kroner).

Det skriver The New York Times.

Den årelange sag har blandt andet gået på, at Google misbruger sin dominerende position på markedet for internetsøgninger til at promovere sine egne produkter til shopping og prissammenligning, men det er langt fra den eneste anklage, Google har fået fra EU.

It-giganten er blandt andet også anklaget for at tvinge telefonproducenter til at installere Google-produkter i Android-telefoner og på den måde give Google en fordel hos de mange brugere af det suverænt mest udbredte styresystem til mobilenheder.

Benægt, benægt, benægt

Anonyme kilder fortæller til New York Times, at Margrethe Vestager vil præsentere den rekord-store bøde senest onsdag.

Men det forventes samtidig, at Google med det samme vil erklære sig uenig i afgørelsen, da it-giganten indtil videre har afvist alle anklager.

"Vi mener, at vores innovation inden for online-shopping har været god for både shoppere, forhandlere og konkurrencen," siger Google-talsmand Al Verney til The New York Times.

Den store bøde vil dog sandsynligvis ikke gøre alt for ondt på Google.

Virksomheden havde en omsætning på omkring 600 milliarder kroner sidste år.

Læs også: Vestager kan sende Google på sommerferie med rekordstor bøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere