Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Franskmænd køber 10 procent af Gomore / Tyske Zalando køber halvdelen af dansk it-firma / Facebook runder to milliarder brugere

Fætter BR-familiens app får hul igennem til udlandet. Franskmænd køber 10 procent af Gomore. Tyske Zalando køber halvdelen af dansk it-firma. Facebook runder to milliarder brugere. Match-online køber Sitetrader.dk. 20 iværksætter-firmaer skal dyste om en halv million kroner.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

Fætter BR-familiens app får hul igennem til udlandet

Den digitale platform Famly har fået hul igennem til udlandet efter Fætter BR-familien Gjøup sidste år skød et tocifret millionbeløb ind og blev medejer.

Famly er nu kommet ind på det britiske marked.

“Vi havde stort set ingen omsætning derovre i begyndelsen af året, men nu kommer næsten halvdelen af vores omsætning derfra, så er det gået rigtigt stærkt,” siger direktør Anders Laustsen til Børsen.

Ifølge ham er omsætningen i firmaet, der har 22 medarbejdere, steget med 230 procent siden juni 2016. Foran ligger nu det tyske marked.

Franskmænd køber 10 procent af Gomore

Det franske forsikringsselskab Macif køber lidt under 10 procent af danske Gomore. Pris: Fem millioner euro.

Med købet bliver Macif et springbræt ind på det franske marked.

“Vi går jo sammen med Frankrigs største forsikringsselskab. Det er et års tid siden, at vi aftalte, at vi skulle arbejde sammen i Frankrig om forsikring af vores franske kunder, og i den forbindelse opstod der diskussion om, at Macif skulle ind som investor ud over rollen som samarbejdspartner,” siger Gomore-direktør Matias Møl Dalsgaard til Børsen.

Han ejer selv omkring 15 procent af selskabet, der har omkring 1,7 millioner kunder.

Tyske Zalando køber halvdelen af dansk it-firma

Den tyske onlinekæmpe Zalando køber sig ind i danske Bestsellers digitale selskab FashionTrade.com, der udvikler et digital system til engros-handel med tøj - altså handelen mellem producenter, butikker og forhandlere.

Zalando køber halvdelen af selskabet.

“Det er en slags Zalando for professionelle. Hos Bestseller har vi mange engroskunder. Og Anders Holch Povlsen [ejer af Bestseller, red] vil med etableringen af dette selskab gerne være med til at sikre enkle og digitale handelsløsninger rettet mod alle i modebrachen - også små mærker og tøjbutikker. Med Zalando ombord får vi endnu bedre muligheder for at udvikle det,« siger Pernille Geneser, der er it-direktør i Bestseller og direktør i FashionTrade, til Finans.

Facebook runder to milliarder brugere

Facebook har rundet to milliarder månedlige brugere, skriver stifter Mark Zuckerberg på sin Facebook-profi.

Facebook er i dag verdens ubetinget største sociale medie og er mere end dobbelt så stor som Instagram og seks gange større end Twitter, hvis man ser på antallet af månedlige brugere.

Facebook meddeler, at milepælen skal fejres på forskellig vis.

Match-online køber Sitetrader.dk

Virksomheds-markedspladsen Match-online.dk køber konkurrenten Sitetrader.dk, meddeler de to selskaber.

Med fusionen håber de to selskaber, at de kan nå længere ud blandt virksomhedsmæglere og andre. 

Match-online.dk henvender sig traditionelt til rådgivere, der arbejder med salg af virksomheder, mens Sitetrader.dk er fokuseret på salg af virksomheder til ofte private, der ønsker at overtage allerede etablerede virksomheder.

“Vi håber, at vi kan udvide grænserne for begge portalers rækkevidde og få løsnet lidt op for også mikro-ejerskifterne i Danmark. Ved at gøre annonceringen for salg af mikro-virksomheder gratis, håber vi at kunne tiltrække flere købere og bidrage til væksten nedefra,” lyder det fra direkt’r Johnnie Bloch Jensen.

20 iværksætter-firmaer skal dyste om en halv million kroner

20 danske iværksætterfirmaer går snart i gang med at dyste om en præmie på en halv million kroner i Danish Tech Challenge, som Scion DTU og Industriens Fond står bag.

“Med Danish Tech Challenge ønsker vi at sætte skub på, at iværksættere inden for hardware-området bliver til større virksomheder og på sigt skaber eksport og arbejdspladser. Forløbet sætter deltagerne under pres samtidigt med, at de får adgang til viden, gode faciliteter og netværk. Det er en unik mulighed for at udvikle sig og komme videre som vækstvirksomhed,” lyder det fra Mads Lebech, direktør i Industriens Fond.

De 20 selskaber er særligt udvalgt til konkurrencen, og vinderen bliver kåret i januar 2018. Du finder listen over de deltagende iværksætter-firmaer her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere