Artikel top billede

Morgen-briefing: Franskmænd køber 10 procent af Gomore / Tyske Zalando køber halvdelen af dansk it-firma / Facebook runder to milliarder brugere

Fætter BR-familiens app får hul igennem til udlandet. Franskmænd køber 10 procent af Gomore. Tyske Zalando køber halvdelen af dansk it-firma. Facebook runder to milliarder brugere. Match-online køber Sitetrader.dk. 20 iværksætter-firmaer skal dyste om en halv million kroner.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

Fætter BR-familiens app får hul igennem til udlandet

Den digitale platform Famly har fået hul igennem til udlandet efter Fætter BR-familien Gjøup sidste år skød et tocifret millionbeløb ind og blev medejer.

Famly er nu kommet ind på det britiske marked.

“Vi havde stort set ingen omsætning derovre i begyndelsen af året, men nu kommer næsten halvdelen af vores omsætning derfra, så er det gået rigtigt stærkt,” siger direktør Anders Laustsen til Børsen.

Ifølge ham er omsætningen i firmaet, der har 22 medarbejdere, steget med 230 procent siden juni 2016. Foran ligger nu det tyske marked.

Franskmænd køber 10 procent af Gomore

Det franske forsikringsselskab Macif køber lidt under 10 procent af danske Gomore. Pris: Fem millioner euro.

Med købet bliver Macif et springbræt ind på det franske marked.

“Vi går jo sammen med Frankrigs største forsikringsselskab. Det er et års tid siden, at vi aftalte, at vi skulle arbejde sammen i Frankrig om forsikring af vores franske kunder, og i den forbindelse opstod der diskussion om, at Macif skulle ind som investor ud over rollen som samarbejdspartner,” siger Gomore-direktør Matias Møl Dalsgaard til Børsen.

Han ejer selv omkring 15 procent af selskabet, der har omkring 1,7 millioner kunder.

Tyske Zalando køber halvdelen af dansk it-firma

Den tyske onlinekæmpe Zalando køber sig ind i danske Bestsellers digitale selskab FashionTrade.com, der udvikler et digital system til engros-handel med tøj - altså handelen mellem producenter, butikker og forhandlere.

Zalando køber halvdelen af selskabet.

“Det er en slags Zalando for professionelle. Hos Bestseller har vi mange engroskunder. Og Anders Holch Povlsen [ejer af Bestseller, red] vil med etableringen af dette selskab gerne være med til at sikre enkle og digitale handelsløsninger rettet mod alle i modebrachen - også små mærker og tøjbutikker. Med Zalando ombord får vi endnu bedre muligheder for at udvikle det,« siger Pernille Geneser, der er it-direktør i Bestseller og direktør i FashionTrade, til Finans.

Facebook runder to milliarder brugere

Facebook har rundet to milliarder månedlige brugere, skriver stifter Mark Zuckerberg på sin Facebook-profi.

Facebook er i dag verdens ubetinget største sociale medie og er mere end dobbelt så stor som Instagram og seks gange større end Twitter, hvis man ser på antallet af månedlige brugere.

Facebook meddeler, at milepælen skal fejres på forskellig vis.

Match-online køber Sitetrader.dk

Virksomheds-markedspladsen Match-online.dk køber konkurrenten Sitetrader.dk, meddeler de to selskaber.

Med fusionen håber de to selskaber, at de kan nå længere ud blandt virksomhedsmæglere og andre. 

Match-online.dk henvender sig traditionelt til rådgivere, der arbejder med salg af virksomheder, mens Sitetrader.dk er fokuseret på salg af virksomheder til ofte private, der ønsker at overtage allerede etablerede virksomheder.

“Vi håber, at vi kan udvide grænserne for begge portalers rækkevidde og få løsnet lidt op for også mikro-ejerskifterne i Danmark. Ved at gøre annonceringen for salg af mikro-virksomheder gratis, håber vi at kunne tiltrække flere købere og bidrage til væksten nedefra,” lyder det fra direkt’r Johnnie Bloch Jensen.

20 iværksætter-firmaer skal dyste om en halv million kroner

20 danske iværksætterfirmaer går snart i gang med at dyste om en præmie på en halv million kroner i Danish Tech Challenge, som Scion DTU og Industriens Fond står bag.

“Med Danish Tech Challenge ønsker vi at sætte skub på, at iværksættere inden for hardware-området bliver til større virksomheder og på sigt skaber eksport og arbejdspladser. Forløbet sætter deltagerne under pres samtidigt med, at de får adgang til viden, gode faciliteter og netværk. Det er en unik mulighed for at udvikle sig og komme videre som vækstvirksomhed,” lyder det fra Mads Lebech, direktør i Industriens Fond.

De 20 selskaber er særligt udvalgt til konkurrencen, og vinderen bliver kåret i januar 2018. Du finder listen over de deltagende iværksætter-firmaer her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
På trods af ransomware-betaling: Dansk hotelplatform stadig ramt af problemer to uger senere
Den 9. juni blev den danske hotelplatform AK Techotel ramt af et ransomware-angreb, og modvilligt valgte selskabet dagen efter at betale løsepenge. Men i dag to uger efter, bliver der stadigvæk arbejdet på højttryk på de indre linjer, og problemerne er stadigvæk ikke løst fuldstændigt.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.