Konsulentvirksomhed halverer resultatet

Omsætningen i konsulentvirksomheden HiQ Wise gik tilbage med 14 millioner kroner, mens såvel resultat før skat som overskud blev mere end halveret. Ledelsen glæder sig over fortsat at tjene penge og forventer at vores positive udvikling vil fortsætte i 2004.

På trods af en markant tilbagegang i både omsætning og resultat er den danske del af konsulent-koncernen HiQ både tilfreds og optimistisk.

- Vi er lønsomme og har allerede ansat seks nye medarbejdere i år, fortæller Gilbert Jensen, der ikke må sige noget om, hvordan første kvartal 2004 er gået i det danske selskab.

Vender i 2004

For koncernen som helhed ser 2004 ud til at blive vendepunktet for den tilbagegang, der har præget HiQ gennem de seneste par år.

Omsætningen er øget med 7,5 millioner svenske kroner til 113,3 millioner, og resultatet før skat er fordoblet i første kvartal 2004 set i forhold til samme periode sidste år fra 3,6 millioner kroner til 7,2 millioner svenske kroner.

HiQ Wise er et it-konsulentfirma med speciale i kommunikation, softwareudvikling og ?simulering. Markedsfokus er telekommunikation, forsvar, medico og industrien. HiQ Wise er et helejet datterselskab af svenske HiQ International.

Salg til telekommunikationssektoren er ansvarlig for 51 procent af koncernens omsætning, mens forsvaret og industrien hver bidrager med 13 procent af omsætningen.

HiQ Wise A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning36,950,7
Resultat af primær drift (EBIT)3,27,5
Resultat før skat 3,37,6
Resultat2,35,3
Egenkapital6,55,2
Antal ansatte3840
Bidrag fra Joint Strike Fighter
Sidste år lykkedes det HiQ Wise at hale en kontrakt i land med producenten af det internationale jagerfly Joint Strike Fighter (JSF). Opgaven gik ud på at analysere muligheden for at bruge flyets software til at bygge simulatorer.

- Der var tale om en enkeltstående opgave. Den er overstået og havde ikke en størrelse, der rykker ved 2003-regnskabet, siger Gilbert Jensen.

Han tilføjer, at HiQ fortsat er meget interesseret i at arbejde for forsvaret og bruger en del ressourcer på at bearbejde det marked.

- At vi ikke voksede sidste år, hænger sammen med træghed i markedet. Især teleoperatørerne flyttede sig
stort set ikke i 2003, der var ikke megen forretning at hente der, siger HiQ-direktøren.

HiQ's langsigtede mål er er ifølge Gilbert Jensen at nå et årligt overskud på 15 procent af omsætningen og at øge omsætningen med 30 procent om året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere