Artikel top billede

Hvor meget ved du egentlig om iPhonen, der i dag fylder 10 år? Test din viden i Computerworlds iPhone-quiz

Quiz: Apples iPhone har gjort aktionærerne stinkende rige og blevet et tech-icon. Hvor meget ved du egentlig om iPhonens rigtige historie? Tag quizzen!

For 10 år siden kom Apples ikoniske iPhone på gaden.

Forud for lanceringen var der gået et par år med rygter og en mest af alt moderat interesse blandt brugerne.

For markedet var allerede fyldt med telefoner fra Nokia, SonyEricsson og Siemens. Så hvis iPod-producenten Apple ville give det et skud, så værsgo.

De fleste teleanalytikere spåede telefonen en forholdsvis ydmyg rolle og første generations hardware var mildest talt ikke imponerende.

10 år efter har iPhonen år efter år forgyldt Apple-aktionærerne. Det er, uanset om man er fan eller ej, en temmelig imponerende rejse.

Hvor meget ved du egentligt om dens rigtige historie?

Tag quizzen og se om du kan klare Computerworlds 10 skarpe quiz-spørgsmålmest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.