Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Medie: Prisstigninger kan være i vente på it-forsikringer

Forøget risiko for yderligere it-angreb kan få priserne på it-forsikringerne til at stige. Kunderne strømmer dog til.

De store hackerangreb, som vi har set i den seneste tid, kommer i kølvandet på lanceringen af en række særlige it-forsikringer.

Flere forsikringsselskaber har nemlig lanceret de særlige it-forsikringer, og kunderne strømmer til for tiden, meddeler de til mediet IT Watch.

Flere forsikringsmæglere mener imidlertid, at de seneste store hackerangreb vil få forsikringsselskaberne til at tænke sig om en ekstra gang, når det gælder ideen med at udbyde de pågældende forsikringer, der kan dække ting som driftstab, recovery og beredskab.

"Det er klart, at selskaberne vil se på risikobilledet og dermed også på, hvad det skal koste, og hvor bred en dækning der skal være," siger forsikringsmægler Thomas Høy, FPR Forsikringsmæglere, til IT Watch.

Han mener, at øgede præmier vil føre til, at virksomhederne i langt større grad begynder at lægge penge til side, så de selv kan dække omkostningerne, hvis skaden skulle ske.

Læs også:

Kæmpe ransomware-angreb spreder sig over hele verden: Ransomwaren Petya udnytter Windows-hul

Det skal du gøre, hvis du bliver ramt af Petya-ransomwaren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere