Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Medie: Prisstigninger kan være i vente på it-forsikringer

Forøget risiko for yderligere it-angreb kan få priserne på it-forsikringerne til at stige. Kunderne strømmer dog til.

De store hackerangreb, som vi har set i den seneste tid, kommer i kølvandet på lanceringen af en række særlige it-forsikringer.

Flere forsikringsselskaber har nemlig lanceret de særlige it-forsikringer, og kunderne strømmer til for tiden, meddeler de til mediet IT Watch.

Flere forsikringsmæglere mener imidlertid, at de seneste store hackerangreb vil få forsikringsselskaberne til at tænke sig om en ekstra gang, når det gælder ideen med at udbyde de pågældende forsikringer, der kan dække ting som driftstab, recovery og beredskab.

"Det er klart, at selskaberne vil se på risikobilledet og dermed også på, hvad det skal koste, og hvor bred en dækning der skal være," siger forsikringsmægler Thomas Høy, FPR Forsikringsmæglere, til IT Watch.

Han mener, at øgede præmier vil føre til, at virksomhederne i langt større grad begynder at lægge penge til side, så de selv kan dække omkostningerne, hvis skaden skulle ske.

Læs også:

Kæmpe ransomware-angreb spreder sig over hele verden: Ransomwaren Petya udnytter Windows-hul

Det skal du gøre, hvis du bliver ramt af Petya-ransomwaren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere