Artikel top billede

Topdirektør i globalt rådgivningsfirma: Apple bør bruge sine ekstremt mange penge til at købe IBM

Apple vælter sig i penge og kan købe stort set alt i denne verden. Forresters administrerende direktør anbefaler, at Apple køber IBM - det giver nemlig rigtig god mening.

Som vi fortalte for et par måneder siden her på Computerworld, har der aldrig været et selskab med så mange penge på bankbogen, som Apple har i dag.

Apple har over de seneste 10 år skovlet milliarder og atter millliarder ind med ikke mindst salget af iPhones og iPads.

I dag har selskabet en kontantbeholdning på i omegnen af 250 milliarder dollar - cirka 1.700 milliarder gode danske kroner.

Læs mere om det her: Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?

Med så mange penge til rådighed er der stort set ikke den virksomhed i verden, Apple ikke kan købe.

Derfor skal Apple købe IBM

Administrerende direktør i den globale rådgivingsvirksomhed Forrester Research, George Colony, mener, at Apple skal bruge pengene til at købe IBM.

Hans argument er, at Apple har brug for IBM’s teknologier inden for kunstig intelligens, og at Watson vil kunne bruges af Apple i kampen mod selskaber som Google, Facebook, Microsoft og Amazon.

“Apple er i en dødskamp med disse virksomheder, hvor de forsøger at indfange forbrugerne i deres økosystemer via annonce-monopoler, hardware lock-in, eller 'no-profit' handels-priser. Et kritisk våben i denne krig er 'natural language processing,' en form for kunstig intelligens,” skriver George Colony.

Med det mener han de stemme-teknologier, der findes i digitale assistenter, som gør det muligt at forstå og reagere på de kommandoer og spørgsmål, brugeren retter mod computeren.

“Amazon fører an med Alexa, Google kommer lige efter med Google Home, og Microsofts indgang er Cortana. Apples altid irriterende og upålidelige Siri halter bagefter,” mener Forrester-direktøren.

George Colony er ikke en Hr. hvem som helst. Ud over at være CEO i Forrester Research er han også stifter af selskabet, der har 1.345 ansatte og omsatte for over to milliarder kroner i 2015-regnskabet.

Derfor kan Apple bruge Watson

Og Forresters stifter og direktør mener det tilsyneladende helt seriøst, når han anbefaler, at Apple skal købe IBM.

Det giver nemlig god mening på grund af den hårde konkurrence, hvor it-giganternes forskellige digitale assistenter og stemmeteknologier er afgørende.

“Det er her, Watson kommer ind i billedet. Ved at købe IBM, ville Apple få fat i denne verdensklasses machine learning platform - et system, der er i stand til at fordøje og analysere massive datasæt for at kunne give de bedste anbefalinger og svar til virksomheder og forbrugere.”

George Colony skriver, at IBM indtil videre har fokuseret på virksomhederne med Watson, men at teknologierne og løsningerne i Watson også vil kunne bruges i forhold til forbrugere.

“Watson har potentialet til at blive en iPhone-brugers 'anden hjerne',” lyder det fra George Colony, der i øvrigt redegør for, at Apples bugnede pengetank faktisk vil kunne købe IBM - og så vil der stadig være penge i overskud.

Læs også:

Nu kommer stemme-assistenterne buldrende: Apples Siri, Googles Now og Microsofts Cortana rykker ind i virksomhederne

Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.