Artikel top billede

Stor opgørelse over de mest populære CMS’er: Wordpress fejer alle konkurrenter af banen

Open source-systemet Wordpress tromler frem på internettet. Konkurrenterne kan slet ikke følge med.

Hvis du i dag besøger 10 forskellige hjemmesider, vil næsten hver tredje være drevet af Wordpress. Og hvis du kun besøger hjemmesider, der bygger på et CMS, vil seks ud af 10 af dem køre Wordpress.

Det populære open source-system fortsætter nemlig fremmarchen på internettet, og ingen af konkurrenterne er i nærheden af at kunne udfordre Wordpress, hvad angår udbredelsen.

Det er slået fast med syvtommersøm i den seneste opgørelse fra W3Techs.com, der tracker webtrafik og teknologier på internettet.

W3Tech kan meddele, at Wordpress i dag anvendes af 28,3 procent af alle websider i verden, og at Wordpress har en markedsandel blandt content management systemerne på hele 59,2 procent.

Når der er forskel på de to tal, skyldes det, at ikke alle websider bygger på et CMS, ligesom der også er en enorm underskov af CMS’er, der fylder ganske lidt på markedet system for system, men som samlet alligevel udgør omkring halvdelen af det samlede CMS-marked.

De mest populære systemer

I W3Tech-opgørelsen ser de mest populære CMS’ers markedsandele således ud:

Wordpress: 59,2 procent.
Joomla: 6,9 procent.
Drupal: 4,7 procent.
Magento: 2,5 procent.
Blogger: 2,1 procent.
Shopify: 1,5 procent.
TYPO3: 1,5 procent.
Bitrix: 1,5 procent.
Prestashop: 1,3 procent.
Squarespace: 1,3 procent.

Listen afslører også, at et system som Xoops, der driver Computerworld.dk, i dag har en markedsandel på blot 0,1 procent.

Mange måder at gøre markedet op på

Det er vigtigt at understrege, at opgørelsen alene siger noget om systemernes udbredelse, og at brugervenlighed, kvalitet, stabilitet og sikkerhed kan være en anden historie.

Samtidig ved man eksempelvis også, at der er mange mindre sider, der anvender systemer som Wordpress og Joomla, mens store og mere komplekse løsninger eksempelvis kan være bygget på Sitecore eller SharePoint.

I W3Tech-opgørelsen ligger Sitecore CMS på en markedsandel på 0,2 procent, mens SharePoint har 0,3 procent af markedet.

Wordpress' vilde vøkst

Wordpress’ position på markedet er uanset hvad ganske overbevisende - og systemet vinder markedsandele år for år.

I 2011 drev Wordpress således 13 procent af alle websider i verden. Det var i 2015 steget til 25 procent af alle sider - og her i 2017 er Wordpress altså nået op på 28,3 procent.

Du kan i øvrigt læse hele historien om Wordpress og stifteren Matt Mullenweg her:

Han skabte Wordpress og en verden af bloggere

Læs også:

Stiftere af Drupal og Wordpress ikke i tvivl: Internettet er truet

Sikkerhedsfolk slår alarm: Sårbare CMS-plugins kan blive udnyttet til angreb i de kommende dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere