Artikel top billede

Foto: Screendump fra patentansøgning

Her er Amazons nye drone-tårn - ligner gigantisk bikube

Amazon har planer om at bygge store dronetårne i storbyer rundt omkring i verden.

Det er fire år siden, at Amazon første gang løftede sløret for sine planer om at bringe pakker ud via droner.

Og skal vi tro en patentansøgning, som Amazon har indgivet til den amerikanske patentstyrelse, arbejder virksomheden med planer om, at dronerne skal udsendes fra et helt nyt "dronetårn".

I patentansøgningen bliver dronetårnene beskrevet som en lagerfacilitet i flere etager, der er designet til at facilitere, at droner kan lande og lette fra bygningen, der typisk vil være placeret i tæt bebygget område.

Minder om bikube

Illustrationerne af tårnet i patentansøgningen giver associationer til en bikube, hvor drones ses summe omkring bygningen. 

Det fremgår ikke af ansøgningen præcist hvor stort et dronetårn af denne type vil være, men tegningerne på patentansøgningerne er illustreret med bygninger på op til otte etager.

Læs også: Vildt: Bestil en bog og flyvende robot leverer varen

Af tegningerne fremgår det ligeledes, at der i bunden af tårnet bliver etableret en godsterminal-lignende facilitet, hvor lastbiler kan aflæsse.

Satser på innovation af logistik

Amazon har gennem de seneste år vist en stigende interesse for innovation på logistikområdet.

Udover dronesatsningen kom det sidste år frem, at Amazon har leaset 20 Boeing 767-fragtfly, der kommer til operere under navnet Amazon One.

Derudover har Amazon i det seneste år støt og roligt øget antallet af nye logistik-relaterede patenter.

Ifølge det amerikanske medie Business Insider indgav Amazon sidste år 78 logistik relaterede patentansøgninger, mens der i 2015 blev indleveret 52 logistik-patenter. I 2009 var der blot tale om syv patentansøgninger på logistikområdet.

Læs også: Dansk logistikfirma henter ny CIO hos KMD - nu skal der automatiseres: "Færre varme hænder skal være i berøring med processerne"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere