Artikel top billede

Foto: Screendump fra patentansøgning

Her er Amazons nye drone-tårn - ligner gigantisk bikube

Amazon har planer om at bygge store dronetårne i storbyer rundt omkring i verden.

Det er fire år siden, at Amazon første gang løftede sløret for sine planer om at bringe pakker ud via droner.

Og skal vi tro en patentansøgning, som Amazon har indgivet til den amerikanske patentstyrelse, arbejder virksomheden med planer om, at dronerne skal udsendes fra et helt nyt "dronetårn".

I patentansøgningen bliver dronetårnene beskrevet som en lagerfacilitet i flere etager, der er designet til at facilitere, at droner kan lande og lette fra bygningen, der typisk vil være placeret i tæt bebygget område.

Minder om bikube

Illustrationerne af tårnet i patentansøgningen giver associationer til en bikube, hvor drones ses summe omkring bygningen. 

Det fremgår ikke af ansøgningen præcist hvor stort et dronetårn af denne type vil være, men tegningerne på patentansøgningerne er illustreret med bygninger på op til otte etager.

Læs også: Vildt: Bestil en bog og flyvende robot leverer varen

Af tegningerne fremgår det ligeledes, at der i bunden af tårnet bliver etableret en godsterminal-lignende facilitet, hvor lastbiler kan aflæsse.

Satser på innovation af logistik

Amazon har gennem de seneste år vist en stigende interesse for innovation på logistikområdet.

Udover dronesatsningen kom det sidste år frem, at Amazon har leaset 20 Boeing 767-fragtfly, der kommer til operere under navnet Amazon One.

Derudover har Amazon i det seneste år støt og roligt øget antallet af nye logistik-relaterede patenter.

Ifølge det amerikanske medie Business Insider indgav Amazon sidste år 78 logistik relaterede patentansøgninger, mens der i 2015 blev indleveret 52 logistik-patenter. I 2009 var der blot tale om syv patentansøgninger på logistikområdet.

Læs også: Dansk logistikfirma henter ny CIO hos KMD - nu skal der automatiseres: "Færre varme hænder skal være i berøring med processerne"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere