Artikel top billede

Foto: Screendump fra patentansøgning

Her er Amazons nye drone-tårn - ligner gigantisk bikube

Amazon har planer om at bygge store dronetårne i storbyer rundt omkring i verden.

Det er fire år siden, at Amazon første gang løftede sløret for sine planer om at bringe pakker ud via droner.

Og skal vi tro en patentansøgning, som Amazon har indgivet til den amerikanske patentstyrelse, arbejder virksomheden med planer om, at dronerne skal udsendes fra et helt nyt "dronetårn".

I patentansøgningen bliver dronetårnene beskrevet som en lagerfacilitet i flere etager, der er designet til at facilitere, at droner kan lande og lette fra bygningen, der typisk vil være placeret i tæt bebygget område.

Minder om bikube

Illustrationerne af tårnet i patentansøgningen giver associationer til en bikube, hvor drones ses summe omkring bygningen. 

Det fremgår ikke af ansøgningen præcist hvor stort et dronetårn af denne type vil være, men tegningerne på patentansøgningerne er illustreret med bygninger på op til otte etager.

Læs også: Vildt: Bestil en bog og flyvende robot leverer varen

Af tegningerne fremgår det ligeledes, at der i bunden af tårnet bliver etableret en godsterminal-lignende facilitet, hvor lastbiler kan aflæsse.

Satser på innovation af logistik

Amazon har gennem de seneste år vist en stigende interesse for innovation på logistikområdet.

Udover dronesatsningen kom det sidste år frem, at Amazon har leaset 20 Boeing 767-fragtfly, der kommer til operere under navnet Amazon One.

Derudover har Amazon i det seneste år støt og roligt øget antallet af nye logistik-relaterede patenter.

Ifølge det amerikanske medie Business Insider indgav Amazon sidste år 78 logistik relaterede patentansøgninger, mens der i 2015 blev indleveret 52 logistik-patenter. I 2009 var der blot tale om syv patentansøgninger på logistikområdet.

Læs også: Dansk logistikfirma henter ny CIO hos KMD - nu skal der automatiseres: "Færre varme hænder skal være i berøring med processerne"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere