Artikel top billede

Massiv kritik af ny sundhedsplatform: Patiendata går tabt

Speciallæger har gentagne gange mistet vigtig patientdata i Region Sjællands nye it-system.

Sundhedsplatformen, Region Sjællands nye it-system, bliver allerede kort tid efter opstart mødt af massiv kritik.

Det skriver information ud fra en undersøgelse foretaget af Lægevidenskabelige Selskaber.

Det nye it-system har i flere tilfælde ikke gemt data, når speciallæger indskriver oplysninger om borgerne, hvilket kan føre til fejlbehandling.

“Vi har allerede set, at 40 kræftpatienter i Region Hovedstaden ikke er blevet behandlet til tiden, fordi deres data forsvandt i systemet. LVS-undersøgelsen peger på, at dataproblemet rækker langt ind i andre lægespecialer,” forklarer Jes Søgaard, professor i sundhedsøkonomi til Information.

Når udrulningen af sundhedsplatformen er fuldendt vil over 44.000 ansatte og 2,5 millioner borgere være omfattet af løsningen. Derfor er det vigtigt at finde en løsning på problemet hurtigst muligt, mener formanden for Lægevidenskabelige Selskaber.

“Der skal gøres noget ekstraordinært for at redde Sundhedsplatformen. Når lægerne siger, at der tilsyneladende er patientdata, der går helt tabt, er det meget problematisk,” siger Henrik Ullum.

Region Sjælland har det første år med Sundhedsplatformen besluttet at spare 102 millioner kroner som følge af “forbedringer” af det nye system.

Læs også: Stort EPJ-system skal i udbud blot et år efter det blev taget i fuld drift: "Ærgerligt," mener sygehus-direktør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere