Artikel top billede

Massiv kritik af ny sundhedsplatform: Patiendata går tabt

Speciallæger har gentagne gange mistet vigtig patientdata i Region Sjællands nye it-system.

Sundhedsplatformen, Region Sjællands nye it-system, bliver allerede kort tid efter opstart mødt af massiv kritik.

Det skriver information ud fra en undersøgelse foretaget af Lægevidenskabelige Selskaber.

Det nye it-system har i flere tilfælde ikke gemt data, når speciallæger indskriver oplysninger om borgerne, hvilket kan føre til fejlbehandling.

“Vi har allerede set, at 40 kræftpatienter i Region Hovedstaden ikke er blevet behandlet til tiden, fordi deres data forsvandt i systemet. LVS-undersøgelsen peger på, at dataproblemet rækker langt ind i andre lægespecialer,” forklarer Jes Søgaard, professor i sundhedsøkonomi til Information.

Når udrulningen af sundhedsplatformen er fuldendt vil over 44.000 ansatte og 2,5 millioner borgere være omfattet af løsningen. Derfor er det vigtigt at finde en løsning på problemet hurtigst muligt, mener formanden for Lægevidenskabelige Selskaber.

“Der skal gøres noget ekstraordinært for at redde Sundhedsplatformen. Når lægerne siger, at der tilsyneladende er patientdata, der går helt tabt, er det meget problematisk,” siger Henrik Ullum.

Region Sjælland har det første år med Sundhedsplatformen besluttet at spare 102 millioner kroner som følge af “forbedringer” af det nye system.

Læs også: Stort EPJ-system skal i udbud blot et år efter det blev taget i fuld drift: "Ærgerligt," mener sygehus-direktør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere