Artikel top billede

Massiv kritik af ny sundhedsplatform: Patiendata går tabt

Speciallæger har gentagne gange mistet vigtig patientdata i Region Sjællands nye it-system.

Sundhedsplatformen, Region Sjællands nye it-system, bliver allerede kort tid efter opstart mødt af massiv kritik.

Det skriver information ud fra en undersøgelse foretaget af Lægevidenskabelige Selskaber.

Det nye it-system har i flere tilfælde ikke gemt data, når speciallæger indskriver oplysninger om borgerne, hvilket kan føre til fejlbehandling.

“Vi har allerede set, at 40 kræftpatienter i Region Hovedstaden ikke er blevet behandlet til tiden, fordi deres data forsvandt i systemet. LVS-undersøgelsen peger på, at dataproblemet rækker langt ind i andre lægespecialer,” forklarer Jes Søgaard, professor i sundhedsøkonomi til Information.

Når udrulningen af sundhedsplatformen er fuldendt vil over 44.000 ansatte og 2,5 millioner borgere være omfattet af løsningen. Derfor er det vigtigt at finde en løsning på problemet hurtigst muligt, mener formanden for Lægevidenskabelige Selskaber.

“Der skal gøres noget ekstraordinært for at redde Sundhedsplatformen. Når lægerne siger, at der tilsyneladende er patientdata, der går helt tabt, er det meget problematisk,” siger Henrik Ullum.

Region Sjælland har det første år med Sundhedsplatformen besluttet at spare 102 millioner kroner som følge af “forbedringer” af det nye system.

Læs også: Stort EPJ-system skal i udbud blot et år efter det blev taget i fuld drift: "Ærgerligt," mener sygehus-direktør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere