Artikel top billede

Massiv kritik af ny sundhedsplatform: Patiendata går tabt

Speciallæger har gentagne gange mistet vigtig patientdata i Region Sjællands nye it-system.

Sundhedsplatformen, Region Sjællands nye it-system, bliver allerede kort tid efter opstart mødt af massiv kritik.

Det skriver information ud fra en undersøgelse foretaget af Lægevidenskabelige Selskaber.

Det nye it-system har i flere tilfælde ikke gemt data, når speciallæger indskriver oplysninger om borgerne, hvilket kan føre til fejlbehandling.

“Vi har allerede set, at 40 kræftpatienter i Region Hovedstaden ikke er blevet behandlet til tiden, fordi deres data forsvandt i systemet. LVS-undersøgelsen peger på, at dataproblemet rækker langt ind i andre lægespecialer,” forklarer Jes Søgaard, professor i sundhedsøkonomi til Information.

Når udrulningen af sundhedsplatformen er fuldendt vil over 44.000 ansatte og 2,5 millioner borgere være omfattet af løsningen. Derfor er det vigtigt at finde en løsning på problemet hurtigst muligt, mener formanden for Lægevidenskabelige Selskaber.

“Der skal gøres noget ekstraordinært for at redde Sundhedsplatformen. Når lægerne siger, at der tilsyneladende er patientdata, der går helt tabt, er det meget problematisk,” siger Henrik Ullum.

Region Sjælland har det første år med Sundhedsplatformen besluttet at spare 102 millioner kroner som følge af “forbedringer” af det nye system.

Læs også: Stort EPJ-system skal i udbud blot et år efter det blev taget i fuld drift: "Ærgerligt," mener sygehus-direktør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere