Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Regeringen blæser på flertal for kæmpebøder til myndigheder for sjusk med persondata / Sejr til Merkel kan give markante eksportmuligheder for danske it-firmaer / Chefer kritiserer Løkke for manglende forbedringer af rammevilkår

Morgen-briefing: Regeringen blæser på folketingsflertal, som vil give myndigheder kæmpebøder for sjusk med persondata. Dansk digital start-up: Sejr til Merkel kan give kæmpe eksportmuligheder for danske it-firmaer. Stor undersøgelse: Chefer kritiserer regeringen for manglende forbedringer af rammevilkår

Godmorgen. Så nåede vi onsdag, og her er de hurtige it-nyheder fra Computerworld.

Regeringen blæser på folketingsflertal, som vil give myndigheder kæmpebøder for sjusk med persondata

Der er et bredt flertal i Folketinget for, at danske myndigheder på linje med private virksomheder skal risikere store bøder, hvis der sjuskes med beskyttelse af persondata, Flertallet har eksisteret i over to år, men i det lovforslag til ny databeskyttelseselov, regeringen netop har sendt til høring, er folketingsflertallets ønske ignoreret, skriver Politiken.

I lovforslaget står det direkte, at “Stillingtagen til sanktionsspørgsmålet i forhold til offentlige myndigheder udestår”

Det politiske flertal bag kravet består af den nuværende opposition samt Dansk Folkeparti. Men Liberal Alliance og Venstre har også tidligere bakket op om kravet, skriver Politiken.

Professor i persondataret Peter Blume kalder det usædvanligt og problematiske, at regeringen undlader at tage stilling til spørgsmålet.

Politiken har forgæves forsøgt at få justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til at forholde sig til spørgsmålet om sanktioner, men ministeren har ingen kommentarer. Misisteriet henviser blot til, at “Organisationer, myndigheder og andre høringsparter er dog naturligvis velkomne til at komme med forslag og overvejelser i forbindelse med høringen.”

Dansk digital start-up: Sejr til Merkel kan give kæmpe eksportmuligheder for danske it-firmaer.

Tyskland skal have rettet op på et markant it-mæssigt efterslæb, lover Tysklands nuværende Kansler Angela Merkel og hendes støtteparti i et valgoplæg til valget til Forbundsdagen, som sker om små tre måneder. Det skriver Børsen.

Efterslæbet handler især om digital signatur samt kablet og mobilt bredbånd.

Det danske start-up-firma Cortrium forudser, at en sejr for Merkel kan give store muligheder for danske it-firmaer.

"Kommer Merkel igennem med forslagene, vil det være en gamechanger, fordi det er kontroversielt i Tyskland. Det er et godt budskab for mange danske virksomheder, der udvikler software og digitale løsninger, hvor der er kommunikation med det offentlige," siger medstifter og direktør i Cortrium, Jacob Eric Nielsen til Børsen.

Stor undersøgelse: Chefer kritiserer regeringen for manglende forbedringer af rammevilkår

Regeringen har ikke gjort nok for at forbedre virksomhedernes rammevilkår, mener et flertal af de danske virksomhedsledere.

Det fremgår af en stor undersøgelse, som Børsen har bedt Greens Analyseinstitut gennemføre blandt 445 topchefer.

43 procent af de adspurgte synes ikke, regeringen har gjort nok, mens 38 procent synes, der er gjort tilstrækkeligt. 70 procent mener, det hverken er blevet lettere eller sværere at drive et firma under den nuværende regering.

"Jeg kan ikke se, at der er sket noget markant nyt i de sidste to år," siger Matias Møl Dalsgaard, der er stifter og administrerende direktør i samkørselstjenesten Gomore til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere