Artikel top billede

Tech-Brief: Er dette Nokias kommende toptelefon? / Her er de bedste eksterne harddiske / Microsoft stopper Windows 10-support tidligt på disse Intel-processorer

Nokia er på vej med en ægte toptelefon / Her er en liste over de bedste eksterne harddiske og den nyeste Windows 10-version kan ikke køre på udvalgte Intel-processorer.

Det blev tirsdag her i det danske sommerland. Himlen er grå over Herlev, men humøret er højt, for den stod på smørrebrød til frokost.

Her kommer dagens samling af tech-orienterede nyheder.

Lækket billede viser Nokias kommende top-telefon

Hvis man skal tro på et lækket billede, er Nokia snart på vej med en Android-telefon i topklassen.

Venture Beats Evan Blass har vist billeder af den kommende Android-telefon, som ganske rigtigt ligner en Nokia-telefon.

Nokia 8 skulle navnet blive, og den vil blive udstyret med en Snapdragon 835-processor og 6 GB RAM - det samme som i en HTC U 11 - og en 5,3 tommer stor skærm med en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels.

Kameraet følger trenden og bliver dobbeltløbet med to 13 megapixel-sensorer og optik fra Carl Zeiss ligesom i gamle dage, da Nokia stadig producerede Windows Phones.

Det er uvist, hvornår - og hvis - Nokia 8 kommer på markedet, men årets store tech-messe IFA skydes i gang til august.

Her er de bedste eksterne harddiske

Leder du efter et nyt medie at gemme dine feriebilleder på eller bruge til backup, kan du kigge med her.

Vores amerikanske kollegaer har testet en lang række eksterne harddiske og fundet frem til de bedste ud fra pris, størrelse, hastighed og ekstrafunktioner.

De tre bedste eksterne harddiske i PC Worlds test er:

1. WD My Passport 4TB
2. Seagate Backup Plus Portable
3. SanDisk Extreme 900

Du kan læse hele oversigtstesten her.

Husk, at priserne ofte er en smule højere i Danmark.

Intel Atom-computere uden nye Windows 10-opdateringer

En stor del af salgspitchet til Windows 10 var, at opdateringer automatisk ville blive modtaget af alle computere, der kunne opdateres til Windows 10 i første omgang.

Dog var der en lille fodnote, som mange nok overså, der gik på, at opdateringer kun vil komme, “så længe din enhed supporteres.”

Og nu begynder vi at se de første enheder, som ikke længere supporteres af Microsoft.

ZDNet skriver, at computere med Intels Clover Trail Atom-processorer - typisk billige og svage computere solgt omkring 2012 til 2015 - ikke vil kunne opdateres til Windows 10 version 1703 - også kendt som Creator Update, som er den seneste store feature-opdatering til Windows 10.

Forsøger man at opdatere maskinen med version 1703, modtager man en advarsel med teksten: “Windows 10 er ikke længere supporteret på denne enhed.”

En note fra Acer (hos ArsTechnica) viser dog, at Microsoft forsøger at opdatere drivere, så de gamle Atom-maskiner igen kan følge opdaterings-bølgen.

Uanset hvad, vil du fortsat modtage sikkerhedsopdateringer frem til mindst 2018.

Vi er tilbage i morgen med en ny tech-brief. 

Tech-brief er en daglig opsamling af korte tech-orienterede nyheder. Kan du lide det? Giv gerne dit besyv med i kommentarfeltet, så vi kan udvikle formatet. 

Læs også: Tech-brief: Luksussmartphone går konkurs / AMD?s vilde Treadtripper bliver billigere end Intel / Dronevideo viser Apples gigantiske campus næsten færdig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere