Artikel top billede

Tech-Brief: Er dette Nokias kommende toptelefon? / Her er de bedste eksterne harddiske / Microsoft stopper Windows 10-support tidligt på disse Intel-processorer

Nokia er på vej med en ægte toptelefon / Her er en liste over de bedste eksterne harddiske og den nyeste Windows 10-version kan ikke køre på udvalgte Intel-processorer.

Det blev tirsdag her i det danske sommerland. Himlen er grå over Herlev, men humøret er højt, for den stod på smørrebrød til frokost.

Her kommer dagens samling af tech-orienterede nyheder.

Lækket billede viser Nokias kommende top-telefon

Hvis man skal tro på et lækket billede, er Nokia snart på vej med en Android-telefon i topklassen.

Venture Beats Evan Blass har vist billeder af den kommende Android-telefon, som ganske rigtigt ligner en Nokia-telefon.

Nokia 8 skulle navnet blive, og den vil blive udstyret med en Snapdragon 835-processor og 6 GB RAM - det samme som i en HTC U 11 - og en 5,3 tommer stor skærm med en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels.

Kameraet følger trenden og bliver dobbeltløbet med to 13 megapixel-sensorer og optik fra Carl Zeiss ligesom i gamle dage, da Nokia stadig producerede Windows Phones.

Det er uvist, hvornår - og hvis - Nokia 8 kommer på markedet, men årets store tech-messe IFA skydes i gang til august.

Her er de bedste eksterne harddiske

Leder du efter et nyt medie at gemme dine feriebilleder på eller bruge til backup, kan du kigge med her.

Vores amerikanske kollegaer har testet en lang række eksterne harddiske og fundet frem til de bedste ud fra pris, størrelse, hastighed og ekstrafunktioner.

De tre bedste eksterne harddiske i PC Worlds test er:

1. WD My Passport 4TB
2. Seagate Backup Plus Portable
3. SanDisk Extreme 900

Du kan læse hele oversigtstesten her.

Husk, at priserne ofte er en smule højere i Danmark.

Intel Atom-computere uden nye Windows 10-opdateringer

En stor del af salgspitchet til Windows 10 var, at opdateringer automatisk ville blive modtaget af alle computere, der kunne opdateres til Windows 10 i første omgang.

Dog var der en lille fodnote, som mange nok overså, der gik på, at opdateringer kun vil komme, “så længe din enhed supporteres.”

Og nu begynder vi at se de første enheder, som ikke længere supporteres af Microsoft.

ZDNet skriver, at computere med Intels Clover Trail Atom-processorer - typisk billige og svage computere solgt omkring 2012 til 2015 - ikke vil kunne opdateres til Windows 10 version 1703 - også kendt som Creator Update, som er den seneste store feature-opdatering til Windows 10.

Forsøger man at opdatere maskinen med version 1703, modtager man en advarsel med teksten: “Windows 10 er ikke længere supporteret på denne enhed.”

En note fra Acer (hos ArsTechnica) viser dog, at Microsoft forsøger at opdatere drivere, så de gamle Atom-maskiner igen kan følge opdaterings-bølgen.

Uanset hvad, vil du fortsat modtage sikkerhedsopdateringer frem til mindst 2018.

Vi er tilbage i morgen med en ny tech-brief. 

Tech-brief er en daglig opsamling af korte tech-orienterede nyheder. Kan du lide det? Giv gerne dit besyv med i kommentarfeltet, så vi kan udvikle formatet. 

Læs også: Tech-brief: Luksussmartphone går konkurs / AMD?s vilde Treadtripper bliver billigere end Intel / Dronevideo viser Apples gigantiske campus næsten færdig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere