Artikel top billede

Danmark er et Apple-land: Sidder benhårdt på mobiltrafik og websurfing

Danskere bruger Apple-produkter som aldrig før. 80 procent af mobiltrafikken sker nu med en iOS-enhed, og lidt over halvdelen af trafikken på danske websider foregår med en Apple-enhed.

Danskeres brug af Apple-produkter på nettet er femdoblet på blot seks år. Dominansen er særligt udtalt på mobile platforme, hvor mere end 80 procent af trafik kommer fra en Apple-enhed, skriver Apple-forhandleren Humac i en pressemeddelelse.

I dag foregår 54,5 procent af al trafik på danske hjemmesider fra enten en MacBook, iPad eller iPhone. I 2011 var andelen kun 10,3 procent. I samme periode er andre styresystemers andel faldet fra 87,9 procent til 45,4 procent.

Tallene stammer fra Gemius Ranking, der dagligt måler aktiviteten på samtlige danske hjemmesider med over 100 daglige besøgende.

Når det gælder smartphones og tablets er Apples markedsposition endnu stærkere. Apples mobile styresystem, iOS, sidder nu på 83,2 procent af al mobiltrafik, hvilket er den hidtil højeste andel. Til sammenligning foregår 15,31 procent fra en Android-enhed, mens Windows Phone 10 står for 0,17 procent af den mobile trafik.

“Salget af iPhone og iPad er over de seneste år mere end fordoblet i Humac, og udviklingen ser ud til at fortsætte. I Danmark har vi en lang og stolt tradition for klassisk design og høj kvalitet, og her passer produkterne fra Apple perfekt ind. Vi sætter pris på produkter, der føles lækre, og som fungerer,” siger Peter Konrad, salgsdirektør i Humac.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere