Artikel top billede

Danmark er et Apple-land: Sidder benhårdt på mobiltrafik og websurfing

Danskere bruger Apple-produkter som aldrig før. 80 procent af mobiltrafikken sker nu med en iOS-enhed, og lidt over halvdelen af trafikken på danske websider foregår med en Apple-enhed.

Danskeres brug af Apple-produkter på nettet er femdoblet på blot seks år. Dominansen er særligt udtalt på mobile platforme, hvor mere end 80 procent af trafik kommer fra en Apple-enhed, skriver Apple-forhandleren Humac i en pressemeddelelse.

I dag foregår 54,5 procent af al trafik på danske hjemmesider fra enten en MacBook, iPad eller iPhone. I 2011 var andelen kun 10,3 procent. I samme periode er andre styresystemers andel faldet fra 87,9 procent til 45,4 procent.

Tallene stammer fra Gemius Ranking, der dagligt måler aktiviteten på samtlige danske hjemmesider med over 100 daglige besøgende.

Når det gælder smartphones og tablets er Apples markedsposition endnu stærkere. Apples mobile styresystem, iOS, sidder nu på 83,2 procent af al mobiltrafik, hvilket er den hidtil højeste andel. Til sammenligning foregår 15,31 procent fra en Android-enhed, mens Windows Phone 10 står for 0,17 procent af den mobile trafik.

“Salget af iPhone og iPad er over de seneste år mere end fordoblet i Humac, og udviklingen ser ud til at fortsætte. I Danmark har vi en lang og stolt tradition for klassisk design og høj kvalitet, og her passer produkterne fra Apple perfekt ind. Vi sætter pris på produkter, der føles lækre, og som fungerer,” siger Peter Konrad, salgsdirektør i Humac.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere