Artikel top billede

(Foto: © Messe Berlin - Veröffentlichung honorarfrei, Beleg erbeten / Tom Maelsa)

Forbrugerne forkaster fjernsynet - vil hellere se film og serier på en tablet

Det er både nemt og bekvemt at se film, serier og sport på de mobile enheder, og det får stadig flere forbrugere til at forkaste fjernsynet.

For ikke ret mange år siden var indkøb af fladskærmsfjernsyn det store hit hos forbrugerne, der ikke kunne få tommer nok og en høj nok opløsning.

I takt med streamingen og de mobile enheders fremmarch er flere og flere dog begyndt at vælge eksempelvis en tablet frem for et traditionelt fjernsyn til at se indhold på - eksempelvis i børne/teenageværelserne og i soveværelset.

Det betyder, at antallet af fjernsyn per husstand falder.

Det fremgår af en ny undersøgelse fra U.S. Energy information Administration med 5.6000 respondenter. Her kan man se udviklingen i antallet af fjernsyn per husstand fra 1997 til 2015.

Hvor der i 2005 og i 2009 var henholdsvis 43 procent og 44 procent af de amerikanske husstande, der havde mere end tre fjernsyn, så var det i 2015 faldet til 39 procent.

Der var i 2015 i gennemsnit 2,3 fjernsyn per husstand. I 2009 var der 2,6 fjernsyn per husstand.

Samtidig fremgår det af undersøgelsen, at mens det i alle årene fra 1997 og frem til 2009 har været 1,3 procent af husstandene, der slet ikke har haft noget fjernsyn, så var det pludselig steget til 2,6 procent i 2015.

Streaming hitter

Formentlig er tendensen blevet forstærket siden - i hvert er antallet af tablets per husstand steget, og streaming-løsningerne hitter også. 

Selvom der altså er tale om en amerikansk undersøgelse, er også danskerne i stigende grad begyndt at anvende eksempelvis tablets til at se "fjernsyn”.

I den amerikanske undersøgelse kan man i øvrigt også se, at det i høj grad er dem, der er fra 45 år og opefter, der fortsat holder fast i det gammeldags fjernsyn, mens de yngre er mere klar til at tilgå indholdet på andre typer enheder.

Læs også:

Danskerne er blevet de rene dydsmønstre: Så få henter i dag musik og film ulovligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere